| 
Мария Алчедаревская

Мария Алчедаревская

Зараз грудень 2012року, скоро Новорічні свята, сесія, а я чомусь згадала шкільні новорічні канікули і один Новий рік, коли я була ще маленька, і спогади нахлинули разом із відчуттями туги, суму і щастя.

Мені щойно виповнилось 11 років я була студенткою Київської дитячої Академії мистецтв, факультету образотворчого мистецтва, був ранок, був перший день зимових канікул, у кімнаті стояла ялинка, від дивовижного запаху цитрусових, солодощів, хвої  і наближення свята  паморочилось у голові  і я була безмежно щаслива.

Безмежно щаслива я була до тих пір, поки мама не змалювала межу мого щастя, так недоречно нагадавши про шкільні  завдання, які нам дали на канікули в Академії. Аби не засмучувати батьків я  пішла робити домашні завдання , замальовки та ескізи, які нам задавали на час  канікул. Я зовсім не любила малювати  домашні завдання, але дуже любила малювати, щось, що подобається. Просто якась  вічна боротьба: люблю – не люблю, а так хочеться аби перемогла любов.

Нещодавно  в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці». проходила виставка авторської ляльки « В гостях у Тарасовій хаті» на якій були представлені роботи Березенської Алли Микитівни.

Ляльки, зроблені Аллою Микитівною дуже сподобались всім відвідувачам виставки« В гостях у Тарасовій хаті» і вони  висловлювали свої  побажання  навчитися у майстрині виготовленню таких ляльок. Тому  Алла Микитівна  із задоволенням прийняла запрошення керівництва музею показати свій майстер – клас всім охочим.

1 грудня 2012 р. в приміщенні Меморіального музею  «Хата на Пріорці» пані Алла проводила  свій майстер – клас по виготовленню української  авторської ляльки.

10 листопада у приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці» відбулося урочисте закриття виставки авторської ляльки «В гостях у Тарасовій хаті», яка працювала в приміщенні музею з 4 жовтня 2012р.

Викладач  Мистецького  інституту художнього моделювання і дизайну імені Сальвадора Далі та  Мистецького коледжу художнього моделювання і дизайну у Києві Тетяна Паращук, яка представила колекцію своїх авторських ляльок на виставці, при закритті виставки продемонструвала всім відвідувачам майстер - клас виготовлення ляльки -  мотанки.

В Київському палаці дітей та юнацтва , у Галереї « Дім Миколи», що розташована у Києві по вулиці Мазепи,13 проходить тематична  виставка художніх робіт  -  «Портрет».

«Портрет» виставку художніх робіт дітей, що відвідують  майстерню Дмитра Сергійовича Дорогостайського та навчаються  у гуртку «Молодіжний АРТ центр» -  це не перша виставка юних гуртківців.

«Портрет» саме так називається ця барвиста та неповторна виставка дитячих робіт. Так і хочеться назвати цю виставку – « Виставка хорошого настрою». Бо ,як тільки заходиш до зали, де розміщена виставка, мимоволі починаєш посміхатися. Від цієї безкінечної дитячої  щирості, фантазії, відвертості просто  стає тепліше на серці.

24 жовтня 2012р. в приміщені Галереї Дім Миколи відкрилася виставка  живопису, графіки, скульптури  випускників Київської дитячої Академії мистецтв.

На виставці були  представлені  роботи одночасно трьох випускників Київської дитячої Академії мистецтв – Оксани Булькевич, Антона Власюк та Олени Гостілової.

Назва виставки «Шлях до майстерності»  обрана молодими художниками не випадково.  Всі розуміють, що у  кожного із них свій шлях в мистецтві і кожен йде тим шляхом  і долає його, як може, але ці молоді обдаровані студенти можуть  з гордістю сказати, що вони долають цей тернистий шлях до вершин майстерності підтримуючи один одного і це велике щастя і неймовірна удача для кожного з них.

Середа, 31 жовтня 2012 18:49

Майстер - клас Тору Іваса

У листопаді 2012р у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» проходила фестиваль- виставка «Япономанія». Ця виставка  мала шалений успіх, бо на напротязі  її роботи у касі весь час стояла черга  бажаючих придбати квитки. В рамках фестивалю- виставки було багато программ, які розповідали про цю дивовижну країну.

На мій погляд обна із цікавійших програм, була унікальна виставка картин сучасної япончької каліграфії художника Рюсекі Моримато та його мійстер-класи коліграфії, також роботи  яконського  художника  Кубо Шу та неперевершенного майстра  різьби по дереву Тору Іваса.

Середа, 31 жовтня 2012 16:02

Фоторепортаж з 31-го Ukrainian Fashion Week.

14 жовтня  2012 року в приміщенні Національного культурно-мистецького  та музейного комплексу  "Мистецький Арсенал"  відбувся  традиційний  31 Ukrainian Fashion Week  (Український Тиждень Моди).

Це, звичайно подія у світі моди, яка намічає тенденції, відкриває напрямки у модній індустрії на певний час, що найменше на рік.  Як правила, саме на таких виставках – показах присутні, всі не байдужі до моди люди.  А хіба є байдужі? То ж на цьому святі присутні всі, кому пощастило отримати запрошення. Мені пощастило потрапити у Мистецький Арсенал, на відкриття  Українського тижня моди, на якому відбувся   показ  учасників проекту «Нові імена. Натхнені Intel».

Неділя, 14 жовтня 2012 12:50

Несподіваний Іван Марчук.

Вже вдруге в цьому році я мала щастя побувати на виставці робіт  славетного українця, засновника і батька чудернацького пльонтярства, бунтаря та «живого генія» Івана Марчука.

На сторінках порталу ми вже писали про виставку, яка відбулась в приміщенні Галереї «Мистецька збірка» у січні цього року, де були представлені  роботи раннього періоду творчості Івана Марчука. Не дивно, що саме Галерея «Мистецька збірка» порадувала киян, ще однією виставкою Івана Марчука, на якій художник  представив останній, десятий цикл своєї творчості.

Вже не вперше у приміщенні Меморіального музею  ’ ’Хата на Пріорці ’’ проходить виставка авторської ляльки.

На цей раз відвідувачам  виставки покажуть старовині ляльки із колекції музею. Це дивний ведмедик і ляльки, які вже засумували за гостями – ляльками та запросили до себе на гостини сучасні  авторські  ляльки, які створили:

Перша Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва «ARSENALE- 2012» проходила з 24 травня по 31 липня в Національному культурно-художньому і музейному комплексі «Мистецький Арсенал». В рамках виставки була представлена творчість 100 художників із 30 країн світу. Титульним проектом української сторони став один із розділів,під назвою «Архаїчні форми – актуальний погляд», яких представив доісторичне пластичне мистецтво.­­­

<< Початок < Попередня 1 2 Наступна > Кінець >>
Сторінка 1 з 2