| 

Сучасне мистецтво

Вже другий рік поспіль Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв та Центр Української Культури та Мистецтва проводять благодійний аукціон молодих митців АРТ А.

Цей проект має некомерційний характер. Кошти, отримані з продажу робіт,  підуть на покриття витрат до підготовки аукціону і на потреби школи-інтернату для дітей сиріт м. Городня (Чернігівська обл.).

До реалізації проекту долучилися талановиті студенти та викладачі Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, які представили безкоштовно  свої роботи на аукціон  та запросили взяти участь у аукціоні всіх бажаючих молодих митців.

Кількість бажаючих взяти участь в аукціоні  виявилась настільки велика, що організатори аукціону змушені були провести  відбірний  конкурс з поміж  200 творів мистецтва, представлених 50 авторами. На аукціон були  представлені найкращі з обраних творів молодих та вже досвідчених митців, які представляють різні напрямки сучасного мистецтва.

На виставці Fine Art Ukraine були представленні і роботи сучасних художників. Кожна галерея, яка приймала участь у виставці хотіла продемонструвати свої роботи, підкресливши свою професійність, неповторність та самобутність.

Цікаву підбірку живопису представила  Галерея NEBO  Галерея  Seven stars  назва  Проекту  «Вид на проживання», Галерея  ART.ANT.DEKO - Проект «Гетьманський скарб» - підбірка живопису, Галерея «Майстерність» представила скульптуру та живопис.

Один із найяскравіших проектів цьогорічної виставки Fine Art Ukraine став спеціальний проект « Бебеля, 19. Квартирні виставки».

Спецпроект розповідає про яскраву сторінку історії Одеси і загалом радянського мистецького життя - квартирні виставки.

Контроль мистецтва і художньої творчості з боку комуністичної  партії і творчих спілок у Радянському Cоюзі на початку 60-хроків досяг свого апогею. Саме у ці часи і виникає неформальний дисидентський рух, як спротив тотальному нагляду.

У Києві у чудових залах Мистецького арсеналу проходила 1У виставка-ярмарок живопису, графіки, скульптури, фотографії Fine Art Ukraine. Виставка працювала з 14 по 24 лютого 2013р. та представила відвідувачам широку палітру сучасного образотворчого мистецтва - живопису, графіки, скульптури, крім того були представлені авторські роботи з фотографії. Експозицію представляли 13 провідних вітчизняних галерей та 8 спецпроектів, в рамках виставки був проведений  круглий стіл,  представлена освітня програма та програма для дітей.

Сьомий Міжнародний форум сучасного мистецтва ART KYIV contemporary 2012, або як його просто називають « Арт – Києв» завершив свою роботу.

Організатори форуму по праву вважають, що всі відвідувачі мали можливість по новому подивитися на роботи українських художників, які працюють у традиційних живописних техніках, познайомитись з роботами класиків світового мистецтва, які були представлені різними галереями а також визначити глобальні питання сучасності та відзначити їх вплив на розвиток сучасної культури. З цієї точки зору одним із самих знакових став проект російської сторони під назвою «Х.Десять».

У «Мистецькому Арсеналі» в Києві 18 листопада 2012р. завершив свою роботу  сьомий міжнародний форум сучасного мистецтва Art Kyiv Contemporary2012.   20 провідних українських та європейських галерей представили на форумі Art Kyiv Contemporary 2012 роботи сучасних митців. Окрім них, форум презентує чотири спецпроекти: це сучасне фігуративне мистецтво українських живописців, виставка російських художників і угорська та італійська платформи.

З 1 по 18 листопада 2012р. в приміщенні виставкового комплексу Мистецький Арсенал проходила Сьома міжнародна виставка сучасного мистецтва ART KYIV contemporary 2012.Цього річ це дуже масштабна виставка, яка розмістилася на двох поверхах виставкового комплексу.На форумі представлений український проект «Виключно живопис. Новітній український  фігуратив».Саме цим проектом куратор Олександр Сольвйов  доводить , що експозиція  присвячена новітньому фігуративному живопису. Сутність цього виду мистецтва є принципово новою, хоча і представлена у класичній формі.

Літо  2012 року  в Україні розпочалось з презентації Першої Київської  міжнародної бієнале сучасного мистецтва Arsenale – 2012. Цей грандіозний проект проходив з 24 травня по 31 червня  у Києві. Він складався із основної композиції, яка розмістилася в приміщенні «Мистецького Арсеналу», та спеціальних проектів, котрі розміщалися на 35 інших площадках країни.

Розпочалася бієнале, як і все, що у нас розпочинається … Перші глядачі побачили, що деякі проекти, ще не представлені в повному обсязі, деякі композиції ще тільки монтуються, а другий поверх «Мистецького Арсеналу», який вперше відкрився для глядачів  і на якому розміщався спільний  українсько - польський проект, «Подвійна гра», так і не відремонтований. Це наші реалії.

«Подвійна гра» так називається спеціальний проект, який представили українські та польські художники на першій Київській міжнародній бієнале сучасного мистецтва Arsenale – 2012.

Виставка розмістилася на другому поверсі приміщення «Мистецького Арсеналу» та зайняла 4000 кв.м.

25 українських та 13 польських митців показали 50 творів – це картини,інсталяції, об»єкти та перфоманси. «Подвійна гра» - це українсько-польський проект, у якому візуальне мистецтво повстає у взаємодії з архітектурно-просторовими інсталяціями, перфомансами, музичними та відео акомпанементом.

Українськими та польськими художниками були представленні роботи останніх років, а 34 роботи були взагалі створені  майстрами саме для  Arsenale – 2012.

 

Основний проект бієнале «Найкращі часи,найгірші часи. Відродження і Апокаліпсис сучасного мистецтва» створений на основі чотирьох основних ідей:

1.Невтомний Дух

Ідея полягає в тому, що ми самі повинні зрозуміти, як саме  «простір» підтримує нас, яким чином ми отримуємо сили від нашої віри та вірувань,міфів та концептів всесвіту, які непідвладні матеріальним потребам.

З 24 травня по 31 липня 2012р. в Києві у приміщенні Мистецького Арсеналу проходила перша Українська бієнале сучасного мистецтва Arsenale – 2012. Це наймасштабніший творчий проект, який проводився  на Україні.

Ініціатором створення проекту  виступив безпосередньо «Мистецький Арсенал» при підтримці Міністерства культури та держадміністрації Києва, Державним управлінням справами,Президентом та Кабінетом Міністрів. Вартість проекту – 38 млн.грн.

Перша Київська міжнародна бієнале «modern art» розмістилася на двох поверхах Мистецького Арсеналу. Це вперше, з моменту відкриття виставкового простору Мистецький Арсенал, під експозицію використовували другий поверх.

 

11 мая в 20.00 на Софийской площади в Киева состоялось открытие Арт-инсталляции "Алтарь наций" художницы Оксаны Мась. Открыта арт-инсталляции в Киеве была организовано в рамках национально выставочного тура Арт- инсталляции «Алтарь наций». После Киева, в конце мая Арт-инсталляцию «Алтаря наций» увидят в Одессе, Ялте, Днепропетровске, Харькове, Донецке, Львове, Запорожье, а также будет впервые представлена в Восточной Европе.

После окончания «тура» фрагменты арт-объекта будут установлены на центральных улицах и площадях украинских городов. ( Для справки : Первая работа Оксаны Мась, выполненная в новаторской современной технике, «Взгляд в Вечность» находится сейчас в стенах «Святой Софии» в Киеве. Второй проект, под названием "Сфера Добра и Духовного Возрождения",сегодня украшают территорию Киево-Печерской лавры в Киеве, центральную площадь в Монте-Карло, территорию музея Сальвадора Дали в Испании.)

 

дивительное зрелище можно наблюдать на площади Независимости 10 дней в апреле 2012г. Да именно 10 дней, ровно столько площадь Независимости будет украшать скульптура Чой Джонг Хва всемирно известного художника из Южной Кореи. После того, как скульптура 10 дней простоит на площади Независимости, она будет перенесена в музейный комплекс «Мистецький Арсенал», где в мае – июне 2012г. будет проходить первый Киевский биеннале современного искусства ARSENALE- 2012. Подобные Лотосы уже были визитными карточками таких крупнейших мировых биеналле как Парижский, Сиднейский и Венецианский единственное отличие – цвет лотоса в каждом городе имеет разный цвет. Киевский Золотой Лотос – это, по словам автора объекта, дань красоте и величию нашего города, это просто его ассоциация с куполами церквей и храмов, которых так много в столице.

21-25 марта 2012г. в Киеве, в Центре современного искусства М17,(ул. Горького (Антоновича ), 102-104) проходила выставка известного японского дизайнера Кензо Такада». На выставке было представлено 16 картин и 19 эскизов, объединенных единым названием «Kenzo Nо». Эта персональная выставка живописи - результат работы последних лет известного 73-летнего японского дизайнера.
Работы Кензо Такада в разное время выставлялись в Париже, в Мюнхене, в Буэнос-Айресе, Марокко и в Москве. Киевская выставка именитого дизайнера и художника пользовалась большим успехом у гостей и жителей столицы. В чем же секрет успеха этого неисправимого искателя и разностороннего мастера в области живописи и дизайна.
Кензо Такада родился 27 февраля 1939года в семье владельца небольшого чайного домика. Он был пятым ребенком в семидетной семье. Любовь к искусству дизайна одежды проявилась в нем еще в школе, но по настоянию родителей ему пришлось начать учебу в университете, изучая английскую литературу. Занятия показались ему очень скучными и он, прозанимавшись всего один семестр, уезжает в Токио. Ему приходилось работать маляром и разнорабочим за нищенскую зарплату, проживать в неприспособленном, для жизни, помещение магазина, но зато, по вечерам он мог посещать заочные курсы дизайнеров. Любимое занятие помогало ему не задумываться над неудобствами в жизни, верить в себя и много работать.
П'ятниця, 04 травня 2012 23:00

"Я люблю тебе,Энди Уорхол!"

 

С 22 февраля по 11 марта 2012г. в помещении галереи «Мистецький простір 365» в г.Киеве по ул. Константиновской 63/12 (вход со двора) будет презентация проекта Марты Погорелой и Pazza Pennello «Я люблю тебе, Енді Ворхол»!

 

Вот как анонсирует этот проект галерея ««Мистецький простір 365»:

 

«Ми вшановуємо пам'ять про світлу голову, що підштовхнула світ у велетенський каньйон масової культури, подарувала ідеальну форму Кока-коли та моду на підкрашування реальності, вселила віру у американську мрію стати зіркою за 15 хвилин. Ми митці ХХІ століття схиляємо голову у хвилині мовчання в ім’я нашого земляка…

 

22 февраля 2012 года прискорбная дата – сегодня ровно 25 лет, как с нами нет творца американского течения в искусстве ХХ века, абсолютного короля поп-арта, писателя, коллекционера, издателя журналов, кинорежиссера, который оставил незабываемый след в жизни мирового современного искусства и общества Энди Уорхола. Кто же такой этот самый Энди Уорхол.

 

Настоящее имя Энди Уорхола Андрей Ворхола. Родился он в 1928 году (некоторые источники говорят, что в 1927г., в 1928.г, в 1930г), а вот точное число и месяц никто назвать не может. Это связано с тем, сто свидетельство о рождении ему было выдано только после войны, 1945 году. Родители Энди Уорхола бежали из Словакии (тогда это было Австо - Венгрия) из села Микова в Америку, спасаясь от голода. В Америке они обустроились в Питсбурге в одном из индустриальных городов штата Пенсильвании, и жили очень не богато в грязном шахтерском районе. Там и родился Энди. Точный день рождения мальчика никто не зафиксировал, а сам Энди праздновал день рождения 6 августа. До сих пор число и месяц рождения Энди Уорхола точно не определены.

 

 

С 23 ноября по 4 декабря 2011года в помещении "Мистецький Арсенал" (Киев, ул. Лаврская, 10-12) будет проходить выставка «60 лет мирового современного искусства».

Выставку организовал "Мистецкий Арсенал" совместно с португальской галереей Cordeiros. Галерея Cordeiros была основана в 1994 году. Имя ее основателя и владельца , Агостино Кордейро, хорошо известно, как знатока искусства, коллекционера, издателя.В рамках проекта представлена часть масштабной коллекции известного португальского коллекционера Агостино Кордейро, собрание современного искусства которого является одним из наиболее весомых в Европе. На выставке выставлены работы художников из Испании, Португалии, Германии, России, США.

Пришедшие на выставку увидят картины и работы таких мастеров ,как Джулиан Шнабель, Микель Барсело, Энди Уорхол, Франческо Клементе, Микеля Барсело, Антони Тапиеса, Рафаэля Каногара, Луиса Феито, Антонио Маседо, Марио Бисмарка и других ведущих художников Португалии и Испании.В целом экспозиция составляет 340 робот и представлено живописцами, графиками, скульпторами.

Выставка «60 лет мирового современного искусства» в "Художественный Арсенал" продлится всего 10 дней - с 24 ноября по 4 декабря. Спешите посетить.

 

Понеділок, 30 квітня 2012 23:00

Современное искусство

Обычно под современным искусством понимают искусство, восходящее к модернизму, или находящееся в противоречии с этим явлением.