| 

Новини мистецтва

Прес-реліз

«Ікони – сенс мого життя»

(виставка вишитих бісером ікон від Романа Магоцького)

25 березня – 16 квітня 2016 року

Відкриття – 25 березня о 16:00

Організатор: Центр Української Культури та Мистецтва.

Створення митцем ікони – це таїнство, що потребує надзвичайної технічної майстерності, обізнаності в символізмі та глибокої віри у свою справу. Вишивання бісером – не менш складне мистецтво, яке не обходиться без терпіння, досконалого художнього смаку і точного розрахунку. Ікони, вишиті бісером – це дивовижне закарбування мистецького хисту, людської цілеспрямованості та стійкості духу.

Прес-реліз

2 – 19 березня 2016 року

«Орнаменти буття»

(виставка творів художньої ужиткової вишивки Євгенії Геник

та Миколи Симчича)

Відкриття виставки – 2 березня о 14:00

(вхід – лише за запрошеннями, а також за списком акредитації (для акредитованих представників засобів масової інформації))

Організатор: Центр Української Культури та Мистецтва.

Виставка присвячена 90-річчю відомої української майстрині Євгенії Геник.

Експозиція вразить відвідувачів своєю масштабністю та розмаїттям виробів, створених унікальною вишивальницею. Серед них: жіночі та чоловічі вишиті сорочки, рушники, напірники, скатертини, серветки, доріжки. Також буде представлена серія вишитих ікон (пророчий та апостольський ряди) Собору Погінської Богородиці при монастирі Успення Матері Божої (с. Погоня Івано-Франківської обл.) у виконанні Миколи Симчича, талановитого послідовника традиції Євгенії Геник.

Прес-реліз

21 січня – 8 лютого 2016 року

«Слов’янська легенда»

(малярство на тканині, гобелен, живопис Лесі Майданець)

Відкриття – 21 січня о 18:00

 

Організатор: Центр Української Культури та Мистецтва.

Представлена в експозиції ексклюзивна колекція гобеленів, малярства та живопису перевершить усі найсміливіші очікування своєю вишуканістю, витриманим у національному стилі глибинним проникненням у закодований світ древньої символіки і знакових систем, філософським осмисленням буття, багатством нових ідей та сміливих інтерпретацій, яскравою національною колористикою і справжньою красою.

Леся  Майданець – відома українська художниця. Народилась у Києві, походить із легендарного мистецького роду Саєнків. Закінчила Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва (Львівська Академія мистецтв), факультет художнього текстилю та асистентуру-стажування при Українській Академії мистецтва.

Прес-реліз

15 січня – 2 лютого 2016 року

Виставка «Яворівська забавка – народна іграшка нашого дитинства»

Відкриття – 15 січня о 16:00

 

Організатор: Центр Української Культури та Мистецтва. Виставка популяризує унікальне мистецтво яворівського розпису та народної іграшки.

Цей декоративний розпис має давні традиції, вирізняється своєрідною технологією, художнім смаком та стриманістю декору. Виник у XVIII столітті на території сучасного Яворівського р-ну Львівської області – славнозвісному центрі збуту розмальованих виробів із дерева.

Ми з вами дорослішали в оточенні барвистих, таких рідних яворівських іграшок. Згодом, у кінці 80-х років ХХ століття, традиція їх створення почала занепадати. На щастя, нині, завдяки зусиллям майстрів народного мистецтва, в Україні активно відроджуються традиції яворівського орнаменту та створення іграшки-забавки.

Закриття Виставки
«Косівська мальована кераміка – диво Гуцульщини»


07 липня 2015 року
Центр Української Культури та Мистецтва

Метою Акції є демонстрація одного з яскравих елементів нематеріальної культурної спадщини України – живої традиції Косівської мальованої кераміки (м. Косів, Івано-Франківська область) – елемент України, що пропонується включити до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства, ЮНЕСКО.

Виставка
«Спіраль традицій»


02–24 липня 2015 року
Відкриття — 02 липня о 18:00

 

Організатори: Майстерня українського гончарства Sakhno Art, Центр Української Культури та Мистецтва.
Відомо, що історія розвивається по спіралі. Те, що відбувалося колись давно, повертається і повторюється у видозміненій формі — відповідно до обставин і вимог сьогодення. І це стосується не лише подій чи явищ у різних галузях людського життя, а й культурної сфери, зокрема й світу народних традицій.
На виставці буде представлено вжитковий кухонний посуд класичних українських форм, художньо-декоративні вироби, створені у майстерні українського гончарства Sakhno Art, яка об’єднала і професіоналів, і поціновувачів народних традицій.

Прес-реліз

Виставка

«Чернігівські квіти»

26 червня – 08 липня 2015 року

Відкриття – 26 червня о 12:00

Організатори: Центр Української Культури та Мистецтва, Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна».

Виставка представить понад 30 унікальних художніх творів вихованців Березнянського багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру Чернігівської обласної ради, виконаних із рибних кісточок.

Це дуже красивий та різноманітний за формою і фактурою матеріал для створення художніх панно. Створення таких виробів – дуже непроста справа, яка потребує ретельної підготовки.

Прес-реліз

III Всеукраїнська виставка народної ляльки

09 – 29  червня 2015 р.

 

Організатор, автор проекту: Катерина Орлова-Гузова, майстриня декоративно-прикладного мистецтва, лялькарка, дизайнер-графік.

За підтримки Центру Української Культури та Мистецтва.

Запрошуємо Вас взяти участь у виставці, що присвячена народній ляльці. Ви можете  бути як знаним майстром, так і початківцем. Виставка має на меті відкрити нові імена в українському декоративно-прикладному мистецтві, вшанувати вже знаних митців та окреслити напрямки розвитку сучасної народної ляльки.

Прес-реліз

Виставково-мистецька акція

«Косівська мальована кераміка – диво Гуцульщини»

02 червня  – 04 липня 2015 року

Відкриття – 02 червня о 17:00

Організатори: Благодійний Фонд «Києво-Печерська Лавра», Благодійний Фонд «Автентика Гуцульщини», Центр Української Культури та Мистецтва, ГО «Міжнародний центр розвитку культурного розмаїття», управління культури національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації, Косівська районна державна адміністрація Івано-Франківської області, Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ, Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського.

Місце проведення: Центр Української Культури та Мистецтва.

Прес-реліз

 

У Києві 28 травня 2015 р. відбудеться

Другий благодійний аукціон молодих митців «АРТ А»!

Передаукціонна виставка: 18 – 27 травня 2015 р.

Організатори: Національна академія керівних кадрів культури та мистецтв, Центр Української Культури та Мистецтва.

Проект «Благодійний аукціон молодих митців АРТ А» вперше був проведений травні 2013 року та справив справжній фурор, адже продавати студентські роботи на аукціоні – явище досить незвичне для українського мистецтва. Аукціон пройшов більш ніж вдало, знайшовши своїх шанувальників та чимало щасливих покупців.

У 2015 році аукціон знову порадує присутніх яскравою палітрою творів сучасного та класичного мистецтва.  Усі бажаючі мають змогу завітати на передаукціонну виставку, відкриття якої  відбудеться 18 травня о 18:00. Тут можна буде побачити багато оригінальних робіт, виконаних з майстерністю та новим поглядом на образотворче мистецтво та дизайн, фотографію.

Міністерство культури і туризму України

Національний музей Тараса Шевченка

Меморіальний музей «Хата на Пріорці»

Інтернет- портал «Творча країна»

З нагоди Міжнародного дня музеїв презентують

 

Фестиваль

«Музейний простір – творчий простір - 2015»

25 квітня - 25 червня 2015р., м. Київ, Пріорка.

1. Про фестиваль

 

Фестиваль «Музейний простір – творчий простір» - це свято музею, мистецтва, творчості.

На фестивалі ви зможете відвідати одразу декілька виставок, які будуть цікаві, як для дітей різного віку так і для дорослих.

Ознайомитись з роботами членів Спілки художників, народних майстрів, студентів та викладачів учбових закладів, які займаються підготовкою фахівців у галузі просторових видів мистецтва. Усі автори зустрічатимуть відвідувачів, демонструючи свої роботи, на території парку Березовий гай , біля садиби Меморіальний музей « Хата на Пріорці».

В рамках фестивалю  « Музейний простір-творчий простір », який вже втретє буде проходити у Меморіальному музеї « Хата на Пріорці» та чудовому парку Березовий Гай у квітні - червні 2015р.,  розпочинається  ретроспективний показ  творів відомого українського художника Юрія Івановича Пацана.

Пацан Юрій Іванович народився у мальовничому селі Пархомівка 11 грудня 1963р., закінчивши Ірпінський  індустріальний технікум працював токарем і навіть ніколи не мріяв стати відомим художником. Страшна  автомобільна аварія 1999р. розділила його життя на «до»  і  «після»… змусила виживати, боротися, не занепадати духом, перемагати і попри все бути щасливим.

Прес-реліз

«Золота пора»

Художня виставка Тетяни Кобзар

17 лютого – 09 березня 2015 року.

Відкриття виставки – 17 лютого о 17:30

 

Організатор: Центр Української Культури та Мистецтва.

Понад 30 робіт знаної художниці Тетяни Кобзар розквітнуть на Подолі в цей зимовий час. Виставковий проект «Золота пора» поєднав у собі народне малярство та живопис в стилі імпресіонізму.

14 лютого 2015р. в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці» відкриється виставка робіт Дарії Гуменюк «Садок вишневий коло хати».

Гуменюк Дарія народилася у місті  Ржищів Київської області  28 липня 1999р. Зараз дівчинка займається в Індустріально-педагогічному коледжі, м. Ржищів.

У 2014році Дарія стала  переможницею конкурсу з образотворчого мистецтва до 200-ліття Т.Г.Шевченка ( Педагогічний університет ім. Драгоманова), та посіла ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі літературних творів до 200-ліття Т.Г.Шевченка.

Дарія займається різними видами творчості: малюванням, бісероплетінням, вишивкою, квілінгом. Цікаво, що юна майстриня  самостійно опановує всі види творчості і не відвідує спеціалізованих шкіл чи гуртків.

З 31.0.2015р. по 09.02.2015р. у Меморіальному музеї « Хата на Пріорці» Національного музею Тараса Шевченка відбудеться виставка  живопису Марини Соченко.

Пані Марина народилась 22.12.1963 р., м. Київ. Закінчила Київський державний художній інститут , де педагогами з фаху  були  Ю. Ятченко, О. Лопухов.  Також закінчила РХСШ ім. Т.Г.Шевченка, студія Віктора Зарецького, Київський державний художній інститут.

З 1998 р. працює викладачем, з 2002 р. – старшим викладачем кафедри живопису та композиції НАОМА.

Нині Марина Соченко член Конгресу Українських Націоналістів, викладач  Національної Академії образотворчого мистецтва і архітектури,  член Національної Спілки художників України.

12 грудня 2014р., в Меморіальному музеї «Хата на Пріорці»  Національного музею Тараса Шевченка  відкриється  персональна виставка авторської ляльки відомої львівської мисткині Оксани СМЕРЕКИ-МАЛИК.

Це уже 18-а виставка мисткині. З кожною новою виставкою авторка  продовжує творити єдину колекцію, в основі якої є глибинне народне розуміння життя.

Всі ляльки, як і обереги – без обличчя, а проте  відрізняються від звиклих народних ляльок.   Майстриня створила "каркасну мотанку", поєднавши традицію і новаторство. Власне, за рахунок каркасу, її ляльки дуже динамічні, наче рухомі. Тут навіть не костюми, а самі пози передають характер і типаж, створюють враження живої картини. Колориту додають голівки – очіпки, хустки, чільця, віночки.

В Меморіальному музеї «Хата на Пріорці» в приміщенні садиби, де колись жив Т.Г.Шевченко вже третій рік поспіль, в рамках творчого проекту « Тарасова хата», започаткованого  Інтернет – порталом «Творча країна» та Меморіальним  музеєм «Хата на Пріорці» відзначають День художника, презентуючи виставки юних художників, тим самим вітають всіх українських художників з їх професійним святом і вшановуючи  пам’яті  геніального художника України, великого Кобзаря Тараса Шевченка.

Цього року честь влаштувати виставку художніх робіт присвячену Дню художника у Меморіальному музеї «Хата на Пріоці» випала студентам Мистецького інституту художнього моделювання і дизайну імені Сальвадора Далі.

Виставка « День художника на Пріорці» у 2014р. представлена творами живопису і графіки. Це серія студентських робіт виконаних у техніці комп’ютерної графіка –   екслібрис,  серія авторських книжок по творам Т.Г.Шевченка та картин - книжкова графіки та картини, виконанні  у техніці живопису.

В день відкриття виставки працюватиме Арт майданчик з майстер-класами для всіх бажаючих.

 

Виставка  триватиме у з 11 жовтня 2014р. по 11листопада 2014р. у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці», за адресою, Київ, вул. Вишгородська, 5.

Запрошуємо у Меморіальний музей «Хата на Пріорці» . Тут вам завжди раді.

Запрошуємо

05 вересня – 04 жовтня 2014 року

Відкриття виставки – 05 вересня о 18:00

Організатори виставки: Громадська організація «Мистецький курінь», Центр Української Культури та Мистецтва, Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна».

Мистецький проект «Київ живописний» –  апофеоз пленерного мистецтва української живописної школи, який стартував 10 травня 2010 року. До участі у проекті залучено представників від живописних шкіл Закарпаття, Києва, Криму, Львова, Одеси та Харкова. Це повна палітра українського класичного живопису.

Запрошуємо на VIІ Всеукраїнський фестиваль Клаптикового Шиття

03 – 30 вересня 2014 року

Відкриття фестивалю – 03 вересня о 18:00

Організатор – Центр Української Культури та Мистецтва.

Клаптикове шиття, як вид рукоділля, з давніх-давен існує в багатьох країнах світу, з тих пір, як з’явилась тканина. Проте, ще задовго до цього вмілі жіночі руки створювали одяг та ковдри із залишків хутра й шкіри.

1 серпня 2014р. о 12:00 о  в приміщенні Меморіального музею « Хата н Пріорці» Національного музею Тараса Шевченка відкриється надзвичайно цікава виставка   дитячих робіт  вихованців  Корсунь – Шевченківського районного центру дитячої та юнацької творчості під назвою  «Моє  казкове  дитинство».

Корсунь-Шевченківський районний центр дитячої та юнацької творчості Корсунь-Шевченківської районної ради Черкаської області - це заклад з  різнопрофільною мережею гуртків, студій, об’єднань за інтересами, де діти не просто навчаються, накопичують знання, а вчаться змістовно проводити свій вільний час, багато хто з вихованців обирає майбутню професію.

1 червня 2014р. о 15:00 о  в приміщенні Меморіального музею « Хата н Пріорці» Національного музею Тараса Шевченка відкриється перша персональна виставка молодого українського художника Богдана Мартинця.

На виставці будуть представлені роботи різного періоду творчості  талановитого художника виконані в техніці малюнку, живопису, графіки, скульптури.

9 липня – 30 серпня 2014 року

Відкриття виставки – 9 липня о 18:30

Організатори: Центр Української Культури та Мистецтва, Центр фольклору та етнографії, Кафедра фольклористики Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

«Пробудження» – так назвав свою виставку полтавський митець Денис Городничий. Улюблений жанр художника - ліричний пейзаж, і саме мальовничу полтавську природу відобразив на своїх полотнах та її дивовижній красі й присвятив виставку.

Виставка дитячих робіт  «Україна очима дітей»

Прес-реліз

Виставка «Україна очима дітей»

1 - 7 липня 2014 року

Організатор: Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна». Керівник проекту –  член НСХУ, член Міжнародної спілки художників «Мистецтво без кордонів»  Галина Лєкарєва-Нікітіна.

Експозиція виставки «Україна очима дітей» - це данина пошани генієві Тараса Шевченка. Поет любив дитяче товариство, охоче спілкувався з дітьми, читав їм, частував солодощами. У дитячому колі він відпочивав. Навзаєм діти платили йому щирою любов'ю і приязню.

ІІІ Всеукраїнська виставка «Бісер: Вчора. Сьогодні. Завтра»

21 травня – 07 червня 2014 року

Відкриття виставки – 21 травня о 17:30

У самий розпал весни колектив Центру Української Культури та Мистецтва підготував для відвідувачів особливий сюрприз – виставку виробів з бісеру. Якимось дивом з'явившись на світі багато тисячоліть тому, бісер раз і назавжди підкорив серця чоловіків та жінок в різних країнах. Україна - не виняток. На трьох виставкових поверхах Центру будуть представлені українські бісерні традиції та сучасні тенденції роботи з бісером.

В рамках Фестивалю « Музейний простір – творчий простір - 2014» на території чудового парку « Березовий гай» з 17 по 18 травня 2014р. буде проходити виставка - ярмарок авторських робіт  художників, народних майстрів, студентів « Творча хата на Пріорці».

 

16 травня 2014р. в приміщенні Меморіального музею « Хата на Пріорці» о 15:00 відбудеться відкриття виставки українського художника, з ассірійським корінням,  Михайла Ісаханова « Береги душі».

Михайло Семенович Ісаханов народився 9 квітня 1927р. в ассірійській родині. Предки художника, ще на початку ХХ століття переселилися на Україну з Османської імперії, рятуючись  від геноциду християн.

Майже все своє життя М.С. Ісаханов прожив на Україні. Дуже рано почав малювати та був помічений видатним українським художником  Федором Коновалюком, який товаришував із родиною батька художника.

У Меморіальному музеї « Хата на Пріорці» живе старовина лялька на ім’я Варвара. В рамках першого фестивалю, «Музейний простір – творчий простір», який проходив у травні 2013р., Варвару реставрували і київський художник Грицай Тетяна Андріївна,  намалювавши портрет Варвари, у техніці українського розпису та провела майстер – клас з українського розпису  для всіх бажаючих.

17 травня 2014р., в рамках Фестивалю « Музейний простір – творчий простір – 2014», відбудеться відкриття виставки дитячого малюнку « Мій перший « Кобзар».

З нагоди 200-ліття Т.Г.Шевченка діти дитячого учбового закладу  98 « Віночок» підготували чудові роботи по мотивам поезій Т.Г.Шевченко, вперше прочитавши  «Кобзар».

Міністерство культури і туризму України

Національний музей Тараса Шевченка

Меморіальний музей «Хата на Пріорці»

Інтернет- портал «Творча країна»

З нагоди Міжнародного дня музеїв презентують

 

Фестиваль

«Музейний простір – творчий простір - 2014»

16 травня - 26 червня 2014р., м. Київ, Пріорка.

  1. Про фестиваль

    Фестиваль «Музейний простір – творчий простір» - це свято музею, мистецтва, творчості.

Прес-реліз

Художня виставка «Обереги Ніни Саєнко»

28 квітня – 17 травня 2014 року

Відкриття виставки – 28 квітня о 18:00.

У програмі – спілкування з автором та презентація книги

“Шевченкіана Олександра Саєнка»

«Співзвучність високої шляхетності душі мого батька – Олександра Саєнка, мистецтво епохи українського відродження  1920-х років, любов до своєї землі і одвічна таїна народного мистецтва проросли крізь моє серце, визначили творчий шлях і призначення на Землі: утверджувати істинно національне мистецтво, проповідувати своїми творами та діями українську ідею».

Ніна Саєнко

Прес-реліз

Виставка творів декоративно-прикладного

та образотворчого мистецтва учнів

професійно-технічних навчальних закладів м. Києва

25 квітня – 05 травня 2014 року

Відкриття виставки – 25 квітня 2014 року, о 14:00

Виставка проводиться в рамках міського огляду-конкурсу декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва серед учнів професійно-технічних навчальних закладів.

В приміщенні Меморіального музею « Хата на Пріорці »  проходитиме виставка робіт клієнтів Центру трудової реабілітації для розумово відсталих інвалідів м. Києва з відділення соціально-побутової адаптації « Пасхальний сувенір ».

Відкриття виставки  відбудеться 12 квітня о 10:00.

Виставка триватиме до 19 квітня 2014р. в приміщенні Меморіального музею « Хата на Пріорці »  за адресою. М. Київ, вул. Вишгородська, 5.

В приміщенні Меморіального музею « Хата на Пріорці » 12 квітня 2014р. Богдан Шевченко проведе два безкоштовні майстеркласи « Великодня дряпанка».

Всі бажаючі зможуть відчути себе справжнім майстром у виготовленні дряпанки адже майстерклас буде проводити справжній, професійний майстер  Богдан Шевченко.

В приміщенні Меморіального музею « Хата на Пріорці » 5 квітня 2014р. відкриється виставка живопису, графіки, декоративно прикладного мистецтва « Пробудження».

Свої твори представлять молоді українські митці Юлія Савицька та Богдан Шевченко.

Поєднання живопису та графіки,чарівного пензля та досконалого пера, кольору та контрасту, мазка та штриха вас просто зачарують, заставлять замислитись про своє буття, надихнуть оптимізмом, піднімуть настрій.

Запрошуємо на  «Сонячний Великдень-2014»

04 – 23 квітня 2014 року

Відкриття виставки – 04 квітня о 17:30

Щорічний виставковий проект «Сонячний Великдень»  представить  вашій увазі  неповторну Великодню символіку. Кожна робота, що візьме участь у виставці, уособлює основну суть Великодня – Торжество життя над смертю, відродження пишної природи після зимової сплячки.

Центру Української Культури та Мистецтва представляє виставку  робіт Лариси Ковальчук-Шустерман «Витончений живопис нитками».

04 – 11 березня 2014 рок

 

У такт з приходом весни колектив Центру Української Культури та Мистецтва пропонує відвідувачам захопитись досконалим мистецтвом вишивки Лариси Ковальчук-Шустерман, Заслуженого майстра народної творчості України.

Лариса Ковальчук-Шустерман народилась у м. Котовськ на Одещині. Закінчила Одеський педагогічний інститут. За фахом - інженер-викладач виробничого навчання. Із 1984 року майстриня живе на Київщині. Багато років пропрацювала викладачем автомобільної справи, а потім – директором автошколи у Києві.

Прес-реліз

Вже вдруге в Києві відбудеться виставка «Ми – бойчуківці!»

14 лютого – 02 березня 2014 року.

Відкриття виставки – 14 лютого о 16:00.

 

У 2013 році Центр Української Культури та Мистецтва, спільно з Київським державним інститутом декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука започаткували багаторічний виставковий проект «Ми – бойчуківці!». Він розпочався виставкою дипломних робіт найталановитіших студентів цього легендарного мистецького ВУЗу, заснованого 75 років тому, та тривав із 25 січня по 16 лютого 2013 року.

Цьогоріч організатори здивують мистецьку спільноту виставкою творчих робіт викладачів Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

31 січня 2014 року, в рамках творчого проекту « Тарасова хата», започаткованого Порталом «Творча країна» та Меморіальним музеєм « Хата на Пріорці» Національного музею Т.Г.Шевченка, відкриється чергова виставка декоративно – прикладного мистецтва  під поетичною назвою «Розмалюю цілий світ».

Це дивовижно зворушливі роботи гуртківців  Школи  народних ремесел НЕНЦ та їх вихователів, виконані у техніці українського розпису.

Виставка триватиме  з  31 січня  по  28 лютого 2014р. в приміщенні  Меморіального музею « Хата на Пріорці» Національного музею Т.Г.Шевченка за адресою:

Київ, вул. Вишгородська,5.

Обов’язково завітайте до музею, тут вам завжди раді.

«Поліфонія душ сімейного квартету»:

творчість родини Лашко

17 січня – 04 лютого 2014 року

Родина Володимира, Наталії, Іллі та Людмили Лашко – унікальна. Цей родинно-творчий союз прославився далеко за межами своєї маленької Батьківщини – міста Кам’янець-Подільський. Ще з самого дитинства вони присвятили своє життя мистецтву.

І доля надала їм можливість творити українську культуру разом, поєднавши серця ще в університетські роки. Відтак, сьогодні Наталя Семенівна є членом Спілки майстрів народного мистецтва України, а Володимир Ількович - заслужений майстер народної творчості України.

Прес-реліз

Виставка-конкурс клаптикового шиття

«Календар»

14 – 25 січня 2014 року

Організатори: Центр Української Культури та Мистецтва, компанія «Bernina».

Учасниками конкурсу, який розпочався 13 вересня 2013 року, стали українські майстри печворку та квілтингу.  Кожен із них  пошив міні-квілт на тему одного з місяців року. Кому який (обов’язковий для пошиття) місяць дістанеться, було визначено шляхом жеребкування. Кількість же інших місяців, які можна було інтерпретувати через клаптикове шиття, була необмеженою.

18 січня 2014 року (субота) о 13 год 30 хв у меморіальному музеї Тараса Шевченка "ХАТА НА ПРІОРЦІ" відбудеться "Дійство новорічне, актуальне, фантастичне з елементами вертепу, пародії і алегорії". КОЛЯДУЮЄ ТА ЩЕДРУЄ АНСАМБЛЬ "ВОЛИНЯНИ" (організатори: члени клубу "Волинянка" МГО "Волинське братство").

13 грудня 2013 року, в рамках творчого проекту « Тарасова хата», започаткованого Порталом «Творча країна» та Меморіальним музеєм « Хата на Пріорці» Національного музею Т.Г.Шевченка, відкриється чергова виставка малюнку, живопису, графіки та соціального плакату.

Назва виставки -  « Про вічне», як найкраще висвітлюю ідею та тематику представлених на виставці  робіт.

Тематика  виставкових робіт це дійсно думки які  споконвіку актуальні для всіх поколінь нашого народу. Це  вічна тема любові до нашої землі, сімейні цінності,  віра в бога, в нашу країну, відчуття краси, пристрасті, поваги, вибору свого особистого шляху і власної долі. Роботи представлені студентами та викладачами художніх учбових закладів та гуртків Київщини.

Субота, 23 листопада 2013 23:14

ІІІ Свята Новорічної Іграшки

Прес-реліз

Запрошуємо поринути в

ІІІ Свято Новорічної Іграшки!

07 грудня 2013 року – 14 січня 2014 року

Відкриття ІІІ Свята Новорічної Іграшки – 07 грудня о 14:00.

Вже втретє в Києві відбудеться проект, аналогів якому не існує – ІІІ Свято Новорічної  Іграшки. В затишних стінах Центру Української Культури та Мистецтва вкотре зберуться  сотні родин, для яких Новий Рік та Різдво – найулюбленіші родинні свята.

Конкурс

«Руки майстрів, що творять дива»

завершується фотовиставкою!

 

19 – 30 листопада 2013 р.

Відкриття  фотовиставки – 19 листопада о 18:00

 

Вам знайомі моменти, коли ви проходите повз майстра і раптом зупиняєтесь, не в змозі відвести погляд?  Процес перетворення ідей у витвори мистецтва так захоплює вас, що хочеться спостерігати, вчитись, мріяти? Ми переконані, що руки майстрів – одне із тих див, якому хочеться поклонятись, хочеться пишатись.

16-29 жовтня у Центрі Української Культури і Мистецтв стартує щорічна виставка «Свято урожаю». Ось як анонсують свій  традиційний  захід у Центрі Української Культури і Мистецтв.

11 жовтня у Меморіальному музеї» Хата на Пріорці»  відкриється  чергова виставка робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв « День художника на Пріорці». Виставка пройде в рамках творчого проекту , започаткованого Порталом  «Творча країна» та Меморіальному музеї  « Хата на Пріорці» Національного музею Т.Г.Шевченка.

Організатор Фестивалю - Центр Української Культури та Мистецтва представляє:

 

Відкриття Фестивалю – 3 вересня о 18:00.

Вхід, як завжди, вільний!

Клаптики не лише об’єднують ідею Майстра в прекрасний виріб, вони об’єднують всіх нас, закоханих у печворк! Цьогорічний фестиваль, як завжди, буде багатим на події. Отже, про все по порядку…

Виставки в рамках фестивалю

18 травня – 1 червня 2013 року — виставка картин відомого художника Юрія Камишного «Барви сонячної Індії»

З 18 травня по 01 червня 2013 року в Центрі Української Культури та Мистецтв (м. Київ) пройде художня виставка «Барви сонячної Індії» заслуженого художника України – Юрія Камишного.

18 травня 2013р., в 14:00,  в приміщенні Меморіального музею « Хата на Пріорці»,в рамках Фестивалю «Музейний простір – творчий простір» відбудеться  урочисте відкриття виставки сучасного мистецтва « Трансформації».

На Фестивалі «Музейний простір – творчий простір» представлено одночасно три виставкові проекти :

-          «День народження Варвари» - виставка авторської ляльки та живопис на дитячу тематику;

-          « На крилах…» - виставка графіки М.О.Андрійчука;

-          «Трансформації» - виставка сучасного мистецтва.

18 травня 2013р., в 12:00,  в приміщенні Меморіального музею « Хата на Пріорці», в рамках Фестивалю «Музейний простір – творчий простір», відбудеться  урочисте відкриття виставки  авторської ляльки та живопису на дитячу тематику « День народження Варвари».

«День народження Варвари» - це дуже знакова виставка для Меморіального музею « Хата на Пріорці».

В приміщенні музею виставки  ляльки відбувалися майже кожен рік, тому що музей володіє власною колекцією ляльок  і з радістю, доповнює власну експозицію авторськими роботами лялькарів України, створюючи чудові виставки для відвідувачів музею.

Але цьогорічна виставка – особлива. І ось чому:

«Бути художником – це обрати такий стиль життя, коли не мислиш

себе без праці, коли не можеш не творити .»

М.О.Андрійчук

« На крилах…» -  саме так називається виставка графіки Михайла Омеляновича Андрійчука, заслуженного художника України , яка буде урочисто відкрита 18травня 2013р. в рамках Фестивалю «Мистецький простір – творчий простір», у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці» Національного музею Т.Г.Шевченка.

На виставці буде представлено 10 робіт художника, створених у різні роки.

З нагоди міжнародного дня музеїв

 

Фестиваль
«Музейний простір – творчий простір».

 

  1. Про фестиваль

    Фестиваль «Музейний простір – творчий простір» - це свято музею, мистецтва, творчості.

    На фестивалі ви зможете відвідати одразу декілька виставок, які будуть цікаві як для дітей, так і для дорослих.

    Ознайомитись з роботами членів Спілки художників, народних майстрів, студентів та викладачів учбових закладів, які займаються підготовкою фахівців у галузі просторових видів мистецтва. Всі автори зустрічатимуть відвідувачів, демонструючи свої роботи, на території садиби Меморіального музею « Хата на Пріорці».

27 квітня 2013р. в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці» відбудеться урочисте відкриття виставки дитячих робіт під назвою «Писанкова хата на Пріорці». Відкриття виставки  розпочнеться о 12:00 і всі вихованці Дитячого учбового закладу № 98 «Віночок» дуже хвилюються. Це їх перша виставка у музеї.

На виставці будуть представленні малюнки вихованців садочку, які вони приготували до Великодня – це  малюнки  виконані гуашшю та чудові розписні писанки, які діти підготували спеціально для цієї виставки.

П'ятниця, 12 квітня 2013 21:22

Виставка «Сонячний Великдень-2013»

Прес-реліз

«Сонячний Великдень» знову в Києві!

 

 

17 квітня 2013 року о 16:00

в Центрі Української Культури та Мистецтва

 

відкриється виставка «Сонячний Великдень-2013»

 

«Сонячний Великдень-2013»  здивує гостей несподіваним, але довгоочікуваним мистецьким проектом! Буде презентовано виставку мистецького надбання легендарних карпатських майстрів -  роду Шкрібляк-Прокоп′юк «Сиву давнину шануємо,  над сучасністю працюємо, про майбутнє дбаємо…». Експозиція вразить: різьба по дереву, ткацтво, вишивка, унікальні фото та документи з сімейного архіву.

І знову приємно  вражає Меморіальний музей «Хата на Пріорці».

16 квітня 2013р о 16:00  тут відбудеться відкриття  чергової  виставки, презентованої в рамках  Творчого проекту « Тарасова хата» який започаткували у травні 2012р. Меморіальний музей «Хата на Пріорці» та Портал «Творча країна», сайт myza.com.ua

«Два виміри» саме так назвала свою десяту персональну виставку член Національної  Спілки художників України, майстер декоративно – прикладного мистецтва Грицай Тетяна Андріївна.

В Центрі Української Культури та Мистецтва 23 березня 2013 розпочне свою роботу друга Всеукраїнська виставка «Бісер: Вчора. Сьогодні. Завтра». Ось, що розповідають та як анонсують  виставку засновники цього свята:

6 березня 2013 р. о 16:00 в приміщенні Літературно - меморіальний музей Т.Шевченка «Хата на Пріорці», Київ, вул. Вишгородська,5 відбудеться урочисте відкриття виставки пленерних робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв під назвою  « Тарасова хата на Пріорці».

Роботи представленні на виставці написані  студентами КДАМ восени 2012р. під час пленерів, які проходили  в рамках творчого проекту започаткованого порталом «Творча країна» та Літературно - меморіальний музей Т.Шевченка «Хата на Пріорці».

Центр Української Культури та Мистецтва представляє другий блок виставки « Ми – Бойчуківці ! ». Виставка триватиме з 25 лютого по 16 березня 2013р. Ось як анонсує виставку Центр Української Культури і Мистецтва.

Весна вже не за горами… А в передчутті 8 Березня жіноцтву так хочеться потішити себе красивими подарунками! Центр Української Культури та Мистецтва підготував сюрприз для жінок та закоханих в них чоловіків  - другий блок виставки «Ми – Бойчуківці!»

7 лютого 2013 р. о 16:00 відбудеться урочисте відкриття виставки робіт Стелли Лясоти під назвою  « Прогулянка по Києву». На виставці представлені роботи різного періоду творчості художниці.

Це не перша персональна виставка Стелли Лясоти, яка присвячується рідному  місту. Кожна графічна робота, представлена на виставці – це щире зізнання автора у любові до величі, могутності, краси і ніжності рідного Києва.

31 січня 2013 року о 16:00  в виставковому залі Центру Української Культури та Мистецтва у Києві відбудеться  відкриття виставки  « Ми – бойчуківці».Ось як презентує виставку Центр Української Культури та Мистецтва.

16 січня 2013 року в виставковому залі Центру Української Культури та Мистецтва у Києві відбудеться  відкриття виставки Ірини Грохи  під поетичною назвою : «... І вітер павутиння срібне носить...».

Ось як презентує виставку Центр Української Культури та Мистецтва.

20.12.2012р. о 16 :00            в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці», за адресою: Київ, вул. Вишгородська,5  відбудеться урочисте відкриття виставки студентів Київської дитячої Академії мистецтв, викладачів та студентів Мистецький  інститут художнього моделювання і дизайну імені Сальвадора Далі , під назвою  «Зимова феєрія».

Центр Української Культури та Мистецтва за підтримки

Подільської районної в місті Києві державної адміністрації

ЗАПРОШУЄ НА

ІІ Свято Новорічної Іграшки
8 грудня 2012 р. – 13 січня 2013 р.

Ласкаво просимо до нас на виставку новорічних іграшок, на новорічні майстер-класи (а їх буде більше 40), веселі концерти, екскурсії, перегляди добрих новорічних мультфільмів, де Ви відчуєте всю чарівність сімейного свята  — Свята Новорічної Іграшки!

1 грудня 2012 р. в приміщенні Меморіального музею  ’ ’Хата на Пріорці ’’  буде проводити майстер – клас по виготовленню авторської ляльки Березенська Алла Микитівна.

Нещодавно  в приміщенні музею проходила виставка авторської ляльки « В гостях у Тарасовій хаті» на якій були представлені роботи майстрині.

Техніка їх виготовлення унікальна, бо майстриня створила свій власний світ створення ляльки. Ніколи  спеціально не вчилась виготовленню ляльок, а так сталося, що вийшовши на пенсію зробила у власній квартирі справжню майстерню, в якій створює все нові і нові ляльки, зовсім не вміє відпочивати та сидіти без діла. Правда сама майстриня каже, що її відпочинок – це саме  і є створення ляльки.

 

Прес-реліз

Встигніть відвідати

фотовиставку робіт, що які надійшли на фотоконкурс

«Руки майстрів, що творять дива»!

 

Чому саме «Руки Майстрів», чому «Дива»? Адже  в невтомних руках Майстра, зайнятого роботою, поєднується минуле та майбутнє, працьовита буденність та споконвічна традиція. Ці руки заслуговують на щиру Подяку та захоплення, як і праця Фотографа.

 

11 жовтня 2012р. о 16:00 в приміщенні Меморіального  музею  «Хата на Пріорці»  Національного музею Тараса Шевченка  у Києві за адресою: Київ, вул. Вишгородська, 5  відкривається виставка робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв  «Тарасова хата 2012».

Це перша виставка, яка відкривається в рамках спільного проекту « Тарасова хата»

який започаткували:

Вже не вперше у приміщенні Меморіального музею  ’’Хата на Пріорці ’’ проходить виставка авторської ляльки.

 

На цей раз відвідувачам  виставки покажуть старовині ляльки із колекції музею. Це дивний ведмедик і ляльки, які вже засумували за гостями – ляльками та запросили до себе на гостини сучасні  авторські  ляльки, яких створили:

С 19 июня по 10 июля 2012г. в помещении галереи «Мистецький простір 365» в г.Киеве по ул. Константиновской 63/12 (вход со двора) будет проходить выставка живописи и инсталляции Максима Казарина «Початок бажання або історія поверхні». Вот как анонсирует выставку галлерея «Мистецький простір 365» :

ІСТОРІЇ ПОВЕРХНІ - експресивний живопис Максима Казаріна, що накопиченням шарів фарби, створює шершавість, фактурність, та перетворює будь-яку повехню на художній твір.

22 и 23 июня 2012 года на территории Певческого поля в Печерском ландшафтном парке г.Киева состоится девятый международный этнический фестиваль «Країна мрій».

В рамках фестиваля киевлян и гостей столицы порадует аллея мастеров с авторскими работами. Прошлогодний фестиваль проходил под дождем и многие так и не успели насладиться изделиями народного творчества. Нынешний фестиваль «Країну мрій» 2012 года включен в программу принимающего города Киева Чемпионата Европы по футболу 2012 г. Поэтому для особо пылких поклонников на фестивале будет создан фан–зону, где будут транслироваться в прямом эфире футбольные матчи из Гданьска и Донецка.

Подробный фоторепортаж, с аллеи мастеров, будет опубликован в разделе «Декоративно прикладное искусства». Следите за публикациями.

Одновременно три удивительные выставки, с 8 июня по 7 июля 2012г.проходят в Центре Украинськой Культуры та Искусства, г. Киев.

Вот как анонсирует это событие непосредственный организатор выставки – Центр Украинськой Культуры та Искусства.

 

С 10 по 24 июля 2012г. в Киеве в Центре Украинской Культуры и искусства будет проходить фотовыставка Александры Захаровой « З альбому щастя». Размещаем полный текст полученного сообщения.

С 1 по 3 июня 2012 года, в г. Одесса, в рамках праздника творчества «Творим сами» будет проходить Всеукраинский фестиваль Глины.

Полную информацию о фестивале размещаем, по просьбе наших друзей.

Вівторок, 15 травня 2012 11:29

Фестиваль "Лес рук", г. Ирпень

Фестиваль «Лес рук» -это молодежный эко- культурный фестиваль, который состоится 19 мая 2012г. в г. Ирпень ,в парке «Победы». В рамках фестиваля будут проходить выставки живописи, фотографии, hand made.Полную информацию о фестивале любезно предоставил, для читателей нашего портала, информационный партнер эко – фестиваля Центр Украинской Культуры и Искусства. Печатаем ее в полном виде.

В воскресение 12 мая 2012 г. в «Мамаевой слободе» будит проходить уникальный фольклорный фестиваль Жили – Были…». В рамках фестиваля будет проходить выставка – ярмарка народных мастеров.

Самую полную информацию о фестивале , для посетителей нашего портала, любезно предоставил «Центр Центр Украинской Культуры и искусства». Обязательно посетите фестиваль. Будет интересно.

11 мая в 20.00 на Софийской площади в центре Киева состоится торжественное открытие грандиозной арт-инсталляции "Алтарь наций" художницы Оксаны Мась. Зрителей ожидает впечатляющее действо с использованием звуковой и свето-инсталляций в сопровождении Национального ансамбля солистов "Киевская камерата".

Фоторепортаж об этом событие обязательно будет опубликован в разделе «Современное искусство»

Середа, 21 березня 2012 11:21

Выставка живописи «Kenzo Nо», г. Киев

21-25 марта 2012г. в Киеве, в Центре современного искусства М17,(ул.Горького (Антоновича ),102-104) проходит выставка известного японского дизайнера Кензо Такада. На выставке представлено 16 картин и 19 эскизов, объединенных единым названием «Kenzo Nо». Эта персональная выставка живописи - результат работы последних лет известного 73-летнего японского дизайнера.

Подробный фоторепортаж с выставки смотрите в ближайшие дни в разделе «Современное искусство».

Уникальная выставка изделий из бисера будет проходить с 10 по 27 марта 2012г. в Центре Украинской Культуры и искусства ( г. Киев, ул. Хоревая,19-В). Название выставки «Бисер. Вчера, Сегодня, Завтра». На выставке будут представлены работы лучших украинских мастеров. Это и старинные изделия и работы  современных мастеров. Ассортимент изделий очень велик – это и старинные одежды, украшенные бисером, иконы, картины, украшения, цветы и игрушки. Фоторепортаж с выставки мы обязательно покажем вам в разделе «Декоративно прикладное искусство».

С 22февраля по 11 марта 2012г. в помещении галереи «Мистецький простір 365» в г.Киеве по ул. Константиновской 63/12 (вход со двора) будет презентован проект Марты Погорелой и Pazza Pennello «Я люблю тебе, Енді Ворхол»!

Вот как анонсирует этот проект галерея ««Мистецький простір 365»:

С 15 по 18 февраля 2012 года в Киеве в ВЦ «КиевЭкспоПлаза» будет проходить 2-я специализированная выставка-ярмарка авторских работ и товаров для рукоделия Handmade Fashion. На выставке будут представлены мастера handmade, а также компании, предлагающие товары для рукоделия.

Разделы выставки:
•    украшения, аксессуары, бижутерия;
•    изделия из дерева и керамики;
•    роспись по стеклу;
•    изделия из войлока;
•    дизайнерская одежда, сумки ручной работы, вязаные вещи;
•    натуральная косметика ручной работы;
•    декоративные свечи;
•    игрушки;

Торопитесь посетить.

Информация о выставке и фоторепортаж будут размещены в разделе «Декоративно прикладное искусство».

С 9 по 20 февраля в помещении галереи  «Мистецький простір 365» в г .Киеве по  ул. Константиновской 63/12 (вход со двора) будет проходить выставка работ скульптора Сергея Панасенко. Открытие выставки состоится 9 февраля в 19-00.Название выставки очень символично – «Молчание».

Вот как анонсирует свою   выставку  скульптур «Это путь в поиске покоя, счастья. Это путь сознания в различных образах .Это путь души через осознания себя в этом мире ничем и кем – то. Путь, который ведет к свету, через равнодушие и недоверие, через знание и разочарование, через одиночество и оставленность, через примирение и прикосновение, через отречение и очищение, через стремление и праведность, через покорность и единение, через испытание и покаяние.

Репортаж о выставке  для тех, кто в силу разных причин не сможет ее посетить ,в ближайшее время , будет обязательно размещен в разделе «Изобразительное искусство».Не пропустите.

С 28 января по 19 февраля 2012 г. в Художественной галереи «Мистецька Збірка», ул.Терещенская,13 (вход в арку) будет проходить выставка Ивана Марчука, гения современности по версии « DailyTelegraph».

Галерея работает в таком режиме: Пн., Вт. – выходной, Ср. – Вс. С 11:00 до 18:00

В 2007 году британской газетой The Daily Telegraph был составлен список - «100 гениев современности», Иван Марчук — единственный украинец, который был в числе номинантов издания. В списке его имя стоит на 72 месте. В 2006 году Международная академия современного искусства в Риме приняла Ивана Марчука в ряды «Золотой гильдии», в которую входит 51 художник со всего мира, и избрала почетным членом научного совета академии. Это первый случай признания украинского художника на  таком высоком уровня. В 1997 году Иван Марчук стал лауреатом Национальной премии им. Тараса Шевченко.

На выставке будут представлены работы раннего периода творчества художника, которые ранее еще нигде не выставлялись. Художник не продает свои картины, не принимает заказов и неохотно работает с галереями, предпочитая, чтобы его работы выставляли в музеях.

Постарайтесь посетить выставку повести своих детей, друзей близких. Если вам не удалось этого сделать, следите за публикациями. На сайте в марте 2012 года в разделе «Изобразительное искусство» будет опубликована статья о творчестве художника и фоторепортаж с выставки мастера.

С 20 января по 4 февраля 2012г. в помещении галереи «Мистецький простір 365» в г.Киеве по ул. Константиновской 63/12 (вход со двора) будет проходить выставка работ Сергея Погребицкого.

Автор назвал серию своих работ, представленную на суд посетителей выставки:

«В поисках идеальной формы». Жанр представленных работ – графика, техника - линорит. Рекомендуем посетить.

В марте, в разделе «Изобразительное искусство» будет опубликован подробный фоторепортаж с выставки художника.

С 17 декабря 2011г. по 28 января 2012 г. в помещении Национального центра народного творчества «Музей Ивана Гончара» ( по адресу Киев, ул. Ивана Мазепы, 29 ) проходит выставка разнообразной зимней мужской и женской одежды из разных историко-этнографических регионов Украины. На выставке представлены экспонаты из собрания фондов музея. Старинная одежда ручной работы, принадлежащая разным сословиям, хорошо характеризует быт и вкус украинского народа. Выставка очень интересна в связи с тем, что многие виды одежды уже давно не носят в повседневной жизни жители Украины. А мы все знаем, что именно одежда, ее крой, цвет, украшение являются средством национальной идентификации, тем более, что раньше каждый отдельный район и ли село в Украине могло иметь свой отдельный крой одежды. Выставка может быть интересна модельерам и художникам, детям и взрослым ,жителям города и села, всем ,кого интересует быт и традиции Украинского народа.

С 9 по 18 декабря в помещении "Мистецького Арсенала" (Киев, ул. Лаврская,10-12) проходит выставка Четвертый Большой Антикварный Салон. Этот масштабный проект уже четвертый год подряд презентует шедевры мирового и украинского искусства, исторические раритеты и уникальные экспонаты из музейных и галерейных собраний Украины.

Подробнее о выставке можно прочитать и посмотреть и фоторепортаж в разделе «Изобразительное искусство».

15 декабря в Национальном музее украинского народного декоративного искусства в Киеве( ул. Ивана Мазепы,21,корпус 29 на территории Киево-Печерской лавры) откроется выставка «Ангеле мій , охоронцю мій!».Цель этой предрождественской выставки –представить зрителям работы наших мастеров, ознакомить с их творчеством, а главное показать, что тема ангела одна из любимейших тем наших авторов.

7 декабря 2011 г., в 111 день рождения выдающейся украинской художницы Екатерины Билокур, в Национальном музее украинского народного декоративного искусства состоялась презентация 2-томного издания «Екатерина Билокур» (издательство «Родовід»).

Первая книга - «Екатерина Билокур. Художественная заповедь» — представляла произведения художницы из коллекции Национального музея украинского народного декоративного искусства и Яготинского государственного исторического музея. Книга отпечатана в 2010 году к 110-летию со дня рождения художницы.

Вторая книга - «Екатерина Билокур. Искусство народное, наивное, высокое?» — объединила статьи известных искусствоведов, культурологов, писателей, социологов, художников и журналистов, которые анализируют творчество Е.Билокур, определяют ее место и роль в культуре ХХ в. Среди них: Оксана Забужко, Дженифер Кан, Адриана Кочман, Ирина Славинская, Тиберий Сильваши, Мария Нарозян, Артем Волокитин, Нина Мурашкина, Роман Минин, Юлия Сорока и другие.

Особое место во второй книге отведено избранным письмам Екатерины к Стефану Таранушенко, хранящимся в Центральном архиве-музее литературы и искусства Украины и в фондах Яготинского государственного исторического музея.

13 декабря 2011г. , в "Шоколадном доме" в Киеве открывается выставка художественных работ в рамках международного арт-проекта Марианны Абрамовой "Палитра свободы" под названием «Художники - детям Украины!».

Проект "Палитра свободы", объединяет художников из разных стран мира, и имеет целью расширить возможности творческого общения творческих людей . Проект познакомит посетителей выставки с развитием современного искусства в разных странах и будет способствовать открытому диалогу разных культур мира.

Средства, вырученные от продажи части работ современных международных художников в рамках проекта "Художники - детям Украины!", Пойдут на благотворительность, а именно на субсидирование программы по социальной адаптации и профориентации детей-сирот и детей, лишенных родительского внимания.

В Киеве по улице Крещатик ,15 открыли мемориальную доску в честь Петера Карла Фаберже. Его имя ассоциируется с изысканностью, эксклюзивностью и изяществом ювелирного искусства. Именно здесь, в Киеве в XX веке Фаберже продавал и создавал коллекционные яйца и другие драгоценные украшения.

С 7 по 10 декабря в помещении выставочного центра «Киев ЭкспоПлаза» по ул.Салютная,2Б (3 павильон) проходит выставка «Медвин : Подарки к рождеству. Рукоделие 2011». В рамках выставки будут проведены различные мастер классы по изготовлению изделий ручной работы. В последнее время товары ручной работы то, что принято называть Handmade пользуются большим спросом у покупателей и ценителей. Они успешно конкурируют с дешевым китайским товаром. Изделия ручной работы, как правило, отличаются особой энергетикой. Здесь на выставке в свои работы представили не только Украинские мастера. Такие выставки иногда напоминают клубы по интересам. Мастера с удовольствием делятся своими секретами. Смотрят работы других участников выставки и сами с удовольствием учатся чему то, заражаются определенным вдохновением ,рождают новые идеи для творчества. Если все мастера с удовольствием показывают свои работы и рассказывают о них, то мы обычные посетители можем приобрести удивительные подарки для своих близких и себя любимых.

В Киевском музее русского искусства 22 ноября 2011 года открылась выставка «Великий и прекрасный триумвират», посвященная творчеству М.Врубеля, В.Серова и К.Коровина. Выставка связана с юбилейными датами: 145-летием со дня рождения В.Серова , 150-летием К.Коровина и 155-летием М.Врубеля. Выставка представлена 5 живописными и 20 графическими работами В.Серова, 8 живописными и 5 графическими работами К.Коровина, и около 100 работами М.Врубеля. Врубель - Серов - Коровин – «триумвират», определивший наиболее существенные успехи русского искусства конца XIX - начала XX века. Их картины остаются ценнейшими художественными свидетельствами эпохи. Все, что было создано великим и прекрасным триумвиратом, не утратило своей притягательной силы, секрет которой в глубине и богатстве содержания, замечательном мастерстве и неповторимом творческом своеобразии. Выставка будет открыта для посещения до 18 декабря 2011г.

С 23 по 26 ноября 2011г. В помещении Украинского дома, будет проходить Всеукраинская выставка дорогого подарка «Украинский сувенир». На выставке сувенирной продукции будут представлены художественные работы со всех областей Украины, которые как нельзя лучше отображают культурную, историческую и этническую самобытность нашей страны. Показывает высокий уровень наших мастеров.
Подробнее о выставке читайте в разделе «Декоративно-прикладное искусство».

С 23 ноября по 4 декабря 2011года в помещении Мистецького Арсенала (Киев, ул. Лаврская, 10-12) будет проходить выставка «60 лет мирового современного искусства». Выставку организовал Мистецкий Арсеналом совместно с португальской галереей Cordeiros.
В рамках проекта представлена часть масштабной коллекции известного португальского коллекционера Агостино Кордейро, собрание современного искусства которого является одним из наиболее весомых в Европе. На выставке выставлены работы художников из Испании, Португалии, Германии, России, США.

Подробный фоторепортаж о выставке читайте в разделе «Современное искусство».

Вівторок, 01 листопада 2011 10:44

ART-KYIVcontemporary 2011, Киев

1-13 ноября 2011 года в помещении Мистецького Арсенала (Киев, ул. Лаврская,10-12) состоится шестой форум современного искусства ART-KYIV contemporary 2011. ART-KYIV contemporary-это один из самых масштабных проектов отечественного арт-рынка. Цель проекта - презентация качественного, актуального искусства современности. Участие в проекте принимают лучшие отечественные и зарубежные авторы при посредничестве лучших галерей Украины и мира.

Вівторок, 01 листопада 2011 10:42

Выставка Буддийского искусства в Киеве

С 8-27 ноября 2011г  в Украинском Доме (Киев,ул.Крещатик,2) работает выставка  буддийского искусства под названием «Сокровища Тибета». Выставка организована в рамках Дней буддийской культуры в Украине.

В рамках выставки представлена скульптура, живопись, фотография, современное искусство лучших мастеров Тибета. Впервые в Украине представлено такое количество удивительных работ тибетских мастеров.

Торопитесь приблизится к истокам удивительных учений Будды.