| 

Фотографія

16 травня 2015р. в рамках щорічного Фестивалю «Музейний простір творчий простір» відбувся показ спектаклю за творами Т.Г.Шевченка « Мати – наймичка». Спектакль був поставлений силами « Театру юного глядача» школи № 242.

Керівник театру  Кучмій Алла Анатоліївна та юні актори підготували чудовий сюрприз всім відвідувачам ярмарку  «Творча хата на Пріорці», бо саме у Парку «Березовий гай», де відбувався ярмарок та фестиваль школярі представили свій творчий доробок – дивовижне дійство, спектакль за мотивами творів Т.Г.Шевченка.

В рамках щорічного Фестивалю « Музейний простір - творчий простір»  на ярмарку майстрів « Творча хата на Пріорці»  у 2015р. була представлена цікава програма виступів українських гуртів та творчих колективів міста Києва.

У виступах взяли участь :

Жіночий гурт « Заряниця» з  програмою українських народних пісень;

Чоловічий гурт « Козаки» з відбіркою патріотичних народних пісень;

Жіночий гурт  « Надія» з програмою ліричних  українських народних пісень;

Жіночий гурт «Жайворонок» з тематичною відбіркою поезій та пісень на слова Т.Г.Шевченка.

В День Києва, який у 2013 році святкували 26 травня, видався дуже багатим на всілякого роду дійства, проекти, події, виставки , ярмарки. Одним, з проектів, який був здійснений на свята – це традиційний «Марш вишиванок».

Колона бажаючих взяти участь у марші, вдягнена у вишивані сорочки, пройшла центром міста та Андріївським узвозом і  потішила око городян та гостей міста.

Нарешті довгоочікувана весна. Цього року ми її  зачекались. А тепер так хочеться швидше відчути запах перших квітів, ласку сонячних променів, ніжний шелест листя, повірити , що все оновлюється і змінюється, навколо нас, на краще.

Піддавшись весняному настрою, портал «Творча країна» вирішив опублікувати весняно - літні  «замальовки квітучої природи», аби просто підтримати весняний настрій відвідувачам сайту. Фотографії, із архіву порталу, демонструються  вперше.

Куренівський парк – це чарівний парк культури та відпочинку, що розташований на території Подільського району м. Києва.

У часи царизму, на місці теперішнього Куренівського парку, розміщувався цегельний завод, адже це була окраїна міста та скрізь велись забудови, то щоб не привозити цеглу здалеку, вирішено було побудувати завод по виробітку цегли саме тут.  Після Жовтневої  революції у приміщеннях заводу влаштували складування заготівельної сировини. Рішення було прийняте саме тому, що неподалік знаходилось залізнична гілка, тож доставка вантажів була дуже вигідна.

У Києві, на розі вулиці Вишгородській та Білицькій розташувався мальовничий парк  « Березовий гай». Його заснували, ще до революції, він був у приватній власності  та мав свого хазяїна. Після революції, вже у 1918 році, парк був націоналізований та  штучно поділений на дві частини.

Південно - західна частина парку відійшла до Центру дослідно - педагогічної  агробіостанції. Зараз крім лабораторій для наукових досліджень, саду з посадковим матеріалом, сховищ для саджанців, та колекції цінних порід фруктових дерев та кущів тут розміщуються  різноманітні гуртики дитячої творчості. Згодом  цю частину старовинного парку і зовсім  вже перестали називати «Березовий гай».

У рамках V Великого антикварного салону також були представленні основні антикварні галереї і салони Києва, Харкова, Севастополя, Ялти, відомі аукціонні доми «Євро Арт», «Золотое сечение», виставки робіт із приватних колекцій Владлена Рябченко, Олександра Крилова та Володимира Ковбаси.

На виставці були представлені 15 приватних галерей та бутиків  які показали різноманітні предмети інтер’єру : ікони, картини, вази, козацькі шаблі, літографії робіт Сальватора Далі, живопис відомих українських авторів, старовинні меблі ручної роботи, тощо.

Третім проектом  єдиного великого проекту « Музей – гість», який складався із трьох проектів : « Колекція в колекції»,виставка творів Олекси Новаківського, «Анатолій Лимарев. Ретроспектива» став проект, який представив глядачам  живописні полотна Анатолія Лимарева. Назва проекту «Анатолій Лимарев. Ретроспектива».

Назва виставки обрана не випадково, адже ім’я художника стало відомо широкому колу шанувальників лише після його трагічної смерті у 1985р. Всі роки дочка художника Анна Лимарева зберігала картини художника.

З 6 по 16 грудня 2012 р. в приміщенні виставкового центру «Мистецький арсенал» в третє відкрив свої двері  Великий антикварний салон . Це п’ятий Великий антикварний салон, який проводять у Києва, та третій в приміщенні «Мистецького арсеналу». Традицію проведення Український Великих антикварних салонів започаткували проводити  ще у стінах Українського дому. Вперше цей захід було проведено у 2008р.  З часом, він змінив свою адресу, значно розширив площу проведення та дещо змінив направлення.

Середа, 31 жовтня 2012 16:02

Фоторепортаж з 31-го Ukrainian Fashion Week.

14 жовтня  2012 року в приміщенні Національного культурно-мистецького  та музейного комплексу  "Мистецький Арсенал"  відбувся  традиційний  31 Ukrainian Fashion Week  (Український Тиждень Моди).

Це, звичайно подія у світі моди, яка намічає тенденції, відкриває напрямки у модній індустрії на певний час, що найменше на рік.  Як правила, саме на таких виставках – показах присутні, всі не байдужі до моди люди.  А хіба є байдужі? То ж на цьому святі присутні всі, кому пощастило отримати запрошення. Мені пощастило потрапити у Мистецький Арсенал, на відкриття  Українського тижня моди, на якому відбувся   показ  учасників проекту «Нові імена. Натхнені Intel».

У Києві на Співочому полі в Печерському ландшафтному парку відкрилась 57-а традиційна щорічна виставка квітів. Загальна площа квіткових композицій займає біля 2500 квадратних метрів та висаджено майже 300 тисяч квітів. Розмаїття квітів, які прикрашають композиції, просто вражає. Тут і звичайні  однорічні  та багаторічні рослини, багато зрізаних квітів, що  дивовижно сплетені у чарівні, казкові образи.

Тема композицій, представленних на виставці  – це мотиви українських казок. Назва виставки говорить сама за себе - «Мелодія українських казок».  Кожен район міста, що представлений на виставці, обирав свою тему - казку для створення  квіткової композиції.

Київський Парк імені Т.Г.Шевченко найменший з усіх  парків міста. Площа його займає  лише 5,4 га у центрі міста , по вул. Терещенській ,24. У парку знаходиться монумент великому українському поету, в честь якого і названий  парк, Т.Г.Шевченко. Пам»ячник Т.Г.Шевченко вилитий із бронзи, а постамент відтворений із червоного граніту. Скульптором пам»ячнику являється М.Манізер.

22-23 июнятерритория парка «Певческое поле» действительно превратилась в «Країну мрій». Праздник ощущается уже на территории Национального центра народной культуры музее « Ивана Гончара», здесь в уютном дворике музея разместились народные мастера со своими работами, а по дороге к парку «Певческое поле» расположены палатки книжных издательств с книжными новинками, открытками, репродукциями. На импровизированных сценах читают свои художественные произведения поэты и писатели, проходят разнообразные литературные и театральные презентации. Потом попадаешь на аллею мастеров и наслаждаешься великолепными авторскими работами.

 

На приглашение Фестиваля «Країна мрій», организатором и вдохновителем которого уже много лет является Олег Скрипка, Ukrainian Fashion Week продолжил свою инициативу проведения показов модной одежды в этническом стиле в рамках проекта

« Этно – fashion». Впервые этот проект был реализован на прошлогоднем фестивале «Країна мрій», и по отзывам зрителей, всем очень понравился.

Показ « Этно – fashion» - 2012 тоже не оставил зрителей равнодушными. Пять украинских дизайнера, в рамках проекта, представили свои коллекции. На подиум, а точнее пространство Певческого поля, стилизованное для показа мод, выходили модели, представляющие одежду украинских мастеров. Пять разных коллекций представили популярный и авторитетный этно - стиль, который очень актуален и гармоничен.

 

В Киеве на территории Печерского ландшафтного парка на Певческом поле открылась традиционная выставка цветов. Организовало выставку коммунальное предприятие  «Киевзеленстрой». Каждый год организаторы придумывают новую тему, для этого традиционного действа, а в этом году им не пришлось даже задумываться над тематикой праздника. Выставка посвящена Евро – 2012.

На выставке представлены узоры из цветов агератума, бегонии, петунии и других цветов по мотивам Евро – 2012. Не забыли организаторы и о предыдущем празднике Евро – 2008, которому тоже посветили и оформили цветочную композицию в парке.

В Киеве открылась новая удивительная Арт галерея. Она расположена под Гаванским мостом, который соединяет Подол и Оболонь, по адресу Набережно - Крещатитицкая, причал № 1-2. По условиям проекта, в рамках которого была создана галерея, предусматривалось создание современной художественной арт-галереи, в которой смогут выставлять свои работы художники, скульпторы, также будет стена для граффити. И теперь во время празднования 1530 –летия Киева жители и гости города могут посетить Арт Парк и посмотреть первую выставку.

С 9 по 18 декабря в помещении Мистецького Арсенала (Киев, ул. Лаврская,10-12) проходит выставка Четвертый Большой Антикварный Салон.
Проведение такой выставки уже стала традиционным . В 2008г. «Первый Большой Антикварный Салон», и в 2009г. «Второй Большой Антикварный Салон» проходили в помещении Украинского дома в г.Киеве.

Предлагаем Вашему вниманию фоторепортаж " Голосеевский парк" из серии "Парки Киева". Этот материал является собственностью сайта myza.com.ua и публикуется впервые.

Предлагаем Вашему вниманию фоторепортаж Парк "Паркове місто" из серии "Парки Киева". Этот материал является собственностью сайта myza.com.ua и публикуется впервые.

Субота, 11 лютого 2012 10:50

По разным выставкам гуляя 2...

Фотовыставка  портала  «Творча країна» сайта myza.com.ua созданная из фотографий разного периода  и материалов, отснятых на разных выставочных площадках Украины. Эти фотографии публикуются впервые. Следите за продолжением.

Четвер, 09 лютого 2012 10:45

По разным выставкам гуляя...

Предлагаем Вам небольшую фото подборку сайта myza.com.ua  портала Творча країна. Фотографии были сделаны  в разные периоды времени и на разных выставках, которые проходили в г.Киеве."

Понеділок, 05 грудня 2011 10:28

Воспоминания о лете

Небольшая фотоподборочка =)

Субота, 19 листопада 2011 10:18

Фотография

Фотография – искусство, воспроизводящее на плоскости, посредством линий и теней, самым современным образом и без возможностей ошибки, контур и формы передаваемого ею предмета. Специфика фото-искусства состоит в том, что он дает изобразительный образ документального значения.