| 

Проба пера

На сторінці «Проба пера» ви можете ознайомитись з роботами, першими творчими статтями, студентів, що навчаються на спеціальності мистецтвознавство, у вищих навчальних закладах України.

Ще з давніх-давен лунає до нас голос предків… Культура, яка віками відображала усю витонченість української душі, нікуди не зникла. Всі ми, так чи інакше, чуємо відлуння творчої естетики попередніх поколінь. Ми зберегли свої народні звичаї, обряди, пісні, але є щось, у чому нам майже немає рівних. Оформлення оточуючого простору декоративними, символічними орнаментами, ще з часів існування на території України давніх культур, посіло особливе місце у житті праукраїнця. Досить довгий час, це було невід’ємною частиною життя, зараз – це вид мистецтва.

Світ мистецтва не має кордонів та рамок. Не має обмежень. Ні за національною ознакою, ні статевою, ні за віковою. Творити може кожен. Цю тезу якнайяскравіше демонструють нам учасники виставки пленерних робіт  Київської дитячої Академії мистецтв «Тарасова хата на Пріорці», що 6 березня 2013 року була урочисто відкрита в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці».