| 

Пленер

13 жовтня 2012 р. в Меморіальному  музеї «Хата на Пріорці» відбувся перший пленер студентів Київської дитячої Академії мистецтв в рамках творчого проекту Тарасова хата.  Студенти Академії  вже не раз малювали на пленері і добре підготувалися. Взяли з собою все необхідне:етюдники, фарби, пензлики, олівці і хороший, піднесений і творчий настрій.

У пленері брали участь :

-          Дацюк Ангеліна, 12 років,

-          Коноволова Дарія,12 років,

-          Моісеєнко Володимир,10 років,

-          Нікіташ Марія ,8 років,

-          Соломко Юлія , 8 років,

-          Ярмоленко Вікторія 11 років.

Сьогодні на вулиці сонячно,то ж і роботи будуть веселі і сонячні,адже саме на пленері художник повинен так відчути настрій природи, як свій власний. Повинен повністю злитися з природою і місциною, на якій він знаходиться. А для цього треба максимально зосередитись. Вибрати хороший ракурс. Добре, що із студентами працюють викладачі Академії, які готові при необхідності прийти на допомогу студентам. Та і працівники музею всіляко підтримують юних художників і не нарадуються, не натішаться,  що тут  в Тарасовій хаті вирує художнє життя.

Студентський десант став несподіванкою і для мешканців району. Безліч запитань і бажання приєднатися до художників. Студенти радо показують свої, ще незавершені роботи, і отримують заслужену похвалу. Пояснюють,що тепер вони будуть приходити на пленер до музею, як тільки видасться вільний час. А чи сподобаються  вам їх роботи? Подивіться наш фоторепортаж.

Субота, 22 вересня 2012 19:43

Пленер « Гурзуф 2011 ».

 

У вересні 2011р. у місті Гурзуф стартував черговий пленер « Гурзуф 2011 », який проводить Київська дитяча Укадемія мистецтв. Цьогоріч у пленері бере рекордна кількість студентів. Це підтверджує ствердження  педагогів, що навчатися малюванню  саме у такий спосіб юним студентам дуже подобається.

У 2011р. пленер дуже помолоджшав. Найменшому учаснику пленеру – 7 років. Юним студентам дуже не просто, але «художня академічна спільнота» їх всіляко підтримує.

Субота, 22 вересня 2012 19:43

Пленер « Гурзуф 2010 ».

 

Черговий традиційний пленер у місті Гурзуф, який започаткувала  Київська дитяча Академія мистецтв у 2010 р стартував у вересні. В пленері приймають участь юні студненти Образотворчого факультету Академії. Наймолодшому учаснику 9 років, самому старшому 16 років.

Студенти під  наглядом досвідчених художників- педагогів  два тижні на березі Чорного моря працюють, створюючи чудові замальвки і ескізи. Техніка виконання робіт – це написання робіт маслом на полотні. Звичайно всі матеріали студенти везуть із собою.

Субота, 22 вересня 2012 19:43

Пленер у місті Гурзуф.2009р.

 

Київська дитяча Академія мистецтв започаткувала чудову традицію проводити щорічні  вересневі  пленери студентів  у місті Гурзуф. Пленер – це чудовий  спосіб для студентів за короткий час зробити багато ескізів, які потім можуть слугувати творчим матеріалом для подальшої роботи на протязі цілого року.

Студенти, під час пленеру, мають можливість спілкуватись з фаховим учителем, який супроводжує, навчає та консультує  студентів. Робота на пленері дає добру можливість сконцентруватися , щоб за короткий час створити ескіз, замальовку  або написати завершену роботу. Цей новий, для студентів  досвід, буде ім слугувати у подальшій творчій роботі.