| 

Шкільна сторінка

Субота, 25 квітня 2015 18:56

Пленер дитячої дизайн-студії

25 квітня 2015р. у Меморіальному музеї  « Хата на Пріорці»  пройшов пленер вихованців Дитячої дизайн – студії  Мистецького інституту художнього моделювання та дизайну імені Сальвадора Далі.

Пленер проходив   рамках фестивалю  « Музейний простір-творчий простір », який вже втретє стартував у Меморіальному музеї « Хата на Пріорці» та чудовому парку Березовий Гай саме 25 квітня 2015р.

Керівник Дитячої дизайн – студії  Фурса Володимир Петрович дає дітям відповідні настанови, допомагає обрати необхідний ракурс, пояснює, як сконцентрувати увагу на головному, аби замальовки, етюди і роботи вийшли вдалими.

Для вихованців Дитячої дизайн – студії дуже відповідально малювати на території садиби Меморіального музею Тараса Шевченко.

У Меморіальному музеї « Хата на Пріорці» живе старовина лялька на ім’я Варвара. В рамках першого фестивалю, «Музейний простір – творчий простір», який проходив у травні 2013р., Варвару реставрували і київський художник Грицай Тетяна Андріївна,  намалювавши портрет Варвари, у техніці українського розпису та провела майстер – клас з українського розпису  для всіх бажаючих.

Тоді і виникла ідея влаштувати виставку дитячих робіт, на якій діти зможуть продемонструвати не тільки свою художню майстерність а й свої улюблені іграшки, особисто намалювавши їх.

16 травня 2014р. в рамках Фестивалю « Музейний простір – творчий простір – 2014»  і проекту « День народження Варвари» відкрилася виставка дитячих робіт « Я малюю іграшку».

В рамках творчого проекту « Тарасова хата» , започаткованого у травні 2011р. Порталом «Творча крана» та Меморіальному музеї «Хата на Пріорці»,  19 жовтня 2013р. пройшов перший  пленер вихованці Київської дитячої студії «Арт -листочки» у садибі  Меморіальному музеї «Хата на Пріорці»

Всього на пленер приїхало дев’ятеро юних вихованців студії, у супроводі своїх батьків та керівника студії Ісаханової Ангеліни Михайлівни. Це їх  перший у житті пленер і перші відвідини Меморіального музею «Хата на Пріорці»  Національного музею Т.Г. Шевченка.

11 жовтня у Меморіальному музеї» Хата на Пріорці»  відкриється  чергова виставка робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв « День художника на Пріорці».

Виставка проходить  в рамках творчого проекту , започаткованого Порталом  «Творча країна» та Меморіальному музеї  « Хата на Пріорці» Національного музею Т.Г.Шевченка.

На виставці представлені художні  роботи студентів Київської дитячої Академії мистецтв - це  малюнок, живопис, графіка.

6 березня 2013 року в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці» урочисто відкрилася виставку пленерних робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв під назвою «Тарасова хата на Пріорці».

Нещодавно  в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці». проходила виставка авторської ляльки « В гостях у Тарасовій хаті» на якій були представлені роботи Березенської Алли Микитівни.

Ляльки, зроблені Аллою Микитівною дуже сподобались всім відвідувачам виставки« В гостях у Тарасовій хаті» і вони  висловлювали свої  побажання  навчитися у майстрині виготовленню таких ляльок. Тому  Алла Микитівна  із задоволенням прийняла запрошення керівництва музею показати свій майстер – клас всім охочим.

1 грудня 2012 р. в приміщенні Меморіального музею  «Хата на Пріорці» пані Алла проводила  свій майстер – клас по виготовленню української  авторської ляльки.

10 листопада у приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці» відбулося урочисте закриття виставки авторської ляльки «В гостях у Тарасовій хаті», яка працювала в приміщенні музею з 4 жовтня 2012р.

Викладач  Мистецького  інституту художнього моделювання і дизайну імені Сальвадора Далі та  Мистецького коледжу художнього моделювання і дизайну у Києві Тетяна Паращук, яка представила колекцію своїх авторських ляльок на виставці, при закритті виставки продемонструвала всім відвідувачам майстер - клас виготовлення ляльки -  мотанки.

В Київському палаці дітей та юнацтва , у Галереї « Дім Миколи», що розташована у Києві по вулиці Мазепи,13 проходить тематична  виставка художніх робіт  -  «Портрет».

«Портрет» виставку художніх робіт дітей, що відвідують  майстерню Дмитра Сергійовича Дорогостайського та навчаються  у гуртку «Молодіжний АРТ центр» -  це не перша виставка юних гуртківців.

«Портрет» саме так називається ця барвиста та неповторна виставка дитячих робіт. Так і хочеться назвати цю виставку – « Виставка хорошого настрою». Бо ,як тільки заходиш до зали, де розміщена виставка, мимоволі починаєш посміхатися. Від цієї безкінечної дитячої  щирості, фантазії, відвертості просто  стає тепліше на серці.

Середа, 31 жовтня 2012 18:49

Майстер - клас Тору Іваса

У листопаді 2012р у Виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» проходила фестиваль- виставка «Япономанія». Ця виставка  мала шалений успіх, бо на напротязі  її роботи у касі весь час стояла черга  бажаючих придбати квитки. В рамках фестивалю- виставки було багато программ, які розповідали про цю дивовижну країну.

На мій погляд обна із цікавійших програм, була унікальна виставка картин сучасної япончької каліграфії художника Рюсекі Моримато та його мійстер-класи коліграфії, також роботи  яконського  художника  Кубо Шу та неперевершенного майстра  різьби по дереву Тору Іваса.

 

 

11 жовтня 2012 р. в Меморіальному музеї «Хата на Пріорці» відкрилась виставка малюнку, живопису і графіки « Тарасова хата 2012». У невеличкому  виставковому залі музею розмістилася  виставку юних художників Київської Дитячої Академії мистецтв.

Виставка відкрилась в рамках спільного Творчого Проекту « Тарасова хата» який започаткували :

- Меморіальний   музей « Хата на Пріорці»  Національного музею Тараса Шевченка

- Київська дитяча Академія мистецтв

- Портал  « Творча країна»

Ідея проекту – Марія Алчедаревська, студентка Академії, ініціатор створення  порталу «Творча країна».

Вперше, в Меморіальному музеї «Хата на Пріорці», що знаходиться у Києві, по вул.Вишгородскій, 5 відкрилася виставка малюнку, живопису і графіки студентів Київської дитячої Академії мистецтв «Тарасова хата - 2012»  присвячена Дню художника.

Ця виставка започаткувала традицію студентів Київської дитячої Академії мистецтв відзначати  День художника своїми художніми виставками у стінах будинку, де в літку 1859р. жив  Тарас Григорович Шевченко під час своєї останньої подорожі  на Україну.

Понеділок, 10 вересня 2012 11:32

Натхненний пульс часу

«Натхненний пульс часу» саме так називалася виставка, яка була представлена у Москві влітку 2012р. Київською дитячою Академією мистецтв на запрошення російської сторони.

На виставці були представлені роботи юних студентів Київської дитячої академії мистецтв Факультету образотворчого мистецтва. Тематика робіт – це наше сьогодення і те, що є актуальним для юних студентів, що їх хвилює, про що їх думки і мрії. Саме тому, у час очікування проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу «Євро 2012» дуже багато робіт на спортивну тематику.

«Молодежный АРТ центр» Киевского дворца детей и юношества находится по адресу ул.Ивана Мазепы,13 в к.Киеве. Работает центр уже 17 лет. На протяжении всех этих лет постоянным руководителем «Молодежного АРТ центра» является Бэбко Ольга Владимировна, настоящий художник, творческий человек и великолепный педагог.
Центре проводит свою работа по двум направлениям:
-Обучение детей живописи, рисунку, композиции ;
-Помощь в подготовке и проведения персональных выставок в галереи центра, которая имеет название «Дім Миколи» и уже достаточно известна в городе.
Возрастная категория детей, которые обучается в центре с 6 лет до 21 года.