Версія для друку
Середа, 23 березня 2016

«Ікони – сенс мого життя» виставка ікон вишитих бісером від Романа Магоцького.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Прес-реліз

«Ікони – сенс мого життя»

(виставка вишитих бісером ікон від Романа Магоцького)

25 березня – 16 квітня 2016 року

Відкриття – 25 березня о 16:00

Організатор: Центр Української Культури та Мистецтва.

Створення митцем ікони – це таїнство, що потребує надзвичайної технічної майстерності, обізнаності в символізмі та глибокої віри у свою справу. Вишивання бісером – не менш складне мистецтво, яке не обходиться без терпіння, досконалого художнього смаку і точного розрахунку. Ікони, вишиті бісером – це дивовижне закарбування мистецького хисту, людської цілеспрямованості та стійкості духу.

 

Роман Магоцький – молодий, але вже знаний і поважний майстер вишивки з міста Комарно, що на Львівщині. Не зважаючи на те, що Роман займається вишивкою бісером лише п’ять років, він уже встиг заслужити повагу серед поціновувачів та майстрів ужиткової вишивки в Україні та за її межами.

Його роботи бачили в багатьох кутках нашої держави та закордоном. Наприклад, твір «Мадонна Голодомору’33» наразі виставляється в Парламенті Угорщини. Також серед його робіт є вишита бісером карта України, найбільша в своєму роді. Аби її створити, майстру знадобилось майже півтора мільйони бісеринок. Цей унікальний витвір у 2014 році навіть потрапив до «Книги рекордів України». До речі, карту України можна буде побачити на виставці!

В експозиції будуть представлені твори, виконані Романом Магоцьким у різних техніках роботи з бісером, створені в різні роки. Експозиція вразить відвідувачів неймовірною майстерністю та надзвичайною увагою до деталей. На ній можна буде побачити інтерпретації біблійних сюжетів, зображення Христа, Богородиці, святих і сил безтілесних. Також Роман Магоцький вишиває бісером жіночі та чоловічі сорочки.

Те, що робить пан Магоцький, без сумніву, дуже важливо для популяризації та розвитку бісерного мистецтва України. Сам факт того, що він цим займається, може надихнути багатьох взятися за вишивання. Своїм прикладом він демонструє, що займатись вишивкою бісером – дуже цікаво і натхненно! Це лишень потребує наполегливої праці. Під час відкриття виставки, 25 березня, Роман Магоцький розповість про секрети роботи з дивовижним матеріалом – бісером.

Ласкаво просимо відвідати виставку «Ікони – сенс мого життя»! Вхід вільний!

 

Час роботи виставкових залів:

Пн.- Пт.  –  10:00 – 19:00; Сб.  –  10:00 – 18:00; Нд.  –  вихідний;

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:

Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В

ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал)

 

Із питань акредитації на відкриття виставки, стосовно отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за № тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Читати 15192 разів

Галерея зображень