| 
П'ятниця, 17 квітня 2015

Юрій Пацан. Ретроспективний показ робіт.

Оцініть матеріал!
(5 голосів)

В рамках фестивалю  « Музейний простір-творчий простір », який вже втретє буде проходити у Меморіальному музеї « Хата на Пріорці» та чудовому парку Березовий Гай у квітні - червні 2015р.,  розпочинається  ретроспективний показ  творів відомого українського художника Юрія Івановича Пацана.

Пацан Юрій Іванович народився у мальовничому селі Пархомівка 11 грудня 1963р., закінчивши Ірпінський  індустріальний технікум працював токарем і навіть ніколи не мріяв стати відомим художником. Страшна  автомобільна аварія 1999р. розділила його життя на «до»  і  «після»… змусила виживати, боротися, не занепадати духом, перемагати і попри все бути щасливим.

 

Саме у ті страшні, для себе і своєї родини часи, Юрій Іванович, ледве оговтавшись від перших потрясінь аварії, операцій, страшних медичних діагнозів, долаючи фізичний і моральний біль, починає малювати. Лежачи у ліжку, сидячи у інвалідному візку,  в перервах між страшними відновлювальними процедурами, борючись за життя він наполегливо малює. Сюжети картин з’являються якось самі собою - це спогади про те життя  «до»… все що можна згадати і намалювати по пам’яті, те що здатне вилікувати, втішити, заспокоїти, зранену душу.

Пан Юрій розпочинає малювати серії картин про наш український побут, природу, сім’ю, багато  малює на історичну тематику. « Серії картин»  звучить  зараз дуже пафосно, бо спочатку майбутній художник  просто вчився  малювати аби чимось себе зайняти та заробити хоч якісь гроші для сім’ї.

Юрій Іванович не має спеціальної художньої освіти, тож техніку масляного живопису опановував самотужки.

Зараз творчий доробок художника це понад 800 живописних полотен, численні персональні виставки та  довгоочікуване  звання Заслуженого художника України.

Перша ретроспективна виставка  живопису Юрія Пацана  « Село у нашій Україні – неначе писанка, село…»   відкриється  25 квітня 2015р. о 12:00 та триватиме до 14 травня 2015р.

Друга ретроспективна виставка відомого художника « Рідні краєвиди» відкриється 16 травня 2015р. о 12:00 та триватиме до 10 червня 2015р.

Відвідати виставки можна у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці» щодня з вівторка по суботу за адресою: м. Київ, вул. Вишгородська, 5.

Подробиці можна дізнатися у музеї за тел.432-76-27 або на нашому сайті.

Завітайте у Меморіальний музей « Хата на Пріорці » - тут вам завжди раді.

Читати 14952 разів