| 
Неділя, 01 лютого 2015

Збір подарунки для бійців АТО в рамках виставки Марини Соченко« Борітеся – поборете!

Оцініть матеріал!
(5 голосів)

З 31.01.2015р. по 09.02.2015р. у Меморіальному музеї « Хата на Пріорці» Національного музею Тараса Шевченка буде проходить виставка  живопису Марини Соченко « Борітеся – поборете!».

В рамках  виставки проводиться  акція по збору дитячих робіт для передачі українським воїнів у зону АТО, зустріч дітей з художником та  героями - воїнами і волонтерами, відомими особистостями.

У день  відкриття виставки, до якої діти, вихованці  дитячого учбового закладу  98 « Віночок», та відвідувачі Школи народних ремесел,  дуже готувались була очікувана зустріч з художником Мариною Соченко, з відомою українською письменницею Мілою Івнцовою, письменником і поетом Світланою Кос’яненко,  дуетом « Говерла»  і українськими героями воїнами, учасниками АТО.

 

Діти дуже готувалися, бо вихованці садочку та відвідувачі Школи народних ремесел приготували для бійців подарунки і щирі слова подяки і побажання швидшого одужання. Так швидкого одужання, бо наші герої, перебувають у Києві, лікуючі рани нанесені снарядами та бомбами,  сепаратистами та російськими найманцями.  Їх рани лікують лікарі – професіонали, а от  їх відважні серця може вилікувати лише наша щира любов до них, пошана і безмежна подяка, за те, що вони  своїми ранами, кров’ю та поневіряннями  рятують всіх нас, нашу України від  кривавого агресора.

Перед дітьми виступали  відомі особистості, співали свої авторські  пісні учасники бойових дій дует « Говерла»,  але й школярі порадували своєю творчістю.

 

Так  шістнадцятирічний  Арселан Голестан ( школа № 118), який, після подій на Майдані почав писати вірші українською мовою зачитав  свої перші вірші нашим воїнам і гостям виставки.

 

Ще жива наша країна

 

Майдан - це ми, нова країна,
Нові стосунки, нова земля,
Нехай жеве славетна Україна,
Не тільки в снах, а й у ділах!

Нехай заквітчає червона калина! 
А те, що було, нехай пливе!
Нехай уйде жахливе побиття!
Нехай прийде нове життя!

Ми всі брати та сестри рідні,
І дорослі, і малі діти,
Не треба нам жаху у цьому світі,
Країна наша скоро процвіте.

І мабуть років через десять,
А може двадцять чи двадцятьпять, 
Не знаєм скільки точно, але це буде,
Коли країна зацвіте!

І будем жити ми на кращим рівні,
В країні добрій, чарівній,
В країні світу, на заквітчаній землі!
Славу ми захистим назавжди!

 

Моя країна увісні

 

Колись я бачив у цю пору,
Свою країну увісні,
Де рай делеко від покою,
Де гай завянув навіки.
В країні цій спокійні люди,
Розумні, добрі працелюбні,
Одного дня нестримали вони!
Набридла їм небесна кара,
Народ її мужнішими став!
Країну рідну, враз підняв!
Тепер я бачу рідну землю,
Сильнішу волю, гарну долю!
Переможем ми неволю!
Свободу завоюєм назавжди!

 

Рідна земля

У нас є синє небо й жовте жито.
Потрібна нам ще й кров людська,
Яка була ворогами нашими нажита? 
Краплі крові на наших землях...
Не можемо так більше жити!
Піднімемось ми браття, та зробим як було!
Коли діди йшли виживати,
Покажемо їм, що не дарма усе було
Підтримаймо країну нашу!
Та підійдемо її ми знов!

 

Діти вручили подарунки воїнам, а працівники музею та  інтернет – порталу « Творча країна» пригостили дітей їжею, такою, якою годували кияни наших героїв  на Майдані Незалежності під час подій Революції гідності.

« Борітеся – поборете!» всі разом, проти спільного ворога. Ця  виставка, зустрічі та спілкування дають надію, що саме  за нами  буде довгоочікувана перемога, бо підростає нове, вільне покоління, яке ніколи не забуде, ніколи не пробачить агресору і буде відстоювати нашу незалежність. Кожен, на своєму місці, кожен день і час, як може…

Більше про відкриття виставки « Борітеся – поборете!» можна дізнатися натиснувши на посилання

http://myza.com.ua/index.php?option=com_k2&view=item&id=350:%D0%B2%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%83-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%96%D1%82%D0%B5%D1%8F-%E2%80%93-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5

Читати 9855 разів