Версія для друку
Середа, 03 вересня 2014

Художня виставка «Київ живописний»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Запрошуємо

05 вересня – 04 жовтня 2014 року

Відкриття виставки – 05 вересня о 18:00

Організатори виставки: Громадська організація «Мистецький курінь», Центр Української Культури та Мистецтва, Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна».

Мистецький проект «Київ живописний» –  апофеоз пленерного мистецтва української живописної школи, який стартував 10 травня 2010 року. До участі у проекті залучено представників від живописних шкіл Закарпаття, Києва, Криму, Львова, Одеси та Харкова. Це повна палітра українського класичного живопису.

 

Представлена в Центрі Української Культури та Мистецтва експозиція включає вагому частину напрацьованого матеріалу, дає змогу побачити і порівняти творчість майстрів всіх зазначених живописних шкіл України.

Пленерний живопис –  це  живі образи, перше найбільш правдиве відчуття художника, не замулене і не зіпсоване пізнішими спробами автора «вдосконалити» свій твір у майстерні.

За задумкою авторів, проект має спровокувати дискусію про престиж Української живописної школи, як такої, що сьогодні є попереду своїх європейських вчителів (згадаємо кінець ХІХ ст.) і, на відміну від них, у сучасному живописі утримує традиції класичного мистецтва, збагачені культурними особливостями української школи.

Під час відкриття виставки відбудеться презентація художнього альбому «Київ живописний», присвяченого 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. До нього увійшло приблизно 300 живописних творів сучасних українських митців. Видавничому проекту передував дворічний марафон пленерного живопису: до столиці з’їхалися художники з різних куточків України, аби ближче пізнати Київ й передати свої спостереження, відчуття на полотні. Отож, в альбомі місто постає очима і місцевих, і немісцевих митців. Ініціатор марафону й випуску видання —ГО «Мистецький курінь».

Живописний альбом дає змогу мандрувати Києвом, сторінка за сторінкою опиняючись у різних його мальовничих місцинах, поруч із культурно-історичними пам’ятками. Завдяки різним поглядам на столицю, різним живописним технікам, представленим в альбомі, кожен має змогу «прочитати» Київ по-новому, навіть ті, для кого він став буденністю.

 

Вхід вільний, ласкаво просимо!

 

 

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:

Україна, м. Київ

вул. Хорива, 19-В

ст. м. Контрактова площа

(вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів)

№ тел.: (044) 425-12-64

Час роботи виставкового центру: Пн.-Пт. – 10:00 – 19:00   Сб. – 10:00 – 18:00     Нд. – вихідний

З питань акредитації, стосовно отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів -  звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783

Читати 15616 разів

Галерея зображень