Версія для друку
Вівторок, 01 липня 2014

Виставка живопису Дениса Городничого «Пробудження»

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

9 липня – 30 серпня 2014 року

Відкриття виставки – 9 липня о 18:30

Організатори: Центр Української Культури та Мистецтва, Центр фольклору та етнографії, Кафедра фольклористики Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

«Пробудження» – так назвав свою виставку полтавський митець Денис Городничий. Улюблений жанр художника - ліричний пейзаж, і саме мальовничу полтавську природу відобразив на своїх полотнах та її дивовижній красі й присвятив виставку.

 

Художник-живописець народився 10 березня 1984 року в Полтаві. Перші кроки в світ мистецтва допомогли зробити викладачі Полтавської дитячої художньої школи (1996-2001). Подальше навчання та накопичення професійних навичок проходило у стінах Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка на кафедрі «Образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва» (2001-2007 рр.). Член молодіжного союзу художників України. Його твори зберігаються у колекціях України, Німеччини, Болгарії, Англії.

Провів персональні виставки в Колегіумі мистецтв в Опішні (2009 р.); у виставковій залі СХУ м. Полтава (2009 р.); Харківському художньому музеї (2009 р.);  виставковій залі СХУ м. Полтава (2013 р.); Полтавському художньому музеї (2014 р.); виставкових залах Київського національного університету імені Тараса Шевченка (2014 р.). Брав участь в численних Всеукраїнських виставках, міжнародних та обласних пленерах.

Три роки Денис Городничий працював над цією виставкою. Серед його полотен є пленерні роботи, що відображають дійсну велич природи Полтавського краю, і втілені в життя дивовижної краси фантазією художника.

Його пейзажі насичені барвами та справжнім українським колоритом. Сам художник зізнається: «Цими картинами хотів показати красу Полтавщини, у яку він закоханий ще з дитинства. Наш край багатогранний, безмежно досконалий і тут інформації, джерел для натхнення та творчості просто безліч.

Багато сюжетів із тих, що вдалося реалізувати вже в дорослому житті, з'явилися у художника ще в малому віці. Щось згадується навіть з дитинства, прабатьківщина. Це згадка ще з шестирічного віку, коли у бабусі проводив літо.

Нині головним гаслом для художника є служіння мистецтву, зокрема - пейзажу, говорить Денис Городничий. Для нього слова Олександра Довженка «Вміти бачити прекрасне у буденних калюжах життя» - поштовх до створення картини, де глядачі обов'язково побачать неповторну красу природи Полтавщини.

Вхід вільний! Ласкаво просимо!

 

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:

Україна, м. Київ

вул. Хорива, 19-В

ст. м. Контрактова площа

(вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів)

Час роботи виставкового центру:

Пн.-Пт. – 10:00 – 19:00   Сб. – 10:00 – 18:00     Нд. – вихідний

Читати 15861 разів

Галерея зображень