| 
Вівторок, 01 липня 2014

Виставка дитячих робіт «Україна очима дітей»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Виставка дитячих робіт  «Україна очима дітей»

Прес-реліз

Виставка «Україна очима дітей»

1 - 7 липня 2014 року

Організатор: Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна». Керівник проекту –  член НСХУ, член Міжнародної спілки художників «Мистецтво без кордонів»  Галина Лєкарєва-Нікітіна.

Експозиція виставки «Україна очима дітей» - це данина пошани генієві Тараса Шевченка. Поет любив дитяче товариство, охоче спілкувався з дітьми, читав їм, частував солодощами. У дитячому колі він відпочивав. Навзаєм діти платили йому щирою любов'ю і приязню.

 

Любов до дітей, на переконання Тараса Шевченка, притаманна всім хорошим людям. Виразні образи дітей Тарас Шевченко вивів у своїх живописних роботах: «Циганка — ворожка», «Хлопчик з собакою в лісі», ілюстрації до поеми «Слепая», «Хата вдови на Україні», «Селянська сім'я», «На поселенні», «Діти Рєпніних», ілюстрації до поеми «Невольник», «У Києві», «У Решетилівці», «Селянське подвір'я»…

Злободенно-сучасна поезія і живопис  Кобзаря  промовляють не тільки до умудрених досвідом  співвітчизників, а й до зовсім юних, які слово Кобзаря вже намагаються по-своєму зрозуміти і сприйняти.

Мета цієї виставки – вивчення спадщини великого поета у контексті його творчого проекту «Живописна Україна». Експозиція включає живописні, графічні, ужиткові роботи, присвячені 200-річчю Т.Г. Шевченка і його традиції вивчення побуту, природи, обрядів, звичаїв України. 85 учасників виставки у віці від 6 до 16 років – це вихованці художніх шкіл, центрів естетичного виховання, недільних шкіл Одеської області, Польщі, Туреччини.

Вхід вільний! Ласкаво просимо!

 

 

 

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:

Україна, м. Київ

вул. Хорива, 19-В

ст. м. Контрактова площа

(вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів)

Час роботи виставкового центру:

Пн.-Пт. – 10:00 – 19:00   Сб. – 10:00 – 18:00     Нд. – вихідний

Читати 15865 разів