| 
Вівторок, 03 червня 2014

Літня практика у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці». День перший.

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Студенти Коледжу Київського Національного університету технології та дизайну проводять перший тиждень літньої практики у  Меморіальному музеї «Хата на Пріорці».

Тільки тиждень, бо практика включає багато питань, які педагоги хочуть опрацювати в ці дні практики  із студентами.

Сьогодні 3 липня 2014р – перший день літньої  практики.

Завдання для студентів другого курсу Коледжу Київського Національного університету технології та дизайну ставить досвідчений викладач з рисунку Олександр Вікторович.

За цей « музейний»  тиждень практики студенти повинні навчитися з натури малювати квіти, листя, дерева, кущі, траву. Це мають бути невеличкі ескізи, але їх повинно бути якомога більше у кожного студента.

 

Такі заняття на природі, спонукають студентів сконцентруватися, не тільки подивитися навкруги, але й побачити і відчути природу, яка їх оточує і передати на папері ті відчуття, образи, створити певні композиції  «відтворити простір і час» певної місцевості – це своєрідний пленер.

Меморіальний  музей «Хата на Пріорці» розташований у мальовничому парку  «Березовий гай», то ж цікавих сюжетів для своїх замальовок студенти знайдуть безліч.

Але є певні особливості таких занять на території садиби музею – це відвідувачі музею. Адже побачивши студентів, які старанно виконують свої завдання  велика кількість відвідувачів зацікавлено дивляться на студентські роботи, питають про навчальний заклад, дивуються , заздрять, відволікають, фотографують, оцінюють роботи,  ставлять запитання і чекають відповіді.

Ось ціла юрба дітей із Загальноосвітньої  санаторної школи - інтернату № 20, які прийшли в музей на екскурсію, просто обліпили студентів коледжу. І безліч запитань, і очі блищать, і хочеться теж тут у музеї помалювати – адже у школі - інтернаті  є свій гурток малювання, який діти відвідують, то ж студентські роботи їм дуже подобаються і приваблюють. Діти задають запитання студентам, а ті залюбки відповідають малечі, відчуваючи певну гордість за свій  учбовий заклад і своє вміння.

Студентська практика у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці в рамках Творчого проекту « Тарасова хата», започаткованого  Інтернет - порталом «Творча країна» і Меморіальним музеєм «Хата на Пріорці» », проводиться не вперше, а от студенти Коледжу Київського Національного університету технології та дизайну, сьогодні 3 липня 2013р.  на практиці у музеї вперше.

Як студентам  тут  «практикується – малюється» ми обов’язково  запитаємо їх у останній день  літньої практики у  Меморіальному музеї «Хата на Пріорці». Слідкуйте за новинами.

Читати 7730 разів