Версія для друку
Вівторок, 20 травня 2014

Виставка дитячих робіт « Я малюю іграшку».

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

У Меморіальному музеї « Хата на Пріорці» живе старовина лялька на ім’я Варвара. В рамках першого фестивалю, «Музейний простір – творчий простір», який проходив у травні 2013р., Варвару реставрували і київський художник Грицай Тетяна Андріївна,  намалювавши портрет Варвари, у техніці українського розпису та провела майстер – клас з українського розпису  для всіх бажаючих.

Тоді і виникла ідея влаштувати виставку дитячих робіт, на якій діти зможуть продемонструвати не тільки свою художню майстерність а й свої улюблені іграшки, особисто намалювавши їх.

16 травня 2014р. в рамках Фестивалю « Музейний простір – творчий простір – 2014»  і проекту « День народження Варвари» відкрилася виставка дитячих робіт « Я малюю іграшку».

 

Свої роботи на виставку  представили гуртківці Київської дитячої студії « Арт- листочки»  керівник студії Ісаханова Ангеліна Михайлівна   і Дитячої студії « Лік» керівник студії  Кирпич – Кучеренко Лариса Іванівна.

Виставка розмістилася у кімнаті Меморіального музею « Хата на Пріорці»  будинку, де колись у  1859 році, будинку жив Т.Шевченко у кімнаті, де в ті часи жили діти господині будинку Варвари Матвіївни Пашковської.

Зараз у цій кімнаті живуть експонати музею, невеличка колекція старовинних іграшок і звичайно ж лялька Варвара. Тому дуже символічно, що виставка  дитячих робіт « Я малюю іграшку» розмістилася у цій маленькій  колишній  « дитячій кімнаті».

На виставці представлено всього 11 іграшок  та дитячих малюнків своїх улюбленців. На малюнках діти  намалювали не тільки іграшки, але й свої  спогади, які пов’язані із цими іграшками, цікаві моменти життя, свого і своєї родини.

Маленька кімната музею не може вмістити велику кількість робіт, але повністю вмістила дитячу любов до своєї іграшки, родини і звичайно ж мистецтва.

 

Виставка дитячих робіт « Я малюю іграшку» триватиме з 16 травня по 26 червня 2014р. у Меморіальному музеї « Хата на Пріорці»  в рамках Фестивалю « Музейний простір – творчий простір – 2014». Адреса музею м. Київ, вул. Вишгородська, 5

Читати 8407 разів

Галерея зображень