| 
Понеділок, 19 травня 2014

Виставки дитячого малюнку « Мій перший « Кобзар» на Фестивалі « Музейний простір – творчий простір -2014»

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

17 травня 2014р., в рамках Фестивалю « Музейний простір – творчий простір – 2014», відкрилася виставка дитячого малюнку « Мій перший « Кобзар».

З нагоди 200-ліття Т.Г.Шевченка діти дитячого учбового закладу  98 « Віночок» підготували чудові роботи по мотивам поезій Т.Г.Шевченко, вперше прочитавши  «Кобзар».

На заняттях гуртка ізостудії дитячого учбового закладу  98 «Віночок» дітям читали поезії Кобзаря і кожен, на свій розсуд, обирав рядки, які йому найбільш сподобались. Потім розповідав викладачу гуртка Ткаченко Світлані Борисівні, що відчув і чому  обрав саме ці рядки. Після цього, отримавши поради педагога, розпочинав малювати, те що відчув і «побачив» у тих облюбованих рядках.

 

Все це дійство – творення відбувалось  в ізостудії дитячого учбового закладу  98 «Віночок» на протязі всього учбового року. Можна сказати, що це їх дипломна робота, яку вони представили на наш розсуд, закінчивши гурток і отримавши путівку у шкільне життя.

На виставці представлено 29 робіт юних художників:

Степенко Жасмін

Алещенко Андрій

Пляс Аліна

Шкіра Марія

Леонтенко Аліна

Пилипон Богдан

Кар’євіа Рената

Ільченко Ева

Шульпова Вероніка

Сухаревска Агнія

Каптан Ярослав

Островський Олександр

Кучмій Валерій

Літовченко Ілля

Лазаренко Софії

Мельникова Ліля

Шапаренко Даша

Ільюшина Лізі

Бойко Денис

Сімоновіа Ксюша

Венславовська Дана

Івановіа Соня

Кудряковіа Людмила

Телегіна Софія

Терещенко Діна

Феофіловіа Вікторія

Тарасюк Димитрй

Данилів Катерина

Жиліна Софія

Гуртківці дуже готувалися до цієї виставки, бо розуміли, що їх малюнку будуть експонуватися у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці», у хатині, де колись у серпні   1859р. жив великий поет і  художник Тарас Шевченко.  Прийти до Тараса і показати йому свої перші  виставкові роботи це не тільки  велика честь а й велика відповідальність.

Роботи виконанні гуашшю,  дуже яскраві, барвисті і не можуть не вражати своєю фантазією  і тим щирим  дитячим баченням, відчуттям і відтворенням прочитаного.

Виставка триватиме з 17 травня по 26 червня 2014р.

Фоторепортаж з відкриття виставка дитячого малюнку « Мій перший  « Кобзар», яке відбулося в рамках Фестивалю « Музейний простір – творчий простір - 2014» в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці» 27 травня 2014р.

Читати 7077 разів