| 
Неділя, 11 травня 2014

Пам’ятна виставка художника і педагога Михайла Ісаханова « Береги душі ».

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

16 травня 2014р. в приміщенні Меморіального музею « Хата на Пріорці» о 15:00 відбудеться відкриття виставки українського художника, з ассірійським корінням,  Михайла Ісаханова « Береги душі».

Михайло Семенович Ісаханов народився 9 квітня 1927р. в ассірійській родині. Предки художника, ще на початку ХХ століття переселилися на Україну з Османської імперії, рятуючись  від геноциду християн.

Майже все своє життя М.С. Ісаханов прожив на Україні. Дуже рано почав малювати та був помічений видатним українським художником  Федором Коновалюком, який товаришував із родиною батька художника.

 

Навчаючись малювати і потім, у зрілому віці, а помер художник у 1998р., улюбленою темою художника був Київ, який він любив понад усе, Дніпро, з його тихими водами, чарівна природа рідного краю. Про Михайла Ісаханова можна впевнено сказати « наш ассірійський українець», який усією своєю творчістю підтвердив свою велику любов до нашої  України, яку по праву вважав своєю Батьківщиною.

Працював Михайло Семенович Ісаханов у техніці живопису та графіки. Тривалий час викладав у Київському інституту легкої промисловості, викладаючи малюнок і живопис та  у дитячій художній школі.

Родина художника,  не пам’ятає, чи були  персональні виставка робіт Михайла Семеновича і навіть не знає, які саме роботи були передані художником і зараз  знаходяться у музеях України. Після смерті М. Ісаханова  родині неодноразово пропонували продати всі його роботи, та донька художника відмовилась.

Виставку  Михайла Ісаханова « Береги душі» влаштувала донька художника Ангеліна Ісаханова при підтримці Інтернет - порталу « Творча країна» та Меморіального музею « Хата на Пріорці», в рамках Проекту  « Забуті імена».

Всі роботи, які представлені на виставці, демонструються вперше.

 

Виставка триватиме у Меморіальному музеї « Хата на Пріорці» з 16 травня по 26 червня 2014р. в рамках Фестивалю « Музейний простір – творчий простір - 2014»

Адреса музею: м. Київ, вул. Вишгородська, 5

Телефон для довідок:  432 – 76 – 27

Читати 15775 разів