| 
Середа, 02 квітня 2014

Виставка робіт «Сонячний Великдень-2014»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Запрошуємо на  «Сонячний Великдень-2014»

04 – 23 квітня 2014 року

Відкриття виставки – 04 квітня о 17:30

Щорічний виставковий проект «Сонячний Великдень»  представить  вашій увазі  неповторну Великодню символіку. Кожна робота, що візьме участь у виставці, уособлює основну суть Великодня – Торжество життя над смертю, відродження пишної природи після зимової сплячки.

 

Свято Великодня в Україні – це свято весняного воскресіння, саме тому на виставці ви побачите зображення природи на гобеленах, а також помандруєте поміж скульптур, створених зі степового різнотрав’я.

Традиційно саме писанка є символом Великодня, отож,  організатори вирішили не лише показати відвідувачам авторські писанки, а й навчити правильно їх виготовляти на цікавих майстер-класах. Для підкреслення родинності цього свята виставкові зали прикрашатимуть вишиті рушники зі всієї України.

Також  будуть представлені ляльки-мотанки як прадавній символ нашого Духу, як трансляція одвічних кодів нашої нації - це своєрідна паралель єдинства між писанками та ляльками-мотанками.

А ікони, без яких здавна не обходиться жодне українське свято,  вразять усіх шанувальників мистецтва своїми сакральними символами, природністю матеріалів і технік виконання.

Завітавши на виставку, ви поринете у благодатну, життєдайну атмосферу українського мистецтва, відчуєте незвичний для міста затишок, радісно проведете час, відчуєте сонячність одного з найважливіших православних свят.

Отже, виставка представить:

-         Писанки Тетяни Коновал;

-         Сучасні ікони від іконописної майстерні «Небо на Землі»;

-         Вишиті рушники з різних регіонів України;

-         Традиційні решетилівські килими родини Пілюгіних;

-         Ляльки-мотанки Катерини Орлової-Гузової

-         Звірі й птахи зі степового різнотрав’я від Лесі Колосенко.

Під час відкриття виставки відбудеться презентація родинної соціально-мистецької акції «Великодня пошта», метою якого є популяризація народного мистецтва та сприяння розвитку творчості діток.  Проект передбачає цикл родинних майстер-класів, де діти з батьками власноруч виготовлятимуть Великодню листівку. Волонтери проекту допоможуть учасникам майстер-класів надіслати поштою ці листівки родичам та друзям

Також усі бажаючі зможуть взяти участь в соціальній акції «Великодній дарунок», власноруч виготовивши вітальну коробочку для солодкого Великоднього подаруночка. Метою проведення заходу є популяризація народного мистецтва, розвиток творчості та, перш за все -  виховання в діток почуття милосердя, адже всі коробочки із солодкими подарунками будуть передані вихованцям дитячого будинку на Чернігівщині.

Щодня, з 04 по 23 квітня відбуватимуться численні майстер-класи з писанкарства, витинанки, створення ляльки-мотанки, ангелика з кукурудзи, Великодніх листівок, вишивки, мозаїки з яєчної шкарлупи, валяння. Власноруч виготовлені витвори мистецтва не тільки принесуть енергетику свята у ваш дім, а й подарують позитивні емоції вам і вашим дітям!

Проект «Сонячний Великдень» недарма носить таку назву, це найрадісніше свято весни, коли неможливо втриматись від посмішки.

Завітайте до нас! Обіцяємо дивувати!

Вхід вільний!

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:

Україна, м. Київ

вул. Хорива, 19-В

ст. м. Контрактова площа

(вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів)

№ тел.: (044) 425-12-64

Час роботи виставкового центру:

Пн.-Пт. – 10:00 – 19:00   Сб. – 10:00 – 18:00     Нд. - вихідний

З питань акредитації, стосовно отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів -  звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783

Читати 18632 разів