| 
Вівторок, 22 жовтня 2013

Пленер дитячої студії « Арт -листочки» у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці».

Оцініть матеріал!
(9 голосів)

В рамках творчого проекту « Тарасова хата» , започаткованого у травні 2011р. Порталом «Творча крана» та Меморіальному музеї «Хата на Пріорці»,  19 жовтня 2013р. пройшов перший  пленер вихованці Київської дитячої студії «Арт -листочки» у садибі  Меморіальному музеї «Хата на Пріорці»

Всього на пленер приїхало дев’ятеро юних вихованців студії, у супроводі своїх батьків та керівника студії Ісаханової Ангеліни Михайлівни. Це їх  перший у житті пленер і перші відвідини Меморіального музею «Хата на Пріорці»  Національного музею Т.Г. Шевченка.

 

У пленері взяли участь:

  1. Ярмоленко Андрій    -  7 років
  2. Ярмоленко Ілля         -  5 років
  3. Бубенок Катя             -  7 років
  4. Бойко Ліза                  -  7 років
  5. Кайзеров Даніяр        -  7 років
  6. Сахань Дарія              -  7 років
  7. Сахань Аріна              -  6 років
  8. Авдієнко  Андрій       - 12 років
  9. Авдієнко  Ксенія        -  9 років

 

Ось, що написала керівник гуртка Ісаханова А.М. після пленеру:

« Цей осінній день подарував нам трохи сонячного тепла.  Оскільки вік дітей - молодший шкільний і,  навіть, дошкільний,  то для багатьох це був перший в житті пленер, і запам’ятався він - золотим осіннім листям  на деревах,  яскравими сонячними зайчиками на старовинній хатці і неймовірній атмосфері  цього історичного місця.

Дружня група студії розташувалася в садку навпроти хатинки і, затамувавши подих, виводила дах, димар, віконця з ставнями, крильце, милуючись і відображуючи хатку, у якій колись, жив Тарас Григорович Шевченко.

Діти  вкладали у малюнки  своє дитяче бачення  цього місця, осені, першої зустрічі з музеєм,  особисте відчуття місця і кольору. Саме акварель була тим матеріалом,  що вдало передав тонку палітру настроїв і вражень того дня.

Мені було неабияк цікаво  надихати дітей на цьому пленері.  Діти проявили себе в своїх роботах творчо   і, подекуди, несподівано, бо саме малювання на пленері розкриває душу художника, навіть в такому зовсім юному віці. Такі миттєвості іноді стають вирішальними в творчості і житті.

Батькам, що були тут разом з дітьми, здається, теж передався цей неймовірний творчий настрій заходу і вони з радістю розділили  його з дітьми. Дехто з батьків виявив бажання на наступний пленер взяти фарби і собі спробувати малювати та відчути себе в ролі художника.

А яким подарунком від співробітників музею дітям, було запрошення пити чай  в одній з світлиць музею, за старовинним столом і лавами під давніми іконами. Як було цікаво роздивлятися старовинні рушники на стінах, почути мелодію старовинного годинника, познайомитись із столітньою лялькою Варварою,  відчути дух будинку  і вшанувати пам’ять Великого Кобзаря.

Особливий дух музею , котрий так дбайливо бережуть і підтримують його співробітники,  наповнив  юних студійців енергією  для подальшої творчості і навчання, надією завітати сюди не тільки на пленери, а, можливо,  і у якості учасників виставки…».

Для всіх бажаючих пропонуємо наш фоторепортаж , зроблений під час пленеру дитячої студії « Арт -листочки», який проходив  у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці» 19 жовтня 2013р.

Читати 10963 разів