| 
Понеділок, 30 вересня 2013

Перший міжнародний фестиваль кераміки « Сучасна кераміка в урбаністичному просторі». Частина 1

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

26 вересня на будівельному майданчику на території колишньої швейної фабрики  « Юність», що розташована поблизу Андріївського узвозу, розпочав свою роботу Перший міжнародний фестиваль кераміки « Сучасна кераміка в урбаністичному просторі».

Україна, держава з старовинними традиціями керамічного мистецтва. Чого тільки варта, пізнавана в усьому світі, Трипільська кераміка з її сакральними розписами і витонченістю форм або надзвичайно самобутня Косовська кераміка, з її колоритам і традиційність кольорової гами.

А  хто не знає славетну Опішну, з ї уславленими на весь світ майстрами та роботами надзвичайної складності або майстрів - керамістів славетної Полтавської школи.

 

Українці, з давніх часів, у побуті, користувалися саме керамічним посудом, тому мистецтво кераміки - це один із традиційних для українців ремесел і  напрямків мистецтва. А кожен майстер справжній митець, бо  виконуючи повсякденну роботу, навіть звичайний посуд, намагається зробити його неповторним та самобутнім.

То ж зовсім не дивно, що майстри, які представили свої роботи на фестивалі вибагливому  столичному  глядачу , продемонстрували високий рівень майстерності.

Тематика робіт, запропонована організаторами виставки  це сучасна « урбаністична» кераміка. Мабуть саме місце, яке обране для проведення фестивалю – будівельний майданчик  і  сприяло визначенню тематики представлених робіт.

На бетонних блоках і плитах і у калюжах води затишно почувалися керамічні дерева, дивовижні птахи, люди, чудернацькі звірі, риби і витвори безкінечної фантазії талановитих майстрів.

Читати 9301 разів