| 
Неділя, 01 вересня 2013

Свято 1 вересня у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці».

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Добра традиція загальноосвітньої школи № 8 , що знаходиться у Києві по вулиці Вишгородській дуже тішить працівників Меморіальному музеї «Хата на Пріорці».

Вже багато років поспіль учні школи №8 1 вересня приходять до музею, покладають квіти до обеліску Тараса Григоровича Шевченка, чим засвідчують свою велику пошану, любов і вдячність великому сину українського народу.

Для всіх українських шкіл та професійно-технічних навчальних закладів новий навчальний рік почався з Шевченкового уроку. Символічна лекція стала початком підготовки до 200-ліття видатного співвітчизника.

 

За ініціативи Міністерства освіти та Благодійного фонду «Велика родина», лекцію , що проходила в Київському національному університеті імені Тараса Шевченко та транслювалась ефірі Першого національного телеканалу, побачила вся країна. Учні побачила унікальні матеріали, архівні документи, ілюстровані матеріали і почули дивовижну розповідь про великого Кобзаря.

Не дивлячись на проведення Всеукраїнського  Шевченківського уроку,  учні загальноосвітньої школи № 8 вирішили не зраджувати своїх  традицій, то завітали до  Меморіальному музеї «Хата на Пріорці» в перший день навчального року.

Михайло Стрільчук та Анастасія  Горницька, разом із психологом школи Жихор Яною Володимирівною, як делегати від школи, поклали квіти до обеліску і вклонилися світлій пам’яті поета  Т.Г.Шевченко. Завітали до кімнати, де колись цілих два тижні квартирував поет, поклали квіти до його портрету.

І це дуже символічно, адже Т.Г.Шевченко дуже любив дітей і подружився з місцевими дітлахами, коли жив тут, на Прірці. Гуляв з ними парком до старезного дубу, розмовляв, пригощав цукерками і печивом.

Працівники музею гостинно відчинили двері 1 вересня для школярів та всіх бажаючих і цілісінький день приймали маленьких відвідувачів, адже саме першокласники запам’ятають ці відвідини музею поета, у свій перший шкільний день,назавжди.

Читати 8058 разів