Версія для друку
Середа, 05 червня 2013

Творчий проект «Пленер» на Фестивалі «Музейний простір – Творчий простір».

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

В рамках фестивалю «Музейний простір – Творчий простір» проходив черговий пленер Студентів Київської дитячої Академії мистецтв «Тарасова хата на Пріорці».

Проведення пленерів у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці» розпочалося ще у 2012р. в рамках творчого проекту «Тарасова хата», започаткованого Меморіальним музеєм «Хата на Пріорці» та Порталом «Творча країна».

 

На протязі роботи творчого проекту «Тарасова хата» студенти Київської дитячої Академії мистецтв неодноразово відвідували музей  і проводили пленери на території музею, на природі . Коли  восени стало вже холодно - почали малювати в приміщенні  музею, малюючи художні постановки та інтер’єр, експонати та старожитності.

Роботи , написані студентами були представлені на  виставку пленерних робіт «Тарасова хата на Пріорці», чим студенти Київської дитячої Академії мистецтв відзначили у 2013р. день народження великого Кобзаря ( про цю виставку ми вже писали на сторінці порталу «Образотворче мистецтво»).

В рамках Фестивалю «Музейний простір – Творчий простір» студенти  провели черговий пленер і продовжили свою роботу по створенню художніх робіт  у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці», для організації чергової  виставки  у 2014р.

На фестивалі було багато цікавого, то ж студенти навіть розгубилися, що саме треба замалювати або писати. А  сюжетів для нових художніх  робіт не бракувало:

-          тут і  дуже колоритний персонаж – цимбаліст Мирослав Палійчук, котрий приїхав з  села Видінів  Івано-Франківської області і виступає на фестивалі, граючи на старовинних цимбалах;

-           і майстри з усіх куточків України із своїми виробами – вишивкою, керамікою, ткацтвом, гончарством, різьбленням, лялькарством, виробами з вовни і картинами з тополиного пуху, графікою, живописом, малюнком пластиліном тощо.

-          Ведо - слов’янська школа «Вогнебрг» з древньослов’янським одягом, посудом, письмом гусячим пером.

-          Виступ гуртка художньої самодіяльності Подільського будинку дитячої творчості.

-          Зустрічі і розмови із студентами і викладачами  інших  художніх вишів України.

-          Спроба самостійно заграти на цимбалах.

Словом купа -  купезна всякої всячини, цікавинок, родзинок і несподіванок – аж очі розбігаються. Тут дуже важною юним  художникам сконцентрувати свою увагу - адже родзинка пленерної роботи - це відтворення духу місцевості, колориту,  настрою і передача побаченого, художніми засобами.

Майстри  та відвідувачі фестивалю з повагою придивлялися до юних художників і були дуже щасливі, що можуть побачити « як, на їх очах, народжується мистецтво». А головне тепер вони точно будуть чекати на чергову виставку пленерних робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв, бо бачили, як ці талановиті діти пишуть свої картини, залишаючи нащадкам чудові краєвиди Пріорки і неповторний дух Фестивалю.

 

Для тих, хто не відвідав Фестиваль « Музейний простір – Творчий простір» і не бачив, як юні художники Київської дитячої Академії мистецтв створюють свої "маленькі шедеври ", пропонуємо  наш фоторепортаж.

Читати 7971 разів

Галерея зображень