| 
Субота, 01 червня 2013

Відкриття фестивалю "Музейний простір - Творчий простір ".

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

Відкриття Фестивалю «Музейний простір – Творчий простір» відбулося 18 травня 2013р. Це перший фестиваль, який проводиться на території Меморіального музею «Хата на Пріорці» Національного музею Т.Г.Шевченка в рамках творчого проекту «Тарасова хата», який започаткували  у травні 2012р. Меморіальний музей «Хата на Пріорці» та Портал «Творча країна».

 

На відкритті фестивалю було дуже багато дітей та студентів, адже саме на 18 травня відбулося урочисте вручення подяк всім учасника  творчого  проекту  «Тарасова хата».

Творчий проект «Тарасова хата» передбачав проведення пленерів, виставок, майстер - класів. Вік учасників проекту « Тарасова хата» не обмежувався. Наймолодшим учасникам проекту – 3 роки, найстаршому – 85 років.

Фестиваль "Музейний простір - Творчий простір "став своєрідним підведенням підсумків річної роботи  творчого проекту «Тарасова хата».

Ще з самого ранку  на подвір’ї музею лунала чарівна музика, то грав  соліст – цимбаліст Мирослав Полійчук. В очікуванні відкриття Фестивалю всі учасники і гості  могли насолодитися народними мелодіями, побачити ту чарівну місцевість, в якій розташований музей, відчути красу природи і піднесений настрій свята Фестивалю.

Відкриття фестивалю відбулося без нарочитої помпезності, дуже скромно.

Наумова Надія Григорівна, завідуюча Меморіальним музеєм «Хата на Пріорці» сповістила про відкриття фестивалю"Музейний простір - Творчий простір ", привітала всіх учасників і гостей, подякувала за участь у проекті «Тарасова хата» та у Фестивалі «Музейний простір - Творчий простір» і розпочала вручення подяк:

1.За участь у виставці «Писанкова хата на Пріорці» відзначено подяками вихованців дитячого садочку № 98 «Віночок». Найменших учасників проекту «Тарасова хата» вирішили нагородити найпершими, бо діти були дуже схвильовані і не могли дочекатися відкриття фестивалю. На виставку  «Писанкова хата на Пріорці», яка проходила у музеї на Пасхальні свята, вихованці садочку представили свої малюнки, на пасхальну тематику, виконані фарбами гуаш. Малювати діти вчилися у стінах садочку під керівництвом свого педагога Ткаченко Світлани Борисівни. Директор садочку № 98 Шапаренко Валентина Миколаївна, розповіла, що вихованці садочку дуже хвилювалися, бо це х перша виставка у музеї. Окрім малюнків діти представили 140 керамічних яєць, які власноруч розписували на заняттях в ізостудії садочку до свята Великодня .( подробиці про виставку можна прочитати на сайті, «Дитяча сторінка»).

2.За участь у виставці авторської ляльки «В гостях у Тарасові хаті»  відзначено подяками вихованців  Мистецького коледжу художнього моделювання і дизайну, студентів Мистецького  інституту художнього моделювання і дизайну імені Сальвадора Далі, лялькарі - Паращук Тетяна Михайлівна та Березенська Алла Микитівна, які представили свої  авторські ляльки на виставку в Меморіальний музей «Хата на Пріорці».( подробиці про виставку можна прочитати  на сайті у розділі «Декоративно - прикладне мистецтво»).

3.За участь у виставці  малюнку, живопису і графіки «Тарасова хата - 2012», присвячену дню художника, відзначено  подяками студентів Київської  дитячої Академії мистецтв. ( подробиці про виставку можна прочитати  на сайті у розділі «Шкільна сторінка»).

4.За участь у виставці малюнку, живопису , графіки  «Зимова феєрія» відзначено  подяками студентів Київської  дитячої Академії мистецтв, вихованців  Мистецького коледжу художнього моделювання і дизайну, студентів та викладачів Мистецького  інституту художнього моделювання і дизайну імені Сальвадора Далі.( подробиці про виставку можна прочитати  на сайті у розділі «Образотворче мистецтво»).

5. За персональну виставку графіки «Прогулянка по Києву»  відзначено подякою художника Стеллу Лясоту. ( подробиці про виставку можна прочитати  на сайті у розділі «Образотворче мистецтво»).

6.За участь у виставці пленерних робіт «Тарасова хата на Пріорці» відзначено подяками  студентів Київської  дитячої Академії мистецтв.( подробиці про виставку можна прочитати  на сайті у розділі «Образотворче мистецтво»).

7.За персональну виставку малярства на склі та українського розпису « Два виміри» відзначено подякою художника Грицай Тетяну Андріївну. ( подробиці про виставку і автора можна буде прочитати у липні  на сайті у розділі «Декоративно - прикладне мистецтво»).

8.За персональну виставку графіки «На крилах…»   відзначено подякою заслуженого художника України  Андрійчука Тараса Омеляновича. ( подробиці про виставку можна буде прочитати  на сайті у розділі «Образотворче мистецтво»  наприкінці червня ).

9.За участь у виставці авторської ляльки, іграшки та живопису на дитячу тематику «День народження Варвари» відзначено подяками всіх учасників виставки:

членів Київського громадського об'єднання лялькарів « deСтиль» та лялькарів м. Києва, студентів і викладачів Мистецького  інституту художнього моделювання і дизайну імені Сальвадора Далі. ( подробиці  можна буде прочитати  на сайті у розділі «Декоративно - прикладне мистецтво»   наприкінці червня).

10.За участь у виставці сучасного мистецтва «Трансформації» відзначено подяками студентів та викладачві трьох вишів України.  ( подробиці про виставку  можна буде прочитати  на сайті у розділі « Сучасне мистецтво»   наприкінці червня).

Таким чином, під час відкриття Фестивалю "Музейний простір - Творчий простір " відзначено за участь у проекті «Тарасова хата» понад 150 учасників проекту, які на протязі року брали участь у виставках, пленерах, майстер – класах та започаткували чудову традицію відзначати День художника виставками у стінах Меморіального музею "Хата на Пріорці", в будиночку, де колись жив великий Кобзар.

Відкриття фестивалю закінчилось і почалася робота фестивалю,яка продовжувалася 18 -19 травня  на території Меморіального музею «Хата на Пріорці».

Для тих хто не був присутнім на відкритті Фестивалю "Музейний простір - Творчий простір ", пропонуємо наш фоторепортаж .

Читати 7915 разів