| 
Понеділок, 06 травня 2013

«На крилах…» - виставка графіки М.О.Андрійчука

Оцініть матеріал!
(5 голосів)

«Бути художником – це обрати такий стиль життя, коли не мислиш

себе без праці, коли не можеш не творити .»

М.О.Андрійчук

« На крилах…» -  саме так називається виставка графіки Михайла Омеляновича Андрійчука, заслуженного художника України , яка буде урочисто відкрита 18травня 2013р. в рамках Фестивалю «Мистецький простір – творчий простір», у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці» Національного музею Т.Г.Шевченка.

На виставці буде представлено 10 робіт художника, створених у різні роки.

 

Художник, добре знається на поезіях Т.Шевченка багато малював картин за творами поета, які частково, і представлені на виставці.

Загалом, на протязі всього свого життя, а у 2012 році Михайло Омелянович відзначив своє 85 – річчя, художник  неодноразово звертався до Шевченківської  тематики та можна сказати створив свою власну Шевченкіану.

Тому дуже символічно, що Фестиваль  « Музейний простір - творчий простір», який буде проводитись вперше у будинку – музеї, де колись цілих два тижні жив Т.Г.Шевченко, почнеться з відкриття виставки саме Михайла Омеляновича – « співця поезії Т.Г.Шевченка», який  продемонструє своєрідне, власне « прочитання творів великого Кобзаря ».

Також  на виставці можна буде побачити   портрет Кобзаря, роботи Андрійчука М.О, портрет Л.Українки, як послідовниці і наступниці великого поета у своїй безмежній любові до України і боротьбі за її щасливу долю.

Цю любов до свого краю, до людей демонструють і всі роботи художника М.О.Андрійчука, якому вдалося « мовою фарб і кольорів оспівати поезію Тараса Шевченка, Лесі Українки, Павла Тичини та інших українських поетів » тим самим показавши роль поета, художника і просто людини у суспільстві.

Дивлячись на роботи, представлені для виставки « На крилах…»  відзначаєш особливу поетичність, майстерність, відвертість, щирість і людяність визначного українського художника Михайла Омеляновича Андрійчука.

Виставка відкривається 18 травня 2013 р. о 13:00. в Меморіальному музеї «Хата на Пріорці»  за адресою м.Київ, вул. Вишгородська,5.


Відвідайте  Фестиваль « Музейний простір - творчий простір», приходьте на відкриття виставки Михайла Омеляновича Андрійчука, завітайте у в Меморіальний музей «Хата на Пріорці»   - тут Вам завжди раді.

Читати 17471 разів