| 
Неділя, 14 квітня 2013

Міжнародний салон «Модна лялька» 2013.

Оцініть матеріал!
(4 голосів)

З 12 по 14 квітня у Києві проходила щорічна традиційна виставка – ярмарок «Золоті Руки Майстрів», в рамках якої працював  міжнародний салон ляльки та медведиків тедді « Модна лялька». Саме виставка «Модна лялька» і стала основною родзинкою виставки –  ярмарку «Золоті Руки Майстрів», яка проходила у Міжнародному  виставковому  центрі на Броварському проспекті.

У виставці брали участь як вітчизняні, так і зарубіжні майстри, які не перестають дивувати глядача своїми  надзвичайно цікавими авторськими роботами.

 

Тематика авторської ляльки різнобічна: етнічна лялька, історична лялька,  лялька у національних костюмах, лялька – мотанка, як традиційна « без обличчя» так і з використанням нових технік та матеріалів, які роблять її більш сучасною і яркою, ляльки, які  зображають персонажі  казок, клоуни,  ляльки, які показують певний  настрій, характер і емоції звичайних людей. А вже ляльок – принцес і взагалі купа -  купезна.

На відміну від минулорічної виставки « Модна лялька», цьогоріч, значно ширше представлена філософська лялька, та розширена « географія  учасників виставки».

Матеріали, для своїх робіт,  автори використовують різноманітні, як традиційні, для виготовлення ляльки, так і зовсім сучасні.

Вперше на виставці з’явилася дерев’яна іграшка. Це ніжні янголи, зроблені з масиву дерева, які виглядають зовсім тендітними, підводи і коники ,меблі – лавки,стільці , полички – для дітей дуже корисна іграшка, бо саме дерев’яна іграшка, як і лялька – мотанка,  була традиційною ігоршкою для українців.

Леся Самоцька і взагалі здивувала відвідувачів. Її ляльки створенні із пластикових пляшок. Вона дивним чином,  змінює форму плашки, надаючи їй форми людського тіла.

Олена Золотова виготовляє свої іграшки із вати, весь час вдосконалюючи техніку. Таких ватних іграшок багато хто з відвідувачів до цього часу ніколи навіть і не бачив.

Безкінечні ряди тедді ведмедики, тедді песики, тедді кішичек, тедді … ну просто цілий ліс  тедді – звірів і це  дивовижна радість для любителів м’якої іграшки побачити таку красу, різнобарв’я та величезний, ну просто безкінечний вибір.

Вік майстрів різноманітний. Мене здивувала дівчинка, років десяти – дванадцяти, яка була на виставці - допомагає мамі у створенні ляльки із мокрого валяння. Саме вона виготовляє всі заготовки , валяє вовну, вигадує персонажі. І це дає впевненість, що виготовлення авторської  ляльки в Україні впевнено відроджується.

На виставці, звичайно сила – силенна виробів із бісеру: прикраси із бісеру - сережки, браслети, кольє, буси. Вироби із бісеру ,бусин, каміння.Картини із бісеру, ляльки із бісеру, дивовижні звірі із бісеру, дерева і квіти із бісеру, ікони із бісеру також  сутажні вироби – поєднання бусин та сутажної нитки, унікальні прикраси, скульптура і навіть фіалки із полімерної глини, посуд із глини. Крім цього на виставці представлений одяг – « в’язаний, валяний, зшитий» , чудові яйця – писанки, картини, матеріал для рукоділля, заготовки для виготовлення ляльки, розпису по дереву, дерев’яної іграшки, декупажу… ну всього навіть не пригадаєш.

Також на виставці не обійшлось без конкурсів, майстер – класів, переглядів і звичайного людського спілкування. Відвідувачам сподобалось, а для тих, хто не встиг відвідати виставку, пропонуємо наш фоторепортаж.

Читати 9920 разів