| 
Субота, 30 березня 2013

Які бувають олівці.

Оцініть матеріал!
(36 голосів)

Ви будете здивовані, але у світі існує майже чотирьохсот видів олівців. Їх розділяють в залежності від призначення, тобто ті, що малюють на папері, деревині, склі, будівельних матеріалах, механічні, автоматичні, тощо.

В основному всі олівці можна поділити на чотири базові групи: чорні та кольорові, тобто  з додаванням барвників, м’які та тверді.

Як визначити олівці за твердістю? Дуже просто на всіх чорних олівцях, як правило, вибиті букви та цифри. Що вони означають?

 

-          Буква «М»  означає, що олівець м’який, у імпортних олівцях замість букви «М» ставлять букву «В».

-          Буква «Т» означає, що олівець твердий, у імпортних олівцях замість букви «Т» ставлять букву «Н».

-          Букви «МТ» означають, що олівець середньої твердості, у імпортних олівцях це відповідно позначають «ВН».

Цифра, що позначена біля відповідної букви означає твердість олівця, чим менша цифра стоїть біля букви, тим олівець твердішій. Тобто, олівець з позначкою 4Т, твердіший за олівець, з позначкою, 5Т.

Всього існує 18 ступенів твердості. Для малювання потрібні м’які олівці, а для креслення більш тверді, тобто кожний з видів олівців, використовують за його призначенням в залежності від його технічних і якісних характеристик.

Що до кількості кольорів у наборі кольорових олівців  то ця кількість визначається цифрою - 70. Тобто існує 70 колярів колярових олівців. Така кількість кольорів, звичайно потрібна художникам.

Кожен виробник має свої секрети виготовлення олівців, які і визначають їх якість. Але відомо, що хорошим олівецем можна провести лінію майже в 60 кілометрів, або написати 50 тисяч слів.

Читати 26307 разів