| 
Субота, 30 березня 2013

«Два виміри» - виставка декоративно - прикладного мистецтва .

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

І знову приємно  вражає Меморіальний музей «Хата на Пріорці».

16 квітня 2013р о 16:00  тут відбудеться відкриття  чергової  виставки, презентованої в рамках  Творчого проекту « Тарасова хата» який започаткували у травні 2012р. Меморіальний музей «Хата на Пріорці» та Портал «Творча країна», сайт myza.com.ua

«Два виміри» саме так назвала свою десяту персональну виставку член Національної  Спілки художників України, майстер декоративно – прикладного мистецтва Грицай Тетяна Андріївна.

 

«Два виміри» - це два напрямки  творчості автора, бо на виставці будуть  представлені роботи виконані у  авторській техніці українського розпису і малярства на склі.

Обидві техніки сягають своїм корінням у давнину  віків  та є традиційними видами творчості саме для українців.

Хто ж не чув про старовинні українські села і дивовижні хатні  розписи на печах, грубках, стінах? Саме хатній розпис, з його неповторністю і самобутністю,  ліг в основу  творчості Тетяни Грицай.

Кожна картина це не тільки  окремий  знак – символ, але і завершений образ, як то «Осінь», «Зимова казка» або «Вічний рух». А головне в цих роботах є та неповторна національна колористика, і індивідуальність автора, завдячуючи якій, ці роботи не можна сплутати з розписами інших майстрів.

Малярство на склі, знана техніка розпису і малювання на склі, якою здавна так славилися українці. Але і тут пані Тетяна знаходить різноманітні  авторські прийоми, застосовує всілякі технології і матеріали,таким чином утворюється новий напрямок творчості, який поєднує сучасне і минуле.

А чи є  щось  спільного у цих напрямках творчості автора? Звичайно -  це буйство кольорів і фантазії, оптимізму і позитиву, неповторності і самобутності  їх автора –  Тетяни Грицай.

Виставка буде працювати  з 16 квітня до  14 травня 2013 року і буде цікава для всіх відвідувачів незалежно від віку, статі, професії.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 16 квітня 2013р. о 16:00 в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці», за адресою. М.Київ, вул. Вишгородська, 5.

Тел. для довідок 432-76-27.

Приходьте у Меморіальний музей «Хата на Пріорці» – тут Вам завжди раді.

Читати 17329 разів