| 
П'ятниця, 08 березня 2013

Виставка пленерних робіт студентів КДАМ " Тарасова хата на Пріорці"

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

6 березня 2013 року в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці» урочисто відкрилася виставку пленерних робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв під назвою «Тарасова хата на Пріорці».

Виставка отримала  назву «Тарасова хата на Пріорці», тому що на виставці представлені роботи студентів Академії, які вони написали саме  на території музею «Хата на Пріорці» восени 2012р.

 

В рамках започаткованого, Меморіальним музеєм «Хата на Пріорці» та порталом «Творча країна», творчого проекту « Тарасова хата», 13 жовтня 2012р. відбувся перший пленер студентів Київської дитячої Академії мистецтв на території музею.

Всю осінь студенти Академії, щосуботи, виходили на пленер та  малювали на території музею, який гостинно приймав юних художників. Працівники музею розповідали дітям про Т.Г.Шевченка багато цікавого, про художників, які жили на Пріорці та друзів - художників великого Кобзаря.

Юні студенти Академії  влаштували чудову  виставку  своїх робіт присвячену Дню художника чим започаткували нову традицію,тут, на території музею відзначати День художника, представляючи свої нові творчі доробки саме в приміщенні музею «Хата на Пріорці», в будинку, де жив, у свій останній візит на Україну, великий син українського народу, видатний художник і поет Т.Г.Шевченко.

Цю нову виставку своїх пленерних робіт студенти Академії присвятили 199 річниці з дня народження Т.Г.Шевченко.

В рамках, проведених  на території музею пленерів, діти малювали чудові краєвиди, будиночок, де жив поет, виставкові зали, криницю, ліс, працюючи на свіжому повітрі.  Коли стало холодно малювати на вулиці, почали працювати у приміщенні музею, старанно змальовуючи його експонати, улюблені куточки, постановочні інсталяції, з предметів та одягу, які надавали працівники музею.

Працювали всю осінь, аж поки не стало зовсім холодно і проведення пленерів відклали до весни. Меморіальним музеєм «Хата на Пріорці» не отоплюється, а нагріти приміщення обігрівачем, аби діти продовжили роботу і взимку,виявилося  не реально.

Всього в рамка проведених пленерів було намальовано більше п’ятдесяти робіт. На виставці представлені лише 19 робіт. Звичайно студенти хотіли представити всі пленерні роботи на виставку, та на жаль не всі батьки в змозі оформити роботи у рами, бо це немалі кошти.

Вік самого юного студента, який представив свої роботи на виставці, 8 років. Роботи написані олією на полотні, і не дивлячись, що роботи пленерні, тобто намальована на протязі одного дня, виглядають дуже професійно.

На виставці представленні такі роботи:

1.Булгакова Софія, 15 р., ЧАЙНИЙ СТОЛИК, полотно на картоні, олія, 2012, викладач Монсевич В.В.

2.Дацюк Ангеліна, 12 р., НАТХНЕННИЙ ТВОРЧІСТТЮ МИТЦЯ, полотно на картоні, акрил, 2012, викладач Монсевич В.В.

3.Дацюк Ангеліна, 12 р., ТАРАСОВА ХАТА ВОСЕНИ, полотно на картоні, акріл, 2012, викладач Монсевич В.В.

4.Дронова Ганна, 12 р., ІНТЕР’ЄР ІЗ КРІСЛОМ, полотно на картоні, олія, 2012, викладач Монсевич В.В.

5.Дронова Ганна, 12 р., ІНТЕР’ЄР ІЗ ПРЯЛКОЮ ТА ГЛЕЧИКАМИ, полотно на картоні, олія, 2012, викладач Монсевич В.В.

6.Збаражська Анна, 16 р., НАТЮРМОРТ ІЗ МЛИНКОМ ДЛЯ КАВИ, полотно на картоні, олія, викладач Куріненко О.Г.

7.Єрмоленко Вікторія, 11 р., ЗА СОНЦЕМ ХМАРИНКА ПЛИВЕ, полотно на картоні, олія, 2012, викладач Монсевич В.В.

8.Коновалова Дарія, 12 р., НА ПРИОРЦІ,  полотно на картоні, олія, 2012, викладач Монсевич В.В.

9.Коновалова Дарія, 12 р., СОНЯЧНИЙ РАНОК, полотно на картоні, олія, 2012, викладач Монсевич В.В.

10.Моісеєнко Володимир, 11 р., ОЙ СЯДУ ПІД ХАТОЮ, полотно на картоні, олія, 2012, викладач Монсевич В.В

11.Нікіташ Марія, 9 р., МОЛОДИЙ ТАРАС, полотно на картоні, олія, 2012, викладач Монсевич В.В.

12.Нікіташ Марія, 9 р., ДАРИ ОСЕНІ, полотно на картоні, олія, 2012, викладач

Монсевич В.В.

13.Нікіташ Марія, 9 р., У САДКУ БІЛЯ ХАТИ, полотно на картоні, акрил, 2012, викладач Монсевич В.В.

14.Ніколаєвська Єлизавета,13 р., ОСІННЯ СЮЇТА, полотно на картоні, акрил, 2012, викладач Монсевич В.В.

15.Резнік Софія, 10 р., КУТОК ТАРАСА, полотно на картоні, акрил, 2012, викладач Монсевич В.В.

16.Соломко Юлія, 8 р., ПЛЕНЕР НА ПРИОРЦІ, полотно на картоні, гуаш, 2012, викладач Монсевич В.В.

17.Соломко Юлія, 8 р., НАТЮРМОРТ ІЗ ГАРБУЗАМИ, полотно на картоні, олія, 2012, викладач Монсевич В.В.

18.Факш Діана, 17 р., РОЗДУМИ ПРО ВІЧНЕ, полотно на картоні, олія, 2012, викладач Куріненко О.Г.

19.Шлапак Марина, 16 р., ОЧІКУВАННЯ, полотно на картоні, олія, 2012, викладач Куріненко О.Г.

Дитячі роботи, представленні на виставці, працівника музею розвісили таким чином, аби відвідувачі побачили картину, саме в інтер’єрі який на них змальовано.

Всі роботи дивовижним чином знайшли свої місця у музею, зовсім не порушуючи експозиції, а доповнивши її новими фарбами, творчим натхненням, радістю, дитячим баченням світу, думками, поглядами і,звичайно, пам’яттю про великого  художника Т.Г.Шевченко.

На відкриття виставки пленерних робіт, запрошені студенти Мистецького інституту художнього моделювання і дизайну імені Сальвадора Далі, які опановують мистецтвознавство. Вони спілкуються з юними  художниками, задають питання, розпитують про улюблених художників, навчання у Академії, творчі плани і це їх перший досвід і можливість знайомства з майбутніми художниками Академії.

Дуже сподіваємось, що вони напишуть про цю виставку, про талановитих студентів Академії та покажуть свою майстерність мистецтвознавців. І дуже хочеться аби це починання, тут у стінах старої хати, яку колись облюбував Т.Г.Шевченко, згодом  стало доброю традицією об’єднання талановитої молоді України, створення спільного українського мистецького середовища, збереження  наших традицій та здобуття нових  творчих досягнень.

А студенти  не дочекаються, поки стане тепліше і вони зможуть продовжити свої пленери ти радувати  нас новими доробками.

Виставка триватиме до 31 березня 2013р., тож гостинна «Хата на Пріорці» чекає на Вас, а для тих, хто не зможе відвідати виставку, пропонуємо наш фоторепортаж з урочистого відкриття виставки пленерних робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв під назвою «Тарасова хата на Пріорці».

Читати 10412 разів