| 
Середа, 27 лютого 2013

Виставка робіт студентів Київського державного інституту декоративно - прикладного мистецтва імені Михайла Бойчука.

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

І знову  Центр Української Культури та Мистецтва представляє виставку кращих дипломних робіт студентів Київського державного інституту декоративно - прикладного мистецтва імені Михайла Бойчука.

Це вже друга, у цьому році, виставка, що проходить у рамках домовленості між Центр Української Культури та Мистецтва та Київським державним інституту декоративно - прикладного мистецтва імені Михайла Бойчука. Перша виставка відкрилась 31 січня 2013р.  та  вже 25 лютого 2013 відкриття другої виставки студентських робіт.

 

До цього часу студенти інституту ніколи не представляли свої експозиції у виставкових залах Центр Української Культури та Мистецтва, тому складається  таке враження, що студенти та викладачі інституту намагаються надолужити втрачений час, і представити у виставкових залах повний спектр і палітру своїх робіт, напрямків творчої діяльності, творчих доробків.

На виставці представлені рушники ручної роботи, гобелени, панно, ляльки, колекція одягу та аксесуарів, художній текстиль. Кафедра промислового дизайну представила макети та проекти студентських робіт.

Всі роботи представленні на виставці, створені студентами у різні роки, і представляють саме найкращі  дипломні роботи, тобто вже роботи сформованих майстрів, які підводять підсумок своєму навчанню в стінах інституту і демонструють високий рівень майстерності і  це зрозуміло. Але те що, майже всі роботи мають національний колорит, це приємно радує і вражає.

Викладачі  інституту підтверджують, що студенти самі визначають ідею  своїх робіт, і викладачі тільки спостерігають за творчим процесом створенням робіт, даючи конкретні поради, надаючи консультації, підказуючи правильні способи досягнення бажаних результатів. А те , що роботи мають український колорит та « присмак», то вже заслуга  творчої атмосфери яка панує безпосередньо у стінах навчального закладу і дає можливість студентам опанувати « дух українського мистецтва». І це велика заслуга і досягнення викладацького колективу.

Виставка дуже насичена і енергетична, вишивка досконала, гармонійна  та витончена, гобелени, створені з майстерністю і любов’ю і підкреслюють поетичність українського мистецтва. Одяг і аксесуари, дивовижні капелюхи  і ляльки,  вдало демонструють національний характер  і неповторний колорит кожної роботи.

Як і під час першої виставки,  найкращі студенти інституту, будуть самостійно  проведуть майстер – класи для всіх бажаючих. Тематика майстер – класів наступна :

«Чарівна пастель», « Основи вишивки», «Основи живопису: стань художником за 1,5 години !».

Новинка цієї, другої виставки інституту – Конкурс на наймилішу серцю студентську роботу, в якому зможуть прийняти участь всі глядачі, що прийшли на відкриття виставки.

Ця виставка не має назви, а анонсована, як другий блок виставки « Ми – Бойчуківці!», тобто мабуть, повинно було б  звучати так «Ми – Бойчуківці – 2! »  і відвідувачі, напевне, з нетерпінням, будуть чекати і  « Ми – Бойчуківці – 3,4…100 … і цілу безкінечність» бо ці виставки того варті.

Дивлячись на ці чудові майстерні та колоритні роботи, мабуть усім відвідувачам, як і мені, так і хочеться сказати : « Бойчуківці – ми вами пишаємось!»

Для тих хто не зможе відвідати виставку, пропонуємо наш фоторепортаж.

Читати 3794 разів