Версія для друку
Понеділок, 25 лютого 2013

Виставка-ярмарок живопису, графіки, скульптури, фотографії Fine Art Ukraine (частина 1).

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

У Києві у чудових залах Мистецького арсеналу проходила 1У виставка-ярмарок живопису, графіки, скульптури, фотографії Fine Art Ukraine. Виставка працювала з 14 по 24 лютого 2013р. та представила відвідувачам широку палітру сучасного образотворчого мистецтва - живопису, графіки, скульптури, крім того були представлені авторські роботи з фотографії. Експозицію представляли 13 провідних вітчизняних галерей та 8 спецпроектів, в рамках виставки був проведений  круглий стіл,  представлена освітня програма та програма для дітей.

 

Не дивлячись на різноманітність тем, основний акцент виставки -  історичний. Це повернення до історії, яку багато хто пережив. Тому не дивно, що головний проект виставки  -  «Матч пойнт 88: за мить до нового життя», представлений з фондів Дирекції виставок Національного союзу художників України і апелює  у 1988рік, бо саме 1988 рік став переломним для українського сучасного мистецтва, став часом  зародження та формування нової, сучасної генерації українських художників.

Саме у 1988р. була здійснена остання закупка у фонди Союзу художників України, яка проводилась по результатам Всесоюзної виставки – конкурсу « Мир. Події. Людина» і  цікава тим, що допомогла зібрати унікальну колекцію творів мистецтва, які вже демонстрували відхід від радянської естетики штампів та обов’язкового соціалізму.

«Матч пойнт 88: за мить до нового життя» - це колекція  творів кінці радянської епохи на форумі сучасного просторового мистецтва - Fine Art Ukraine, спроба повернути українському суспільству призабуту радянську ланку історичного ланцюга і продемонструвати логіку суспільного розвитку та спадкоємність і безперервність і збуреження української культурної традиції.

Цікаво,що на виставці представленні роботи відомих авторів, які тільки починали працювати у1988р. Також на виставці представлені плакати радянських часів,оригінальні роботи відомих українських художників-плакатистів – Валерія Вітера, Олександра Калмикова, Юрія Воєводи,Георгія Шевцова, Костянтина Шості об’єднанні у один розділ і створенні саме  у 1988р. За радянських часів плакат, як вид тиражної графіки, був найбільш актуальним, за своїм впливом на глядача, видом мистецтва.  Дуже важливою деталь, що саме  в ці роки художники починають працювати не тільки для офіційних установ, а так би мовити , для себе,обирають теми, які вважають важливі, та самотужки друкують та розповсюджують свої твори.

 

На виставці представлені ще такі спеціальні проекти :

-          Проект «Бебеля,19.Кавртирні виставки, Одеса, 1975-1979»;

-          Художній проект « Траєкторія»;

-          Проект Аліни Бачуріної « Маленька , біла…»;

-          Проект Михайла Ілька  «Несоціальний реалізм»;

-          Проект Петра Лебединця « Експансія кольору»;

-          Проект    «Клуб українських митців (КУМ)»;

-          Проект Віктора Муращенко «Школа фотографії».

 

 

Детальніше про проекти буде у продовженні статті, слідкуйте за публікаціями, для тих хто не відвідав виставку наш фоторепортаж.

Читати 9842 разів

Галерея зображень