| 
П'ятниця, 01 лютого 2013

Виставка робіт студентів Київського державного інституту декоративно – прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

Оцініть матеріал!
(9 голосів)

31 січня в будинку Центру Української Культури  та Мистецтва відкрилася виставка робіт студентів Київського державного інституту декоративно – прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука під символічною назвою « Ми  - бойчуківці».

На виставці представлені творчі  роботи студентів учбового закладу з кераміки, художньої обробки дерева графічного та промислового дизайну, ювелірного мистецтва.

Така різноплановість представлених на виставці робіт зовсім не випадкова, адже інститут спеціалізується на підготовці фахівців з монументально – декоративного живопису, сакрального мистецтва,художньої кераміки, художнього текстилю, художнього моделювання костюму, художнього металу, художньої обробки дерева, художньої вишивки і моделювання костюму, графічного дизайну, промислового дизайну, дизайну середовища.

 

Високий рівень творчої майстерності студентів закладу неодноразово демонструвався та відзначався на різноманітних конкурсах з графічного дизайну, плакату, моделювання костюму, вишивки, ткацтва та ковальського мистецтва, а от  на виставці в Центрі Української Культури та Мистецтва   свої роботи студенти Київського державного інституту декоративно – прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука демонструють вперше.

Студентських робіт так багато, що вони зайняли одночасно два поверхи будинку. Хоча до виставки і студенти, і викладачі готувалися завчасно , на відкритті виставки студенти вузу виглядають трохи схвильованими. Це зовсім не дивно, адже під час роботи виставки, а вона буде проходити до 20 лютого 2013р., саме студенти  виконуватимуть роль екскурсоводів. Також, в рамках виставки, студенти інституту проведуть різноманітні майстер-класи такі, як : « Глиняний свищик своїми руками», «Чарівна пастель», «Основи живопису: стань художником за 1.5 години!»,  «Основи живопису: малюємо подарунок своїй Половинці». Майстер – класи будуть проводити найкращі студенти вузу.

Салімов Ренат Мартинович, який нині очолює інститут, у своєму виступі, під час відкриття виставки, жартома сказав, що до вузу приходять навчатися  такі талановиті студенти, що основна задача викладачів, просто їх не зіпсувати. Цей вислів керівника закладу підкреслює особливе відношення, як його особисте, так і викладачів вузу до своїх обдарованих студентів та бажання педагогів передати свої знання та вміння, виховавши студентів справжніми особистостями. Саме високий рівень викладацького складу інституту дозволяє готувати фахівців з глибинними знаннями національних традицій та етнокультур світу, створює чудові умови для розвитку української школи дизайну та сучасного розуміння мистецької спадщини українців, необхідності збереження традицій українського мистецтва та сприяння його розвитку в сучасному світі.

Виставка викликає захоплення. Чудові роботи студентів, сакральна тематика робіт, високий рівень виконання, образність робіт та їх національний колорит, використання традиційних українських матеріалів і технік та вміле використання сучасних технологій і матеріалів при виготовленні робіт, дивовижне відтворення українського духу і настрою у кожній роботі - вас не залишать байдужими.

Обов’язкові відвідайте виставку «Ми – бойчуківці» , якою студенти Київського державного інституту декоративно – прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука хочуть привернути увагу до свого закладу і своєї творчості, а кожна їх робота ніби промовляє: «Ми – бойчуківці, ми – українці і нам є чим пишатися».

Для тих хто не зможе відвідати виставку, пропонуємо наш фоторепортаж з відкриття виставки робіт студентів Київського державного інституту декоративно – прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука « Ми – бойчуківці».

Читати 3779 разів