| 
Понеділок, 31 грудня 2012

Сьомий Міжнародний форум сучасного мистецтва ART KYIV contemporary 2012.Угорська та Італійська платформи ( Частина 2)

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

У «Мистецькому Арсеналі» в Києві 18 листопада 2012р. завершив свою роботу  сьомий міжнародний форум сучасного мистецтва Art Kyiv Contemporary2012.   20 провідних українських та європейських галерей представили на форумі Art Kyiv Contemporary 2012 роботи сучасних митців. Окрім них, форум презентує чотири спецпроекти: це сучасне фігуративне мистецтво українських живописців, виставка російських художників і угорська та італійська платформи.

 

Угорська платформа   в «Мистецькому Арсеналі» на щорічній Art Kyiv Contemporary2012 була представлена проектом "Творчий доробок та міф Віктора Вазарелі".

Ініціатором виставки став Надзвичайний та Повноважний Посол Угорщини в Україні, пан Міхаль Баєр. Виставка пройшла  за підтримки Міністерства закордонних справ Угорщини. Куратором виставки  став Тібор Чепеі.

Експозиція проекту складається із 140 робіт Віктора Вазарелі – 120 сериграфій (особливого різновиду шовкографії, що являє собою багаторазове накладення шарів фарби), 20 об’єктів, автопортрету Віктора Вазарелі та єдиного в світі витвору мистецтва, що побував у космічному просторі – колажу "Космос (Вир)", 1981р. Картина була на борту Союз Т-6 на космічній станції Салют 7 у 1982р. 
Саме куратор виставки Тібор Чепеі, який  товаришував з художником  зібрав унікальну колекцію його робіт, яка і булла представлена українському глядачу. Ця дивовижна колекція познайомила  глядача з етапами та творчим методом французького митця угорського походження Віктора Вазарелі.

В рамках пректу був показаний документальний фільм про Віктора Вазарелі. Керівник проекту та товариш автора Тібор Чепеі  прочитав лекцію всім бажаючим, аби якомого детальніше ознайомити глядачів з творчістю та осибистістю Віктора Вазарелі.

Тібор Чепеі  розкрив постать  Вазарелі  як художник зі світовим ім’ям, засновника художнього напрямку оп-арт, що вплинув не тільки на розвиток мистецтва, але й на світовий дизайн та архітектуру. Аже його роботи , насичені контрастними кольорами, здаються близькими саме до сфери дизайну.Дивлячись на них стає зрозумілим, що Віктор Вазарелі не тільки створив нову мову живопису але й створював певну комфортну середу бутя і це йому явно вдалося.

Італійська платформа булла  представила чудовою скульптуру яка стала справжньою несподіванкою нинішного форуму Art Kyiv Contemporary2012.

Окрасою Італійської платформи стала експозиція робіт сучасних митців виконаних у такому традиційному та складному матеріалі як мармур від галереї Barbara Paci Gallery. Також, Aria Art Gallery представила добірку найкращого італійського відеоарту 2000-х та творчість молодих авторів. Цікаво, що в експозиції  представлені не лише італійські автори. У своїй експозиції  Aria Art Gallery представила цікаве інтерактивне відео.   Вцілому Італійска платформа була представлена відомими італійськими галереями: Aria Art Gallery, White Room Art System Contemporary Gallery, Barbara Paci Gallery та інституцією Free Art Lab.

Взагалом, дуже приємно, що ці спеціальні проекти, як Угорської так і Італійської платформи орієнтовані не тільки на спеціалістів та фахівців, а для широкого загалу відвідувачів та мають на меті ознайомити широкого глядача з історичним та аналітичним  аспектом актуального мистецтва.

Для тих, хто не відвідав виставку – наш фоторепортаж.

Читати 9111 разів