| 
Понеділок, 31 грудня 2012

Сьомий Міжнародний форум сучасного мистецтва ART KYIV contemporary 2012. ( Частина 1)

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

З 1 по 18 листопада 2012р. в приміщенні виставкового комплексу Мистецький Арсенал проходила Сьома міжнародна виставка сучасного мистецтва ART KYIV contemporary 2012.Цього річ це дуже масштабна виставка, яка розмістилася на двох поверхах виставкового комплексу.На форумі представлений український проект «Виключно живопис. Новітній український  фігуратив».Саме цим проектом куратор Олександр Сольвйов  доводить , що експозиція  присвячена новітньому фігуративному живопису. Сутність цього виду мистецтва є принципово новою, хоча і представлена у класичній формі.

Серед учасників проекту : Василий Цаголов, Арсен Савадов, Александр Ройтбурд, Максим Мамсиков, Игорь Гусев, Виктор Сидоренко, Влада Ралко, Андрей Сагайдаковский, Илья Чичкан, Артем Волокитин, Юрий Пикуль, Гамлет, Анатолий Ганкевич, Павел Керестей, Эдуард Колодий, Никита Кравцов, Зоя Орлова, Сергей Попов, Илья Пруненко, Дмитрий Сидоренко, Маша Шубина, Леся Хоменко.

 

Водночас на виставці представлені проекти 20 провідних галерей України,Австрії, Росії, Італії, Франції, Німеччини:

11.12 Gallery, Москва
Галерея АВС-арт, Київ
Brucie Collections Gallery, Київ
Галерея Колекція, Київ
Gerald Hartinger Fine Arts Gallery, Відень
Галерея  ХудПромо, Одеса
Kyiv Fine Art Gallery, Київ
Галерея Mironova Gallery (Тетяни Міронової), Київ
NT Gallery, Київ
OntoArtGallery, Київ
Salvador Art Gallery, Київ
Галерея Таісс & Taїss Art Gallery, Париж
Галерея Триптих АРТ, Київ
White Square Gallery, Берлін

Крім того на форумі ART KYIV contemporary 2012 представленний проект «Х.Десять» " від однієї з найбільших та найуспішніших галерей Росії – галереї "Тріумф".

У рамках Угорської платформи проект "Творчий доробок та міф Віктора Вазарелі" познайомив глядача з етапами та творчим методом французького митця угорського походження Віктора Вазарелі. Вазарелі – художник зі світовим ім’ям, засновник художнього напрямку оп-арт, що вплинув не тільки на розвиток мистецтва, але й на дизайн та архітектуру.

Італійська платформа  представлена відомими італійськими галереями: Aria Art Gallery, White Room Art System Contemporary Gallery, Barbara Paci Gallery та інституцією Free Art Lab.

Серед спецпроектів ART KYIV contemporary 2012 також: "Симпозіум сучасного мистецтва "Бірючий 012", "Володимир Наумець. Просвіт" та відеопроект тогорічного лауреата найпрестижнішої в Росії премії в галузі сучасного мистецтва "Премії Кандинского" Поліни Каніс "Очищення", проект Родовід Світ Віталія та Олени Васильевих, проект "Спогади про минуле" Олександра Дубовика.

Водночас на форумі булла представлена обширна освітня программа, в рамках якої проводились конференції, круглі столи, дискусії, лекції українських та закордонних експертів. Таким чином, ART KYIV contemporary стала важливою платформою для спілкування, обміну думками і досвідом між міжнародними та українськими експертами та залучила широку аудиторію, представивши широкий спектр цікавих та неординарних експозицій та подій.

Крім того на форумі була можливість  окреслити найактуальніші глобальні питання сьогодення та їх вплив на розвиток сучасного мистецтва в серії круглих столів та дискусій; відкрити для себе творчий доробок визнаних світових класиків, чиї роботи будуть представлені в кількох Спецпроектах; по-новому поглянути на твори представників українського сучасного мистецтва, які працюють у традиційній техніці живопису; визначити історичний контекст живопису та його перспективи під час круглих столів та лекції; насамкінець дізнатися багато нового, відвідуючи події Освітньої програми.

Сьомий Art Kyiv Contemporary  цього річ відбувався  у новому форматі: досі це був ярмарок, однак відтепер  -  форумом. Адже у форматі арт- ярмарку проводились такі виставки дуже не ефективно, бо були великі проблеми із ввозом та вивозом експонатів. Водночас українські колекціонери не мають достатньо коштів аби дозволити собі колікцінувати дорогі предмети старовини.

Тому цьогоріч Мистецький Арсенал презентує наймасштабніший форум сучасного мистецтва в Україні – ART KYIV contemporary, що демонструє якісне вітчизняне та світове актуальне мистецтво не тільки колікціонерам, а й усім бажаючим поціновувачів.

Для тих, хто не встиг відвідати виставку – наш фоторепортаж.

Читати 18636 разів