| 
Понеділок, 31 грудня 2012

«Зимова феєрія» - виставка малюнку, живопису, графіки

Оцініть матеріал!
(3 голосів)

20.12.2012р. в  Меморіальному музеї «Хата на Пріорці», відбулося урочисте відкриття виставки робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв, робіт  викладачів та студентів  Мистецького  інституту художнього моделювання і дизайну ім. Сальвадора Далі, робіт студентів  Мистецького коледжу художнього моделювання та дизайну , під назвою  «Зимова феєрія».

Це перша спільна виставка художніх робіт студентів і викладачів двох провідних  учбових закладів Києва.

 

Здавалось би, як роботи студентів Київської дитячої Академії мистецтв, які на факультеті Образотворчого мистецтва вивчають малюнок, живопис, графіку і скульптуру,  опановують  «школи живопису  саме у її класичній формі» і роботи студентів Мистецького коледжу художнього моделювання та дизайну і Мистецького  інституту художнього моделювання і дизайну ім. Сальвадора Далі, які спеціалізуються саме на «мистецтві  дизайну», опановують дизайн  архітектурного середовища, моделювання одягу та аксесуарів, комп’ютерної графіки та реклами, стилістики та перукарського мистецтва, мистецтвознавство та етнічну культуру,  можна об’єднати в один проект  і що з цього може вийте. А чи не ризикують організатори виставки?

Прости прийдіть і подивіться цю чарівну виставку про спільну любов юних студентів і викладачів до всіх зимових свят, зими, канікул, спорту, природи, історії і, звичайно ж,  мистецтва.

Виставка малюнку,  живопису, графіки «Зимова феєрія»  - це щира розповідь художників про свій погляд на новорічні свята, про мрії, сни і сподівання  на передодні Нового року та про чарівну зимову феєрію, яка завітала до нас в гості.

На виставці представлені 53 роботи юних студентів і викладачів. Всі роботи об’єднує спільне натхнення, любов до мистецтва і високий рівень  майстерності представлених робіт.

Ця перша виставка художніх  робіт представників двох учбових закладів стала вдалим досвідом співпраці  для студентів і викладачів при створенні спільних проектів.

На відкритті виставки зустрілися викладачі і студенти художніх  учбових закладів. Декан Образотворчого факультету Київської дитячої Академії мистецтв Ніколайчук Наталія Іванівна  і декан Заочного факультету Мистецького  інституту художнього моделювання і дизайну ім. Сальвадора Далі Алєксєєва Світлана Володимирівна на виставці  зустрілися вперше.

Так зустрілися вперше, але зустрілися, як давні знайомі, бо у роботі кожної з них так багато спільного. Студенти учбових закладів також, вперше зустрілися і познайомилися.

У всіх  учасників, гостей і відвідувачів виставки  багато питань один до одного  і щире бажання спілкуватися. Серед гостей на відкритті виставки присутній Народний художник України, видатний графік М. Стратілат, який із задоволенням дає поради юним художникам, ділиться враженням від перегляду виставки.

Отже виходить, що виставка «Зимова феєрія» у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці» - це  не тільки виставка, а своєрідне, мистецьке, творче середовище  та  чудовий  майданчик для спілкування творчих особистостей.

Для тих, хто не зможе відвідати виставку  малюнку,  живопису, графіки «Зимова феєрія»  пропонуємо наш фоторепортаж з відкриття цієї неймовірно "яскравої, зимової  і унікальної  виставки», що проходить у Меморіальному музеї «Хата на Пріорці».

Читати 10962 разів