Версія для друку
Понеділок, 31 грудня 2012

Виставка «Desin.Living.Tendency- 2012».

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

 

В Києві у виставковому центрі КиївЕкспоПлаза  з 3 по 6 жовтня 2012р. проходило одночасно дві виставки:  «Desin.Living.Tendency- 2012» та   Міжнародна виставка «Меблеві Технології, Комплектуючі, Текстиль».

В рамках виставки  «Desin.Living.Tendency- 2012» відбувся конкурс інтер’єрних  і ландшафтних інсталяцій  « Театр сучасного дизайну».

 

Організували  конкурс для  дизайнерів Видавничий дім  ’’АСС –медіа’’, Гільдія ландшафтних архітекторів України, ТОВ ’’Київський міжнароднй контрактовий ярмарок’’.

Конкурсантами  стали українські архітектори та дизайнери , які на суд глядачів та відвідувачів представили проекти – інсталяції, втіливши новітні технології в дизайн. Представили свої нестандартні погляди та ідеї, на предмети та інтер’єри, що нас оточують.

Роботи  галереї – конкурсу  інтер’єрних  і ландшафтних інсталяцій «Театр сучасного дизайну» розмістився в центрі виставкового залу, таким чином, аби всі охочі змогли подивитися на конкурсні роботи з різних боків.

Так студія Сергія Махно представила одночасно чотири інстоляції:

-          Світильник «Duttonhole light» автор-дизайнер Яна Осипенко;

-          Настільний світильник  «Bob» автор-дизайнер Світлана Волос;

-          Столик      автор-дизайнер  Олександр Махно;

-          Серія ваз « Інваріанти»  автор-дизайнер  Сергій  Махно.

Автори  інсталяцій демонструють прихильність до сучасного дизайну і новітніхте хнологій,  демонструючи мінімалізм, практичність та водночас екологічність та функціональність створеного інтер’єру. Це, можна сказати один напрямок створення конкурсних робіт.

Відмічений і інший підхід до створення інсталяцій, це використання старих предметів і речей для створення нового та неповторного дизайну інтер’єру. Таку інсталяцію саме продемонструвала автор – дизайнер Тетяна Руданцева, студія  «Fine Touh». Інстоляція називається « Історія щасливого крісла».

Автор , в одному із своїх інтерв’ю розповідала,що колись побачила старе крісло, яке кочувало від господаря до господаря, було дуже зручне, мало свою історію та дивовижну енергетику, але з часом стало не модним. Тоді вона і вирішила створити проект « Переродження», за допомогою якого показати, як можна осучаснювати інтер’єр , використовуючи старі речі.

Крісло вона перефарбувала, та стару матерію замінила на старий вишитий довоєнний килимок. І ось отримуйте дуже приємний і затишний інтер’єр.

Ця інсталяція мені особисто сподобалась найбільше. Хоча, мушу зізнатися , що інсталяція « Настільний світильник «Lovel», яку представила Майстерня дизайнера  Юрій Цегла, не залишив , мабуть, нікого байдужим.

Дивовижний світильник, виконаний з великою іронією. Світильник – це штора, за якою начебто схована людина.  Це третій підхід до створення сучасного дизайну  інтер’єту, наповнивши його якимось емоціями, аби він перестав бути буденним та не цікавим.

Водночас на виставці були проведенні майстер – класи по створенню дизайну, лекції про сучасну архітектуру та дизайн .

Дуже добре ,що міжнародна виставка «Меблеві Технології, Комплектуючі, Текстиль», яка розмістилася поряд з виставкою «Desin.Living.Tendency- 2012», представляє багато елементів для створення інтер’єту, які можуть використовувати всі відвідувачі, у разі,якщо захочуть змінити самостійно свій домашній дизайн  інтер’єру.

На виставці представлено багато світильників, бра, меблевих композицій, декору, ваз, підсвічників, скульптур, статуеток, всіляких прикрас і  звичайно велика кількість новорічної атрибутики, для створення новорічного інтер’єру.

Для тих хто не відвідав виставку, пропонуємо наш фоторепортаж.

Читати 9822 разів

Галерея зображень