| 
Субота, 01 грудня 2012

Майстер – клас авторської ляльки в Меморіального музею "Хата на Пріорці".

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Нещодавно  в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці». проходила виставка авторської ляльки « В гостях у Тарасовій хаті» на якій були представлені роботи Березенської Алли Микитівни.

Ляльки, зроблені Аллою Микитівною дуже сподобались всім відвідувачам виставки« В гостях у Тарасовій хаті» і вони  висловлювали свої  побажання  навчитися у майстрині виготовленню таких ляльок. Тому  Алла Микитівна  із задоволенням прийняла запрошення керівництва музею показати свій майстер – клас всім охочим.

1 грудня 2012 р. в приміщенні Меморіального музею  «Хата на Пріорці» пані Алла проводила  свій майстер – клас по виготовленню української  авторської ляльки.

 

Взагалі 1 грудня 2012 року випало на суботу, а по суботам в приміщенні Меморіального музею  «Хата на Пріорці», як завжди, проводять пленер юні студенти Київської дитячої Академії мистецтв, то ж знаючи,що у суботу Алла Микитівна буде проводити свій майстер – клас, вони висловили свої щирі бажання  бути на ньому присутніми.

Про це, звісно ж , знала майстриня, та завчасно приготувалась до занять з дітьми. Зробила заготовки, аби діти могли подивитися, як саме  поетапно, створює майстриня свої ляльки. Звичайно на такому майстер – класі не вистачить часу, аби детально розповісти про виготовлення ляльки, бо за словами майстрині така робота займає у неї, від 20 до 30 годин, залежно від складності робіт. Тому дуже вірно, що буде показаний поетапний план створення ляльки.

Дуже добре, що юні студенти, завдяки урокам малювання, добре розуміються на пропорціях людського тіла, та вміють малювати. То ж Алла Микитівна, розповіла, що створюючи каркас  - тобто основу для створення ляльки,саме ці пропорції і треба знати.

А на запитання, як діти думають , навіщо взагалі потрібен каркас, при створені роботи, всі відповідають без запинки, бо звичайно ж, на заняттях по скульптурі  вони самі створюють каркаси для своїх робіт.

А як майстриня запропонувала намалювати обличчя майбутньої ляльки, то від бажаючих не було відбою. Одним словом… майбутні художники.

Діти задавали безліч запитань пані Аллі, на які вона  ледь встигала відповідати, навіть втомилася.  Ляльку повністю зробити не встигли, та майстриня залишила її студентам, аби вони впоралися самостійно, а як будуть запитання, то вони же раз обов’язково зустрінуться.

Тепер на наступному пленері діти не тільки будуть малювати, а й спробують завершити розпочату роботу по створенню ляльки. А ми обов’язково вам розповімо, чим все це закінчиться. Слідкуйте за публікаціями.

А для тих хто не встиг побувати на майстер – класі Березенської Алли Микитівни пропонуємо наш фоторепортаж.

Читати 10439 разів