| 
Вівторок, 13 листопада 2012

Урочисте закриття виставки авторської ляльки «В гостях у Тарасовій хаті».

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

10 листопада у приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці» відбулося урочисте закриття виставки авторської ляльки «В гостях у Тарасовій хаті», яка працювала в приміщенні музею з 4 жовтня 2012р.

Викладач  Мистецького  інституту художнього моделювання і дизайну імені Сальвадора Далі та  Мистецького коледжу художнього моделювання і дизайну у Києві Тетяна Паращук, яка представила колекцію своїх авторських ляльок на виставці, при закритті виставки продемонструвала всім відвідувачам майстер - клас виготовлення ляльки -  мотанки.

Для тих хто цікавиться виготовленням авторських ляльок, можемо повідомити, що за попередньою домовленістю з майстринею, ми обов’язково, у розділі нашого порталу « Майстер клас», найближчим часом, розмістимо матеріали її авторського майстер - класу. Слідкуйте за публікаціями.

 

Тетяна Паращук  проводила майстер – клас, для всіх бажаючих, а їх зібралося багато. Дітям і батькам було дуже  цікаво почути від майстрині розповідь про традиції української ляльки та власноруч спробувати її виготовити.

По суботам в приміщенні Меморіального музею «Хата на Пріорці» проходять вже традиційні пленері студентів Київської дитячої Академії мистецтв, тож юні студенти теж із задоволенням і цікавістю роздивлялися кожен рух майстрині, задавали багато питань. Для них такі зустрічі з майстрами не тільки цікаві, але ще й дуже корисні. Після побаченого майстер – класу вони ще з більшим завзяттям розпочали роботу по завершенню написання пленерних робіт. Звичайно не обійшлось без пригоди.

Маленька чотирирічна відвідувачка виставки так захопилася, роздивляючись, як малюють студенти Київської дитячої Академії мистецтв, що незчулася, як перевернула фарба, якими малювала студентка. Але це тільки додало родзинки у малюванні, бо всі присутні відмітили, що мабуть дівчисько обов’язково стане художником. Мама дівчинки вибачалась, та все розпитувала викладачів, що ж то за Академія, в якій так майстерно малюють діти.

Діти, які приходили на закриття виставка разом із батьками після побаченого майстер – класу, виставки авторської ляльки та робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв, яка зараз  демонструється у музеї та спілкуванням із студентами Академії висловлювали свої бажання теж навчатися малювати, робити ляльки та займатися творчістю, що дуже потішило організаторів виставки.

А я з упевненістю можу сказати, що це було не закриття виставки авторської ляльки «В гостях у Тарасовій хаті» - це було справжнє свято творчості. А подивившись  наш фоторепортаж ви і самі  відчуєте, який чудовий та незабутній день подарували організатори виставки дітям.

Читати 10539 разів