| 
Вівторок, 13 листопада 2012

Національна виставка «Український сувенір – 2012».

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

З 8 по 10 листопада 2012 року в Українському домі проходила традиційна Національна  виставка «Український сувенір – 2012».

Як завжди виставка проходила  за підтримки Державного Управління справами президента України і на її відкритті були присутні посли різних держав та представники органів державної влади.

На відміну від попередніх років,  у виставці брали участь  і представлями свою продукцію посольства інших держав, таках як, Польща, Аргентина, Індонезія, а  також  були представлені грузинські та російські сувеніри.

 

Це дуже правильно, що під одним дахом, тут, на виставці, всі відвідувачі можуть подивитися  на сувенірну продукукцію різних держав. Це цікаво, як збоку встановлення більш тісних дружніх стосунків між державами, так і збоку  можливості вивчення сувенірної продукції дружніх держав  та  можливості наочно порівняти сувенірну продукцію різних держав та відчути свою, українську автентичність та неповторність.

В одночас на виставці представлена продукція з різних куточкив нашої держави і це, в свою чергу, дає можливість вивчити і зрозуміти уподубання та вміння майстрів різних регіонів нашої держави. Адже повернення до своїх витоків і відродження автентичності  - одна із основних тенденцій не тільки у світі  моди а й у світовій тенденції виготовлення сувенірної подукції.

Виставка «Український сувенір – 2012» - це чудовий спосіб презентувати нові види сувенірної продукції, рекламувати  нові торгові марки та нагадати про  старі бренди. І звичайно, така виставка це місце зустрічі майстрів і можливість їх спілкування та обміном творчим досвідом.

Цікаві роботи представив Ігор Газукін з Волинської області. Техніка виконання робіт- портретний живопис по дереву. Майстер механічним пристроєм наносить на поверхню дерева невеликими лініями решітку, а потім,  кожну окрему клітинку заповнює форбою, таким чином, неначе вишиває по дереву портрет. На виставці він також представив сувенірну продукцію – це пляшки, які знаходяться у футлярі із дерева, акий  оздобленний  малюнком, виконаним в авторськвй техніці – портретного живопису по дереву.

Дарченко Наталія, з Миколаєвської області представила свої авторські роботи, виконані у техніці – вишивка гладдю. Наталля вже давно вишиває картини на машинці і вони виглядаютьу  настільки професійно, що здаються намальованими фарбами, бо уявити, що можно так «філігранно» вишивати дуже важко.

Валентина Галич, яка мешкає у східному регіоні нашої держави, теж представила свої роботи, виконані у техніці живописної гладі. Вишивані картини дуже цікаві і майстриня з гордістю розповідає, що це ручна вишивка.

Центр народного мистецтва «Петриківка» з Дніпропетровської області, представив свої авторські роботи виконані в традиційній техніці петриківського розхпису.Я  вже не вперше бачу роботи цього славетного коллективу, але кожного разу мене вражає майстерність і фантазія народних майстрів.

Дуже сподобалась продукція Науково-виробничого центру Lантан, який виготовляє сувенірну кераміку. Картини , представленні на виставці не залишили мабуть жодного байдужим.

А Наталія Гришаєва просто вразила майстерністю мокрого та сухого валяння. В цій техніці вона виконує не тільки прикраси, одяг, але й такі аксесуари , як жіночі сумочки та косметички, і вони виглядають дуже привабливо  нагадуючи «сільський гламур».

Художнє скло в інтер’єрі представив Тамашевський Юрій, Ілона Цвигун – вишивку стрічками, Поліщук Анастасія – дивовижні фотоальбоми, блокноти, кулінарні книги, листівки, запрошення та іншу сувенірну продукцію, виготовлену власноруч. Всіх майстрів, які представили свої роботи на виставці навіть важко перелічити, але те що вони створюють своїми рукам – просто незабутнє. Виставка дуже барвиста, професійна та позитивна. Для тих, хто не встиг її відвідати, пропонуємо наш фоторепортаж.

Читати 9739 разів