| 
Середа, 10 жовтня 2012

Виставка робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв ’’ Тарасова хата 2012’’.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

 

11 жовтня 2012р. о 16:00 в приміщенні Меморіального  музею  «Хата на Пріорці»  Національного музею Тараса Шевченка  у Києві за адресою: Київ, вул. Вишгородська, 5  відкривається виставка робіт студентів Київської дитячої Академії мистецтв  «Тарасова хата 2012».

Це перша виставка, яка відкривається в рамках спільного проекту « Тарасова хата»

який започаткували:

 

- Меморіальний   музей « Хата на Пріорці»  Національного музею Тараса Шевченка

- Київська дитяча Академія мистецтв

- Портал  « Творча країна»

Ідея проекту – Марії Алчедаревської , портал « Творча країна».

 

В рамках проекту буде започатковано проведення пленерів студентами  Київської дитячої Академії мистецтв  на території Меморіального   музею «Хата на Пріорці» Національного музею Тараса Шевченка.

Студенти  Київської дитячої Академії мистецтв  вже давно проводять пленери у Гурзуфі та Карпатах. Про ці пленери ми писали на Дитячій сторінці нашого порталу. Дітям дуже подобається писати на природі,  але виїзні пленери мають обмежений строк. Тож започаткування традиції пленеру  у Києві, де знаходиться Київська дитяча Академія мистецтв, і студенти мають змога працювати в Меморіальному   музеї  «Хата на Пріорці» Національного музею Тараса Шевченка  в любий, зручний для них час,  це дуже своєчасне і правильне рішення.

Перший пленер  проекту «Тарасова хата» відбудеться 13 жовтня 2012р. Про нього ми вам обов’язково будемо розповідати.

Також в рамках проекту будуть проводитьсь екскурсії, читання та лекції.  Студенти Академію прослухають лекції працівників Меморіального   музею «Хата на Пріорці» Національного музею Тараса Шевченка,  що значно збагатить їх знання, дасть змогу по новому поглянути на постать Кобзаря, як великого українського художника та графіка.

Першою виставкою  живопису та графіки «Тарасова хата 2012» студенти Академії започатковують традицію святкування Дня Художника влаштовуючи виставки тут,  в Меморіальному  музеї  «Хата на Пріорці», де жив славетний українець Тарас Григорович Шевченко два тижні під час свого останнього візиту на Україну.

Читати 18070 разів