| 
Неділя, 16 грудня 2012

VI Великий скульптурний салон, 2012. Українське пластичне мистецтво ( Частина 1).

Оцініть матеріал!
(2 голосів)

З 13 по 29 вересня 2012р. в приміщенні «Мистецького арсеналу» у Києві, пройшов Шостий Великий скульптурний салон.

Виставки Великий скульптурний салон проводяться в Україні вже з 2007р. Перші виставки ще проходили в приміщенні «Українського дому» і були не такі масштабні, як цьогорічна.  Експозиція Великого скульптурного салону, 2012 зайняв майже весь перший поверх виставкового центру, що є рекордом масштабності.

 

Великий скульптурний салон -  це художній проект, який призначений показати та висвітлити  всі процеси, що відбуваються в сучасній українській скульптурі та , водночас, познайомити мистецьку громадськість з роботами  всесвітньовідомих скульпторів. Так свого часу, саме Великі скульптурні салони різних років познайомили українського глядача  з роботами Деметра Чипаруса, Генрі Мура, Пабло Пікасо, Огюста Родена, Сальвадора  Далі, ЕдгараДега, Иоганна Пинзеля.

Цьогорічний Великий скульптурний салон знайомить глядача із скульптором Цадок Бен Девидом. Водночас  на виставці представлені роботи майже 50 ведучих вітчизняних художників.

Українська частина проекту, представлена в Мистецькому арсеналі, це саме зріз сучасного українського мистецтва скульптури ,без прикрашень , саме такого, яким воно сформувалась на сьогоднішній день. Тому на виставці можна побачити, скульптуру класичну, автори якої звертаються , в основному до традиційних матеріалів, таких як дерево,камінь, бронза та традиційних методів створення скульптури саме спираючись на академічну школу.

Водночас цілий ряд українських авторів виконуючи свої роботи намагався заявити про себе саме, як майстра сучасної скульптури. І дуже приємно, що це їм вдається. На виставці дуже добре видно тенденції, які в дійсний час склалися в сучасному українському пластичному мистецтві.

Єдине, що здивувало, на виставці представлені деякі роботи, які вже були представлені у минулому році на У Великому скульптурному салоні в 2011році.

А в цілому, українська частина проекту У1 Великому скульптурному салоні дуже достойно представила українську скульптуру та українських авторів.

 

Список українських учасників проекту:

 

Адамович Денис, Алексєєв Олександр , Бик Василь, Білик Микола, Бовкун Володимир,

Богинський Федір (Арт-центр Я.Гретера), Бучацька Катерина , Бородай Олександр Вайда Мирослав, Вертуозов Михайло, Вештак-Андреоне Катерина, Вештак-Остроменська Ірина, Владіміров Олексій, Гречаник Ігор, Дяченко Олександр, Золотарьов Олексій, Ів Дмитро, Іванов Добриня, Каміль (Галерея НЮ АРТ),  Капустяк Олег, Кисельова Ганна (Арт-центр Я.Гретера), Козлов Леонід, Коновал Віктор, Кох Олег, Кочмар Володимир, Малишко Микола, Міроненко Марія (Галерея НЮ АРТ), Мудрук Наталія, Одрехівський Володимир, Пирогов Валерій, Рапай Микола, Рідний Олександр, Рідний Микола, Ротар Анатолій, Сидоренко Віктор, Сміирнов Олександр (Арт-центр Я. Гретера, Теліженко Микола, Федик Зиновій, Шуміхін Даниїл, Щербина Владислав, Ярич Василь.

Список українських учасників -авторів:

Павло Керестей, Микола Маценко, Роман Пятковка, Віктор Сидоренко, Антон Соломуха, Олег Тістол. Куратори проекту: Джуліан Фарроу (Великобританія), Андрій Cупруненко, (Україна). Ідея: Антон Соломуха. Архітектори проекту: Андрій Cупруненко, Анастасія Супруненко.

Список українських проектів:

  1. Каберне .Олександр Бабак, Тамара Бабак
  2. Спека.Володимир Будников, Влада Ралко
  3. Самурай і миша. Іван Гамольський, Олександр Моргацький
  4. Салантай. Андрій Ільїнський (скульптура), Олександр Дірдовський (відео-форми)
  1. Післясьогодні. Єгор Зігура
  2. Наглядачі. Микита Зігура
  3. Ти тут тепер. Микола Малишко. Арт-центр Я Галерея. Скульптура, інсталяція. Куратор Павло Гудімов
  4. Річка простору. Віктор Проданчук
  5. Відкрите небо. Саїд Ахмаді
  6. Головоногі. Костянтин Синицький
  7. Точне наближення. Андрій Северинко. Арт-Центр Я. Гретера
  8. Майстерня. Олександр Сухоліт
  9. Від себе і до себе. Василь Татарський

Пропонуємо наш фоторепортаж з виставки.

Читати 9600 разів