| 
Середа, 12 вересня 2012

Виставка «Лялькова країна» (частина 1).

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

 

З 6 по 8 вересня 2012 року в приміщенні Виставкового центру «КиївЄкспоПлаза», в рамках виставки Мідвін : Рукоділля та хобі 2012, Київське громадське об»єднання художників - лялькарів проводило виставку авторської ляльки, під назвою  «Лялькова країна».

На виставку були запрошені лялькарі з усіх міст і регіонів України. Кожен учасник виставки мав добру нагоду продемонструвати глядачам не тільки свою майстерність, а й розповісти про колорит  та стилістику свого міста або регіону.

 

Кожен відвідувач виставки зміг знайти іграшку по - смаку : фарфорову,паперклею, скалпею, ладолу, сіна, хутра, мішковини, паперу, глини, виконану з вовни у техніці мокрого та сухого валяння. Рівень майстерності  лялькарів теж був  різний від відомих та знаних  майстрів до лялькарів – початківців.

Кожна іграшка неповторна, має свій характер, настрій, стиль і звичайно ж паспорт. Саме авторська лялька обов»язково  повинна мати паспорт ( маркування) , в якому вказані відомості про автора або підприємство – виробник, ліміт загального тиражу та порядковий номер представленого екземпляру. Печатки з такою інформацією ставлять, як правило на  спину або на потиличну частину голови ляльки. Якщо ці відомості  відсутні на авторській ляльці, таке трапляється якщо лялька виготовлена з певного матеріалу , то сертифікат з особистим підписом автора, повинен бути на авторській ляльці обов»язково.

Ляльки дуже різноманітні та такі чарівні, що ледве стримуєшся аби не доторкнутися,  хоч дуже хочеться, адже майстри дуже просять цього не робити, а деякі навіть наперед, дякують про те, що відвідувач не торкається їх витвору, та не бентежить спокій « красуням». Я навіть не змогла відвести погляд від  зграйки дівчаток, які проста обліпили стіл, на якому розмістилися чудернацькі феї з крилами -  пір»ями. Ой, як же кортіло їм погратися ляльками. До речі, це не просто  виставка , а виставка - продаж, тому кожен, кому дуже сподобається лялька може купити її, безпосередньо у автора, та може замовити ще. одну, аби перша не «сумувала».

Для тих хто не встиг подивитися виставку, пропонуємо наш фоторепортаж та пропонуємо прочитати додатковий матеріал та розглянути продовження фоторепортажу у другій частині статті «Лялькова країна» (частина 2).

Читати 9979 разів