| 
П'ятниця, 24 серпня 2012

Київ писанковий, 4.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Сьогодні  24 серпня 2012р. Україна святкує 21 річницю  Незалежності. Саме сьогодні, в рамках святкування Дня Незалежності у Києві пройде Парад вишиванок і наймасштабніший  народний карнавал, на якому вперше,в історії України проїдуть  містом  диво – писанки.

Зараз на майдані Незалежності розташувались всі диво-писанки, які на протязі всієї зими розписували найкращі  майстри в кожній області нашої країни. Там диво - писанки знаходились все літо та були прикрасою своїх міст, а тепер,згідно задуму організаторів, їх привезли до Києва, де вони проїдуть вулицями міста і таким чином символізуватимуть єднання України.

 

В цей час, на Майдані Незалежності дуже багато людей. Чудо – писанки виставлені двома рядами, вздовж Хрещатика. Проходять останні приготування. Всі  писанки розміщені на возах. Поряд стоять уквітчані квадро цикли. Біля кожної писанки  вже зібралися представники тієї області України, яка представляє свою чудо – писанку. Адже кожна з чудо – писанок неповторна і символізує самобутність і унікальність, звичаї та вподобання свого регіону.

Вочевидь організатори фестивалю відмовились від встановлення усіх чудо – писанок у сквері І.Франко, а вирішили їх виставити на загальний огляд, саме не Хрещатику,тому дві писанки Київську та Кіровоградську,які раніше знаходилися у сквері І.Франко також перевезли на Хрещатик.

О 12 годині почнеться Парад вишиванок. У ньому приймуть участь майже 5 тисяч чоловік. Всі чудо – писанки, розміщенні на возах та «запряжені» у квадро цикли проїдуть по вулицях Хрещатик, Грушевського, Мазепи та фінішують на Співочому полі Печерського парку. Саме там  кожна чудо – писанка буде представлена почесному журі в рамках проведеного конкурсу на кращу чудо писанку.

Для тих,хто не зміг побачити це дійство, на власні очі, пропонуємо наш фоторепортаж з Хрещатика.

Читати 6523 разів