| 
Неділя, 26 серпня 2012

Виставка квітів «Мелодія українських казок».

Оцініть матеріал!
(7 голосів)

У Києві на Співочому полі в Печерському ландшафтному парку відкрилась 57-а традиційна щорічна виставка квітів. Загальна площа квіткових композицій займає біля 2500 квадратних метрів та висаджено майже 300 тисяч квітів. Розмаїття квітів, які прикрашають композиції, просто вражає. Тут і звичайні  однорічні  та багаторічні рослини, багато зрізаних квітів, що  дивовижно сплетені у чарівні, казкові образи.

Тема композицій, представленних на виставці  – це мотиви українських казок. Назва виставки говорить сама за себе - «Мелодія українських казок».  Кожен район міста, що представлений на виставці, обирав свою тему - казку для створення  квіткової композиції.

 

Малеча у захваті. Ось і дивовижний квітковий  колобок, який тільки но втік від своїх господарів, та яскраві герої казки  «Два цапки та дві кізочки», « Іван царевич та залізний вовк», вражаюча пава з триметровим квітковим хвостам, хитрі мишенята з велитенським кітом та ніжна і люб»яча мама у композиції «Колискова –казка ночі».

Молоді дівчати  організували цілу чергу, аби «приміряти» та сфотогратфуватися у казковій сукні із  білих квітів яка представлена у композиції «Raffaello». На зеленій  галявині, оформленній кошиками, що наповненні різноманітними  квітами фотографується щаслива малеча. На аллеях розмістилися майстри із своїми авторськитми виробами та підприємства, що торгують посадкомим матеріалом квітів, кущів, дерев на виставці-ярмарці  декоративних рослин.  У парку кожен може знайти собі свою «цікавинку».

Та цьогорічна родзинка і несподіванка для виставки, а можна сказати, і її прикраса це величезні яйця - писанки, що розмістилися на території парку та біля центрального входу у парк. Дивовижні писанки приїхали сюди з усіх областей нашої держави та символізують єднання України. (читайте статті « Київ писанковий» , «Київ писанковай, 2», «Київ писанковай, 3»,  «Київ писанковай, 4», «Київ писанковий, 5».)

На виставці дуже людно і вона навіть нагадує мурашник, так багато людей у парку. Виставка  проходить з 24 серпня   по 9 вересня 2012р.Для тих,хто не зможе її відвідати пропонуємо наш фоторепортаж.

Читати 11848 разів