Версія для друку
Неділя, 26 серпня 2012

Ярмарок народного мистецтва в музеї Івана Гончара на День Незалежності України

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

24 серпня 2012 року Україна святкувала 21 річницю своєї Незалежності. Музей Івана Гончара  в цей день влаштував свято  народної творчості - традиційний для України ярмарок  виробів ручної ,авторської роботи та концерт.

Як завжди на ярмарку були представленні роботи майстрів  з кераміки, бісероплетіння, вишивки,соломоплетіння та різні  вироби, виконанні в традиційних  для мешканців України народних ремесел.

 

Дуже приємно, що все частіше, на такого роду ярмарках, зустрічаються майстри,які працюють в різних техніках вишивок. Крім традиційної вишивки хрестиком, все частіше зустрічаються вироби вишиті у техніці гладь. І хоча в Україні традиційна техніка вишивки – хрестик, а вишивка  гладдю в Україні  була не така розповсюджена, вишивали в основному в містах,  помітно, що відбувається відродження техніки  вишивки гладдю. Майстрині радо розповідають, як важко знайти необхідний колір ниток,та необхідну, для вишивання тканину, та яке то задоволення творити «красу краснющу» тих вишиваних сорочок, хусток,спідниць.

Тут чарівна майстриня соломоплетіння Ніла Соломатіна всіх запрошую на майстер класи,та навіть розмовляючи зі мною, не перестає працювати над новою роботою, навчаючи дівчинку – підлітка.

А які красиві та пишні ляльки - мотанки та ляльки, які наповнені спеціальними травами. А  від гобеленів очей неможна відірвати.

Дві чарівні дівчинки - учениці Клубу «Імперія бісеру» показують прикраси, які власноруч зробили з натурального каміння та бісеру. Дуже щасливі і їм є чим пишатися. Прикраси проста дуже стильні, хоча зроблені в традиційній для України техніці. А пані Юлія виробляє надзвичайно красиві прикраси з кераміки. Традиційне українське намисто з кераміки виглядає  дуже сучасним, та здатне прикрасити любий вишуканий гардероб.

З ярмарку не можна піти з порожніми руками, адже авторські роботи , крім краси, ще мають чудову енергетику, та здатні прикрасити любий самий вишуканий інтер»єр.

Пропонуємо фоторепортаж з Ярмарку, який традиційно проводить Музей Івана Гончара.

 

 

Читати 7018 разів

Галерея зображень