Версія для друку
Середа, 15 серпня 2012

Андріївський узвіз. День Києва. 2012р.

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Ненавиджу, ненавиджу, ненавиджу порушувати традиції. Це неправильно. Це дуже боляче. Цього не має бути. Ніколи…

Свято Дня Києва відзначають у останні вихідні травня. Перше святкування Дня Києва відбулося 1982року, а в останню неділю травня 1987року День Києва  вперше святкували офіційно.

Кожний рік,починаючи  вже з 1982р, з часу, коли я дізналася про  художні вернісажі на Андріївському узвозі, присвячені Дню Києва,  я обов»язково їх відвідувала. Це, для мене,за ці роки,вже став,  певний  ритуалом. Саме під час таких традиційних ярмарок народних майстрів на Андріївський узвіз з'їзджаються майстри з усіх областей України. І звичайно,за всі ці роки в мене вже з'явилося багато знайомих майстрів, творчістю яких  мені подобається і за якою я слідкую.

 

За ці 20 років я тільки один раз пропустила святкування Дня міста  на Андріївському узвозі. Це сталося у 1986р  саме після Чорнобильської трагедії. Тоді була трагедія, мені було не до свята. Вдруге, я не потрапила на Андріївський узвіз 26 травня 2012р.,бо на Андріївський узвіз мене, як і всіх Киян,  просто не пропустили кордони міліції ,у зв'язку із  «реконструкцією» узвозу. Це теж трагедія - моя особиста.

Багато майстрів просто не приїхали до Києва, а ті  хто все ж наважився  - тісняться,  розміщають свої роботи,скрізь,де тільки є  вільне місце. Дехто розмістився на території Михайлівського храму,дехто на Контрактовій площі. Настрій у всіх кепський.

Альтернативне святкування відбувається  біля Гостинного двору. Молодь вивісила плакати «Город не продается!», «Вийди на вулицю -  поверни собі місто!» - тут відбувається мітинг в підтримку Гостинного Двору. Біля пам»ятника Григорію Сковороди дружньо співають крішнаїти. Так місто Київ святкує своює 1530 річчя.

Ненавиджу, ненавиджу, ненавиджу порушувати традиції. Це неправильно. Це дуже боляче. Цього не має бути. Ніколи…

Для тих, хто не «святкував» 1530 річчя Києва  на Подолі, пропонуємо наш фоторепортаж.

Читати 7505 разів

Галерея зображень